СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 7

• 60 870
  • 771
  •   1
Отговори
# 285
Сега пък и надплановия прием бил грях единствено на директорът. Ежегодно бюджета за 5-7 клас е  с 15% отгоре, но  РУО и МОН нямат отношение по въпроса. И учители "парашутисти" няма.  

Последна редакция: пт, 25 авг 2017, 15:46 от PTodorova-Moralnata

# 286
  • София
Директорът на СМГ категоричен: Няма да подам оставка!

http://www.bgonair.bg/sutreshen-blok/2017-08-25/direktorat-na-sm … vka%D0%B0?fref=gc

# 287
И аз да дам моите 15 ст. по темата. Не исках да взимам страна по спора, тъй като не познавам фактите в детайли, но ще си позволя само да кажа нещо по повод последните постове и засегната тема за приема в 5. клас.
Когато се говори за г-жа Тодорова и прекрасните ѝ резултати с децата, мен лично ме смущава много един факт. Без да омаловажавам постижения и медали. Фактът, че г-жа Тодорова отговаряше за приема в пети клас, където имаше неправомерен прием на деца, включително и на нейния син! Т.е. от тук нататък родителите на децата, които обучава може и да я харесват, но трябва да имат едно наум за нейната почтеност. Освен това, да не подценяват децата си. В А и Б паралелки винаги постъпват тези с най-високи резултати и със сигурност и в други ръце биха развили потенциала си. И още нещо, СМГ не е само медали, а високо ниво към всички, отлична среда, разчупени стереотипи и премерена взискателност. Трябва да се гледа по-глобално на цялата картинка и в интерес и на училището, и на всички деца в него. Същото важи и при оценката на действията на г-н Стоянов.

# 288
Na_Vesi_Pateto, благодаря, че се върна в темата. Твоето мнение за случилото се преди години е много ценно!

# 289
Аз също не познавам фактите в детайли към момента!
Не мога и не искам да взимам страна, но твърдо и категорично НЕ подкрепям оставката на г-н Стоянов.
За 5 години управление той направи много за СМГ и дано има възможност да продължи!

# 290
Деца на учители влизат по правилник. Това за 5 клас. А след 7 клас на НВО пак ли майка му го набута? Детето вече е горен курс. Смешни станахте с тази тема. Показва колко сте осведомени.

# 291
В А и Б паралелки винаги постъпват тези с най-високи резултати и със сигурност и в други ръце биха развили потенциала си.

Процедурен спам Simple Smile
Тц, Хлапето беше с най-висок резултат на ОМТ, ама беше във В клас.

# 292
В А и Б паралелки винаги постъпват тези с най-високи резултати и със сигурност и в други ръце биха развили потенциала си.

Процедурен спам Simple Smile
Тц, Хлапето беше с най-висок резултат на ОМТ, ама беше във В клас.

До предходната година са класирани по бал. Тоест двата класа на Тодорова са били с най-високите балове. Интересно как се определя кой ще вземе най-добрите.

# 293
Тоест двата класа на Тодорова са били с най-високите балове. Интересно как се определя кой ще вземе най-добрите.

Това изобщо не е вярно!
Спрете да пишете неверни неща и да заблуждавате аудиторията!!!!!

# 294
Еее, не знам за миналата година. Според мен, може и да е вярно бе Фран?
Имам някакъв спомен, че като млади 5-то класни зайци в СМГ може да е имало инфо, че миналия набор е небалансирано разпределен по паралелки спрямо резултати и затова нашия ще бъде разпръснат напълно равномерно за компенсация.
Еми... като е нямало бунак да води статистика тогава... само ще се чудим сега Simple Smile

# 295
Децата, съответно родителите, имат предпочитание към различни езици, така че историята с най-високите балове, не е съвсем точна.

# 296
За кой клас говорим?

В 5-ти клас децата се разпределят равномерно по паралелките, никога по най-високи резултати!

Мога да твърдя със 100% сигурност поне за два приема, че и повече!

# 297
Децата, съответно родителите, имат предпочитание към различни езици, така че историята с най-високите балове, не е съвсем точна.

Дам, така е - в нашия набор имаше много силна група от 107-оу, които всичките вкупом се записаха в Г клас, с руски и може би през годината това беше най-концентрираната откъм високи резултати паралелка.
Но в А, Б и В бяха разхвърляни равномерно.
Просто имам някакъв спомен, че може би някой беше казал, че предишната година е било различно и в А клас са струпани повече високи резултати. Може и да бъркам, но не мисля - някой от съответния набор трябва да каже.
В крайна сметка, това може би зависи не само от общата политика на училището, а и от разбирателството между двамата математици, които водят набора.
Всеки иска апетитните хапки Simple Smile

Последна редакция: пт, 25 авг 2017, 17:45 от kodbg

# 298
Деца на учители влизат по правилник. Това за 5 клас. А след 7 клас на НВО пак ли майка му го набута? Детето вече е горен курс. Смешни станахте с тази тема. Показва колко сте осведомени.

Не мисля, че нивото на този форум позволява обидите, ама може и нещата да са се променили. Макар че близките ми смятат, че съм смешен. В смисъл - забавен. Simple Smile
Точно това бе проблемът. Г-жа Тодорова не се възползва от регламентирания начин да бъде приет синът ѝ, той участва в състезанието и получи 14т., които бяха манипулирани на 32, както бяха манипулирани и резултатите на още 19 деца. По-късно разбрах, че г-жа Тодорова е била един от отговорниците за изпитите, въпреки, че тогава наказаха само предишния директор. И повярвайте ми, отлично съм осведомен точно по този въпрос. Simple Smile

За г-н Стоянов нямам мнение като директор, тъй като го познавах само като учител, а когато стана директор, синът ми вече не учеше в СМГ. Единствено знам от дистанция, че училището се преобрази като база и се увеличиха паралелките в пети клас, което предвид интереса на децата, мисля, че е положително развитие. И тази година СМГ "биха" немската като най-желана гимназия. Simple Smile

# 299
Бях си обещала да не те чета, но първо прочетох поста, а после видях автора.
Сериозно ли? Това (болднатото) в кой точно правилник го пише? В Наредба 10 или във Вътрешните правила за прием? Имам претенцията, че съм изчела и двете и съм наясно с правилата за прием след 5-ти клас. Е как не видях това правило?!? Би ли ме осведомила, тъй като очевидно аз не съм, но ти си!

Общи условия

Активация на акаунт