8 клас - Море, планина или игра, заслужен избор след зора!

• 70 304
  • 738
  •   1
Отговори
# 180
  • Пловдив
От учебната 2017/2018 година влизат в сила нови учебни програми за 8 клас.

# 181
Момичета, как става това, че децата за осми клас четат книги, които минали години са били за девети? Аз съвсем се обърках. Дъщеря ми в момента чете вашите книги. Списъкът им от училище е такъв. Как става този номер?
От учебната 2017/2018 година осми клас са по нова учебна програма. Не само по БЕЛ. Със сигурност промяна има и в математиката. За другите предмети нямам наблюдения.

# 182
  • Пловдив
Със сигурност по почти всички предмети. За БЕЛ и М стана ясно, по музика и изобразително е намален хорариума, което означава, че структурата на учебната програма ще е променена, философията е преместена за 8,9,10 клас и е променена, за ФВС и ИТ нямам представа (едва ли има голямо значение). По останалите предмети - разказвателните също трябва да има промени, щом се учеше по онези притурки, а хорариумът пак е намален, съответно и учебната програма е различна.

# 183
То по всичко има нови учебни програми. Мисълта ми беше, че съм разглеждала само тези двете и нямам идея какво ги чака децата по другите предмети.

# 184
От тази година има нови учебни планове и това променя учебното съдържание. Има разместване не само по литература, а и по математика...

# 185
То по всичко има нови учебни програми.

Hands Plus1

# 186
Да се запиша и аз,следя ви,но няма какво интересно да споделя.
За списъка Ниагара си остана в старото училище по нейно желание СУ "Иван Вазов" профил Математика, информатика, информационни технологии, английски.Паралелката се запази с 12 деца в класа.Имат вече програма,знае си класната ,стаята досега е била клуб на ученика и предполагам,че е обновена в класна стая.Лежерен ми се струва 8клас като видях програмата.18 часа седмично английски,1 философия,3 БЕЛ,3 математика,2 ИТ,1 информатика,3 физическо,1музика.
Ще има време да продължи с тренировките,освен стрелбата ходи и в клуб по кикбокс ,като уговорката уж беше да прави само упражнения за да развие мускулатурата,но от 2 тренировка е надянала ръкавиците,та леко съм притеснена за момченцата в класа.
Ще бъде втора смяна и се записа на курс по програмиране от 1.09-29.09 и аз не разбрах колко дни в седмицата ще е и кога.
Това е при нас.

# 187
Ще уплаши младежите тази Ниа.

# 188
Склонна е да посяга на момчета.Миналата година един ухажор и пял "заради тебе вдигам въртолета "(по-късно разбрах,че си имало такава песен)и му разби носа,даже не разбрала как.Сега е доста по-силна в ръцете и дори лекото замахване не е леко,а е 38кг.

# 189
Ще трябва да стоят далеч от нея. Laughing

# 190
  • София
Ния ме радва все повече и повече.  Hug

Иво е на езиков лагер с новите си съученици от днес. Това френския го няма за нищо. Обади ми се и ми каза: "Bonjour! Je suis Ivo."  Grinning

Последна редакция: нд, 27 авг 2017, 23:48 от Vivi

# 191
  • Русе
   Ния си ми е слабост. Много нежна, прилича по-скоро на фея. Обаче здраво държи, каквото и да хване. И за момчетата си трябва здрава ръка.

Вив, не се помайвате. Едно приятелско дете отрасна и завърши във Франция. Следваше нещо с география и много пътуваше из острови разни. Каза че е голям кеф, след като си пропътувал половината свят да ти говорят отново на родния език, щот на нея френския и е втори роден. Пожелавам ви и на вас да го говорите надлъж и нашир.

Светослав не си харесва на този етап евентулания клас - АГ с втори език руски. Имаха група, но каза, че са " много зле". Каквото и да значи това.Ама то още не се знае дали ще бъде в тази паралелка. Досега не е имал проблеми в каквато и да е среда. Влиза много бързо и никога не е имал конфликти или проблеми, но не във всяка се чувства еднакво добре. В АГ влизат обикновено по-екстравагантни и свободни деца. Общо взето и аз чакам с тревога. Но пък за да се върви напред, често се налага да се излезе от зоната на комфорт.

# 192
  • София
Амбър, аз надали ще го проговоря. Но се надявам преводачът да се справя отлично.  Иначе съм готова да обикалям надлъж и нашир и да жестикулирам. Simple Smile
И - благодаря! Да ти се връща. Heart

# 193
Страхотен е Иво.
Приятно изкарване на лагера.
Успешно адаптиране на Светльо в АГ.
Нашият остава в същата позната среда и поне за това съм спокойна донякъде.

# 194
  • София
  Дами, да обърна темата в малко по-различна посока? Какви дрехи носят младежите ви? По-скоро стайлинг ме интересува, за момчета конкретно.  Wink
  Моят е изключително небрежен и изобщо не му пука какво облича. Претенциите са му само материята да му хареса "на пипане". Това аз много го одобрявам, но той като има 3 блузи, може да ги върти с години, докато се разпаднат. Няма значение дали са избелели, захабени или му стигат до пъпа-носят се.  ooooh! С дънките е същото. И понеже той расте предимно на крайници, представете си картинката.  hahaha
  Досега беше лесно, щото имаха униформа. Аз ловко подменях блузите и следях суитшъра, с който се е прибрал, дори да не е негов, поне да е с относително правилен размер.
  Сега се налага да зареждаме гардероб, а диването категорично не желае да се мръдне и да ходим по магазини. Заяви, че със сигурност ще хареса това, което съм му купила! Сещате се за подтекста.  Wink Та мама ще трябва да обикаля и да пазарува сама.  Twisted Evil Преди взимах от Сара, но детските там са до 164 и вече не стават.
  Ако може да ме насочите откъде пазаруват/е за момчетата, какво е "модерно", че и мен хич ме няма по темата?  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт