Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са препоръките за пациенти, интересуващи се от клиниката Bahçeci в Истанбул?
Какви са отзивите на пациентите за клиниката Bahçeci в Истанбул?
Какви са препоръките за избор на клиника и лекар в Истанбул?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са препоръките за пациенти, интересуващи се от клиниката Bahçeci в Истанбул?
Предложението е пациентите на клиниката Bahçeci да могат да общуват директно във форумната тема, независимо от коя от техните клиники са разположени - в европейската или азиатската част на Истанбул. Освен това се споделя информация за клиниките в Кипър, където е разрешено донорство, и се изразява желание да се помага на двойки с въпроси конкретно за Bahçeci. Пациентите се съветват да проучат и изберат клиника, в която се чувстват комфортно и имат доверие. Освен това е препоръчително да направите цветна снимка преди прегледа и да носите всички необходими изследвания. По отношение на замразяването на ембриони, процесът варира в зависимост от случая и решението на лекаря не следва стриктни правила.
-
Какви са отзивите на пациентите за клиниката Bahçeci в Истанбул?
Пациентите имат различни преживявания с клиниката Bahçeci в Истанбул. Някои се доверяват и са благодарни на лекарите и персонала, докато други съобщават за проблеми с плащанията и разочарование от други клиники. Те също така предоставят подробности за процедурите, като замразяване на ембриони и PGD (процедура за генетичен подбор на ембриони).
-
Какви са препоръките за избор на клиника и лекар в Истанбул?
Участниците във форума споделят препоръки за избор на клиника и лекар в Истанбул. Някои съветват да се направи сравнителен преглед в различни клиники, за да се вземе решение. Освен това, положителни отзиви са споделени за д-р Калчев, който скоро ще отвори собствена клиника в София. Относно прегледите и процедурите се препоръчва свързване с координаторите на клиниката за подробности.
-
Кои са препоръчителните хотели близо до клиниката в Истанбул?
-
Какви са препоръките за провеждане на процедури в България или Истанбул?

Как сте? Този път пребиваването ни в Турция беше по-спокойно. Прегледът при д-р Карликая мина добре, клиниката ми хареса, не ми допадат само схемите на заплащане. Чака се увеличение на цените от януари с около 15-20%. Емине ми каза, тя беше на смяна. Много мило момиче. Месеци наред имах само по 1 фоликул, този месец докторът видя 2 и 1 доминантен. Надявам се и другия месец да имам повече, но може и 1 да нямам, кой знае... пуснахме спермограма, още не знаем резултата. Прегледът беше кратък, много не говори д-р Карликая, аз също нямах много въпроси. Изписа ми инжекция Оветрил, за да опитам по естествен начин, каза, че проблеми не вижда, и той като останалите се чуди защо не съм забременяла през тези няколко години, преди да се изчерпи толкова ЯР. Каза, че това е проблемът при мен. Споделих, че в Мемориал са ми дали 1% шанс, той каза, че неговата прогноза е около 15-20%. Нямаше стратегия в момента. Каза да отида на 2-ри ден от следващия цикъл, за да преброи фоликулите и да обмисли възможностите за стартиране. Питах за ФСХ. Каза ми, че за него нямат значение стойностите, да не се кахъря толкова за това, за него от съществено значение са фоликулите. Този месец имах ФСХ - 25,6, с най-много фоликули досега. Беше любезен, много вглъбен някак си, сериозен и замислен, вдъхна ми доверие, мисля, че мога да му се доверя, усетих, сякаш там е моето място и имам по-голям шанс за успех. Това е общо взето. Попитах как се брои 1 ден от МЦ, останах учудена и объркана с това броене... Каза, че за първи ден се брои, когато ти е дошло, без значение часа. Много мислих и реших в Бахчеджи да продължа. Дилемата при мен беше, че ако остана там, шансът, който ми дадоха в Мемориал, отпада. Не знам дали ще сгреша, но чувствам, че в Мемориал няма да помогнат за моя случай, не знам... Д-р Карликая иска ЦС преди ЗЕТ, ако се стигне дотам, естествено, каза, че ще правим задължително ПИД, без да го попитам. Момичета, споделете вашето мнение, какво мислите? Благодаря!