8 клас - Море, планина или игра, заслужен избор след зора!

• 70 801
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна

Амииии... брой и Сашка в тази посока... все по-твърдо е решена.... Smiley

Крайно време е вече да ги срещнем Саша и Слава.
  Утре ще кръжим из Видинско. Ако някой се сеща за интересна дестинация, освен баба Вида, Магура,Венеца, Белоградчишките скали.

Може да минете по някой от маршрутите за карста - може да се видят въртопи и фруги форми, по цялата дължина има обяснения и снимки. До Леденика (към Згориград) има и една полянка на приказките - с окачени дървени книги по дърветата и пътека, по която се стига до къщичката на баба Яга. Красиво формирование е и Божият мост. Във Враца също има интересни неща - музеят на файтона, историческия музей (културата Градешница и първите пиктограми в света, скелетът Тодорка, Рогозенското съкровище ...), отбранителните кули, красотата на Вратцата...

# 121
  • София
Бройте и Павел при русофилите.

# 122
  • София
Бройте и Павел при русофилите.

Айде, догодина тримцата със Светльо на море на Камчия Wink

# 123
Я, имало и още русофили в темата, няма лошо..
Амбър , приятна ви разходка из Северозапада.

Последна редакция: ср, 23 авг 2017, 07:24 от Чиби

# 124
  • Русе
Ееех със Самата и Павката ако е, и на Марс ще съм спокойна

# 125
  • София
Малко встрани от темата за Русия, ама сега като бяхме в Турция на почивка, бая руснаци имаше в хотелите. Специално при нас бяха около 80%. И обслужващият персонал в турските курорти говори свободно на руски, за сметка на всички останали езици. Иначе руснаците, които бяха наоколо имаха ужасно нахално, безцеремонно и нагло поведение. Определено не съм им фенка. Да не говорим за пияните рускини, които не можеха да ходят самостоятелно. Моя колежка беше наскоро на екскурзия до Сибир и Монголия, с Транссибирската железница е прекосила цялата руска територия и каза,че масово в Русия не говорят английски, да не кажа-изобщо.

# 126
  • България, София
И моятя щерка е фенка на руския. Много държеше да е втори език или да го учи под някаква форма.
Заформя се добра групичка сред наборите Blush
 Досега не е учила руски изобщо, ще я видя в девети клас, като го започне, каква песен ще пее.

gabiplus, руският език си е популярен и в Турция, и в Северна Гърция. В Истанбул съм срещала много надписи на руски по магазините, по Халкидики също.
Явно по АИ хотелите ходят предимно руснаци, а и не само (румънци и българи също), които се чувстват длъжни да изпият всички алкохолни запаси на хотела и които си мислят, че всички са им длъжни. Това разваля донякъде почивката на останалите хора.
Аз мога да дам и обратния пример с руснаци. По - миналото лято на Торони бяхме заобиколени с руски семейства, всяко с по 2 - 3 деца. Не чух да си повишат тон, не чух децата да пищят и да реват, бяха толкова спокойни и възпитани всички. На плажа нито веднъж не оставиха неизхвърлени отпадъци, както съм виждала немци да правят преди години на Слънчев бряг.
То си е до хора Hug

# 127
  • София
Преди повече от 10 години, когато ходихме на почивка в Испания, в хотела на всяка смяна имаше администратор говорещ руски. Едната администраторка дори беше рускиня. И на друго място в Европа ми се е случвало. Наблюденията са ми, че в доста популярни дестинации, особено по-луксозни, има обслужване на руски отдавна.

# 128
  • София
Помните ли как навремето в училище ние си учихме руски и сега-след толкова години, пак го поназнайваме... Обаче нашите деца изобщо не разбират и елементарни фрази на руски. Сега на морето имаше много засукани руски тийн девочки и моят син много искаше да ги заговори, но определено имаха проблем в комуникацията заради езика. Наборът се ядосваше, че не знае руски и няма да учи занапред в руска паралелка...

# 129
  • България, София
Така е, учехме руски и все нещо ни е останало.
Аз разбирам в прилична степен, но не мога да вържа нито едно изречение граматически правилно.
Всички падежи и окончания са се изпарили от главата ми.
Но за децата ми този език звучи абсолютно чуждо и непонятно. Не откриват никакви прилики с нашия, което ми е много странно Flushed

gabiplus, младежът ще има стимул да понаучи и руски, за да може да комуникира с девочките Simple Smile

# 130
  • София
Да, и на мен ми се видя странно как моят син не намира никаква прилика между българския и руския език. Но явно такова е възприятието на децата ни.

# 131
Важното е да се реализират,  а кой тук, кой в Русия, кой другаде в чужбина, няма значение, след като ще се чувстват доволни.

# 132
  • София
Не само учехме, но и в петък гледахме руските новини, филм на руски със субтитри и книжки на руски съм чела.

# 133
  • София
Моят заек е щастлив, че все пак се класира в АГ с руски  newsm44 Има някакво понятие, след като се запозна с него в училище. Падежите ще го озорят, но поживьом - увидим  Grinning

# 134
  • гр. София
Като говорите за руския език...
Моята леля е рускиня, родом е от град Грозни. Нашата девойка с удоволствие говори с нея на руски език при всяко гостуване, живеят в нашия квартал. Леля ми я учи как се правят пирожки, пелмени, руски салати... Понякога си тананикат и песенки  Peace В пети клас и в шести клас започнаха да учат РЕ в старото училище с учителки рускини. Само в 7 клас учителката им беше българка. Нооо... за жалост обучението беше дотук Tired Вече сме на английска вълна и испанска вълна Simple Smile
Иначе аз също съм учила РЕ в моята гимназия с учителка рускиня от град Тюмен. У дома - енциклопедии, книги на руски език, плочи, филмчета...

Общи условия

Активация на акаунт