СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 7

• 60 825
  • 771
  •   1
Отговори
# 375
Аз не познавам Стоянов и поради този факт няма как да му симпатизирам. Виждам едно коренно променено училище в положителна посока в последните 3-4 години. Виждам огромни проблеми в МОН и РУО. Премина една ужасна година за състезателната математика с куп проблеми (ЕК беше само капката, която преля чашата), в която РУО и МОН направиха кашата и не получихме никакво съдействие за разрешаване на проблемите (подавала съм сигнали след всеки проблем). Виждам задълбочаващи се проблеми и невъзможност от страна на МОН да се справят с проблемите на образованието.
Всичко това отстрани погледнато изглежда така: две не справящи се с проблеми в образованието институции (РУО и МОН) искат оставката на директора на единственото рязко напреднало училище в София. Причините: един протокол с тайно за обществеността съдържание и един изключен телефон на директор в отпуск. Докато не прочета протокола с нарушенията няма как да се убедя в правотата на МОН и РУО.
Коренно променено? В какво отношение? Повечето квартални училища, които се споменават с добро в този форум, са много по-лъскави и откъм фасада и отвътре. За елитните гимназии да не говорим. Учителите са същите, с малки промени (не съм сигурна, че за добро). Успехите на учениците са същите като преди Стоянов. Добре е човек да си разшири мирогледа и коментирайки, да има база за сравнение. Wink

# 376
Аз не познавам Стоянов и поради този факт няма как да му симпатизирам. Виждам едно коренно променено училище в положителна посока в последните 3-4 години. Виждам огромни проблеми в МОН и РУО. Премина една ужасна година за състезателната математика с куп проблеми (ЕК беше само капката, която преля чашата), в която РУО и МОН направиха кашата и не получихме никакво съдействие за разрешаване на проблемите (подавала съм сигнали след всеки проблем). Виждам задълбочаващи се проблеми и невъзможност от страна на МОН да се справят с проблемите на образованието.
Всичко това отстрани погледнато изглежда така: две не справящи се с проблеми в образованието институции (РУО и МОН) искат оставката на директора на единственото рязко напреднало училище в София. Причините: един протокол с тайно за обществеността съдържание и един изключен телефон на директор в отпуск. Докато не прочета протокола с нарушенията няма как да се убедя в правотата на МОН и РУО.
Мнението ми съвпада на 100% с Вашето ! Благодаря за ясното излагане на нещата!
Не познавам Стоянов, до днес пазя лоши спомени от него, заради действие спрямо едно от децата ми, но не мога да допусна няколко учители , гонещи личните си интереси и група родители да съборят училището.
Една година Кунева и  безтегловност стигат !

# 377
Родители,  подали оплакване срещу Георгиев. Знаем тази процедура,  прилагана от Стоянов,  сигнал,  написан миналата седмица по молбата на директора. Фалшификати,  както няколко фалшифицирани заповеди , издадени от г-н Европейски гражданин със стара дата. А после плачем защо " Европа ме награждава, а в България някой  ( а този някой е МОН,  РУО,  кмет на София ) искат да ме уволнят". Защо ли.....
Проблемите с Георгиев са били ясни още през учебната година. Още в предишното училище е имало подобно оплакване.
Дори  един родител да е говорил със Стоянов по този въпрос е достатъчно той да реши да не рискува.
За заповедите , как разбра, че  са със задна дата и какво от това ,  може да са пропуснали тогава да оформят нещата документално , случва се и сега се отсранили "пропуска".
Това не ги прави "фалшивикати".
Ако има сериозни нарушения, впредвид големия обществен интерес е редно да ги ги обяват официално.
Няма да спра да повтарям , отсраняването на Стоянов е БЕЗУМИЕ в момента.
Ще го махнем и  ще разчитаме на Кастрева и "Партията" да спуснат следващата Кунева ?

Ако са Ви ясни проблемите с Георгиев,  може ли да споделите,  защото на мен до сега не са ми ясни.  Относно заповеди и други щуротии и аз мисля,  че трябва да се даде гласност, иначе г-н "Европеец " ще продължава да се прави на "много изненадан от българските парадокси ".

# 378
Мнението ми съвпада на 100% с Вашето ! Благодаря за ясното излагане на нещата!
Не познавам Стоянов, до днес пазя лоши спомени от него, заради действие спрямо едно от децата ми, но не мога да допусна няколко учители , гонещи личните си интереси и група родители да съборят училището.
Една година Кунева и  безтегловност стигат !
Сигурно доста хора като Вас пазят лоши спомени от Стоянов, щом се надигна такава вълна от недоволство.  Simple Smile Интересното е, че почти всички, които го защитават, държат да декларират, че не го познават. Не Ви ли се струва странно и подозрително? Simple Smile

# 379
А не ти ли се струва странно
Сава Гроздев - за втори път скандал с международно състезание
Петя Тодорова - за втори път скандал, свързан със СМГ
Успя да раздели децата, раздели учителите, раздели родителите.

# 380
Коренно променено? В какво отношение? Повечето квартални училища, които се споменават с добро в този форум, са много по-лъскави и откъм фасада и отвътре. За елитните гимназии да не говорим. Учителите са същите, с малки промени (не съм сигурна, че за добро). Успехите на учениците са същите като преди Стоянов. Добре е човек да си разшири мирогледа и коментирайки, да има база за сравнение. Wink
Коренно променена е базата (стаи, тоалетни, лавка), които според моя мироглед са важни. Дъщеря ми беше до 4 клас в едно от т.нар. елитни училища с ежегодни ремонти. Ми базата на СМГ преди 4 години беше много по-лоша от тази на "нашето" училище, а сега е много по-добра. Фасадите малко ме интересуват (само доколкото да не падат върху децата), а и не виждам някаква драма с фасадата на СМГ, нито я намирам за приоритетна при избор за ремонт. База за сравнение имам. Дайте ми пример за "квартално" училище с по-добра база. (134-то, т.нар. еврейско не е квартално училище, то е единственото държавно училище с по-добра база, в което съм влизала.) "Успехите на учениците" не са баш същите. За мен успехите не се измерват само в участия на 20 души от цялото училище в различни олимпиади и състезания. За мен е важно цялостното представяне на децата. Виждам, че на НВО и ДЗИ по всеки един предмет СМГ е в топ 5. Виждам, че най-добре подготвените деца вече избират СМГ, а не НЕГ. Виждам засилен интерес към училището и в 4ти и в 7ми клас. До юли четях само положителни отзиви за училището (за среда, за база, за учители).
Колко по-широк е Вашия мироглед и какво освен уволнението на г-жа Тодорова не Ви хареса в училището през последните 3 години?
Да, декларирам, че не познавам г-н Стоянов, защото никога не съм го виждала ("на живо") дори. Защитавам не него, а това което е СМГ сега. Защитавам позицията на СМГ, която имаше през последните години. Имам опасения от дългата ръка на един математик, който нямаше власт над СМГ и който също не познавам, но начинът му на работа не ми допада (базирам се само на изминалата състезателна година по математика).

# 381
ЕНЕРГОЕФЕКТИВНИ ДЕЙНОСТИ И ДЕЙНОСТИ ПО САНИРАНЕ НА СГРАДАТА НА СОФИЙСКА МАТЕМАТИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ "ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ" https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s … tRT9DmATLfVqyz7OA

# 382
Сава Гроздев не е страна в конфликта в СМГ, състезанията са обект на други обсъждания.
Защо от всички скандали в СМГ си избрахте 2 и защо извадихте само Петя Тодорова като име от всички замесени? Тенденциозно. Тя ли само Ви пречи? Щом е над 20 години в училището, много ясно че е участвала в какво ли не, свързано със СМГ.
За г-жа Величка Велкова и да се ровите, нищо няма да намерите, освен последните изцепки от този месец.  Laughing
Относно разделението, друг ми е фаворита за лидер на процеса Wink

# 383
Сигурно доста хора като Вас пазят лоши спомени от Стоянов, щом се надигна такава вълна от недоволство.  Simple Smile Интересното е, че почти всички, които го защитават, държат да декларират, че не го познават. Не Ви ли се струва странно и подозрително? Simple Smile
Стоянов не ме познава със сигурност, нито знае името ми, нито децата ми. Никога не съм имал контакт  с него по какъвто и да е въпрос(дали ще повярвате не ме вълнува особено). Прецакването преди години е косвено и нищо лично. Действах "нерегламентирано"  и не стана, по-точно временно стана , но на финала Стоянов ме върна на старта. В последствие се оказа ,че е за добро и така е трябвало да стане.
След "координираните" медийни изяви в петък на неработещите нормално институции  РУО, МОН (и бонус Фандъкова) с предложение за "оставка" (щели да измислят нещо)  вече трябва да се вземе страна в конфликта.
Каквото и да се предложи на стачкуващите е унижение - съдебен спор е унижение, граждански договор е унижение, преговори при които да са ясни участниците и техните искания  пак било унижение.
Каквото и да се предложи освен оставка , за тях е унижение.
Е как да се реши този спор ?
Е как да не защитавам Стоянов ?
Децата са ми най-важни !
Изобщо нямам време да чакам една година конкурси , да  дойде нов директор и после още няколко години толерантност.....
Това го гледаме от 1989 г.
 smile3513Този човек се справя добре и ще го подкрепям до последно!
 newsm10 newsm10 newsm10 newsm10 newsm10 newsm10 newsm10 newsm10 newsm10

Последна редакция: сб, 26 авг 2017, 15:04 от 6σ

# 384

И какво общо има това със Стоянов? СГ и Тодорова ли нарушиха Кодекса на труда, назначавайки на временен договор учителите по БЕЛ, математика, немски...? Сигурно те извършиха и другите нарушения? Кой урони престижа на СМГ? Стоянов. Някой нормален човек да е мислил преди уволнението, че Тодорова е уронила престижа на училището? Тя е член на национална комисия и като такъв я приема обществеността, а не като представител на СМГ в тази комисия. Освен това е длъжна да е безпристрастна, а не да защитава нечии интереси. Цирковете на Стоянов всички ги видяхме. "Достойно" поведение на директор. Дискриминация, казваш. А не е ли дискриминация това, че новите ученици в СМГ се отделят в паралелки, на които не преподават емблематичните учители по математика? Второ качество, а?

# 385
Защо от всички скандали в СМГ...

Относно разделението, друг ми е фаворита за лидер на процеса Wink
Това са 2 точки, които много ме интересуват и Вие явно имате отговор, затова ще Ви попитам:
- Кои са "всички скандали" в СМГ? За този с уволнението и неподновените договори знаем. Кои са другите? Не ги знам, но ми е много интересно да ги разбера.
- Кой е лидер на "процеса по разделението"? Това също много ме вълнува.

# 386
Благодаря ти, Мария . Точно тази статистика исках да си направя . В сравнение с увеличения набор и както казваш истерията, разликата всъщност е малка, да не кажа нищожна. Значи ,аз ако бях директор това не бих го брояла за мой принос. Другото , както казах Да, но това не.
Тази година 6-тата паралелка и миналата година 5 бяха обявени след приключване на ОМТ и обявяване на резултатите. Кандидатите са кандидаствали и борели за 5 паралелки.
Откриването на 6-та паралелка е следствие, а не причина за по-големия брой кандидати..
Голяма разлика има и в търсенето на СМГ след 7 клас. Минималните балове за прием в 8 клас го показват.
За това специално , мисля че заслугата е на Стоянов, заради 2-те немски паралелки след 8 клас.

"Малката" подробност е, че допълнителната паралелка беше обявена извън законоустановения срок. Не е редно това да се случва и след обявяване на резултатите. Няма да ти обяснявам защо, сети се сам.
А баловете са по-високи, защото изпитите стават все по-лесни.

# 387
Стоянов не ме познава със сигурност, нито знае името ми, нито децата ми. Никога не съм имал контакт  с него по какъвто и да е въпрос(дали ще повярвате не ме вълнува особено). Прецакването преди години е косвено и нищо лично. Аз действах подмолно и не стана, по-точно временно стана , но на финала Стоянов ме върна на старта. В последствие се оказа ,че е за добро и така е трябвало да стане.
След "координираните" медийни изяви в петък на неработещите нормално институции  РУО, МОН (и бонус Фандъкова) с предложение за "оставка" (щели да измислят нещо)  вече трябва да се вземе страна в конфликта.
Каквото и да се предложи на стачкуващите е унижение - съдебен спор е унижение, граждански договор е унижение, преговори при които да са ясни участниците и техните искания  пак било унижение.
Каквото и да се предложи освен оставка , за тях е унижение.
Е как да се реши този спор ?
Е как да не защитавам Стоянов ?
Децата са ми най-важни !
Изобщо нямам време да чакам една година конкурси , да  дойде нов директор и после още няколко години толерантност.....
Това го гледаме от 1989 г.
 smile3513Този човек се справя добре и ще го подкрепям до последно!
 newsm10 newsm10 newsm10 newsm10 newsm10 newsm10 newsm10 newsm10 newsm10
Не разбирам какъв Ви е проблема. Ако децата Ви са в СМГ, влезли са по правилния начин и се справят, единствено им е важно дали учителите, които харесват и са ги подготвяли добре до сега, са оставени в училището или са изритани от директора. Ако са налични, нямате проблем - със и без Стоянов тези учители ще ги подготвят перфектно и занапред. Ремонтите ще си продължат независимо кой е директор (може би само ще е по-прозрачен изборът на фирми Wink).

# 388
Имате упрек към община Оборище относно избора на фирмите за ремонт, говорим за обществени поръчки?

# 389
Аз действах подмолно
Това е достатъчно...
Да са му честити на г-н Стоянов такива поддръжници!
СМГ го е имало и преди него, ще го има и след него.

Общи условия

Активация на акаунт