Любители на Котки - Тема 116

• 34 088
  • 768
  •   1
Отговори
# 585
На кутиите си пише, че е с 97% месце... Коментарите са повече от добри - единствените с 4 и 3 звезди са за това, че им се виждало скъпо за храна за домашен любимец... Но реших да питам  и тук. Благодаря!

Скрит текст:

Консерви видях и с 99% на сайта им, както казах, те са ок. Щом яде Анимонда, значи харесва консерви тип "кайма", така че би трябвало да ги хареса, тези ми се струват по-качествени от Анимондата. Имат и серия само с мускулно месо, без вътрешности. Иначе аз за гранулите писах, че са 60-70%, което не е топ. Но ти явно само консервите коментираш.  Peace

Много Ви благодаря! Утре ще закупя. Нямам представа кои са по-добри. От както беше бебчо, купуваме анимонда от ветеринаря, че не ми се занимава да чета етикети на 100 марки из магазините и вече 5 години си яде анимондата. Иначе гранулите са ни на Sanabelle (bosch) , които пак ветеринарката препоръча и караме на тях от години Grinning

# 586
Относно гранулите, ако имате желание, обсъдете с ветеринарката следните въпроси:
- като строго месоядни животни, не е ли по-добре котките да ядат храна с по-високо съдържание на животниски продукти, отколкото 51%; как неживотинските протеини товарят храносмилателната и отделителната система;
- какво е влиянието на зърнените храни като сорго и просо върху котките; какво е влиянието на прекомерното въглехидрати в диетата
- какво ѝ е мнението за това, когато в състава на една храна фигурират думи като "животинска мазнина" и "смляно месо" без да е уточнено от какво животно точно; това реално може да е всякакво животно, което производителят е намерил евтино, доказано е с множество журналистически разследвания (убити на пътя животни, незаконно заклани животни, евтанизирани здрави домашни "любимци" и т.н.)

И приключвам темата до тук. Simple Smile

# 587
  • София
Мишелин, нашата спря да мяука след кастрацията. Оттогава си спим спокойно, но за балкона ще трябва да решите. Ако го пускате, е доста възможно да иска все да излиза и лятно време да не се прибира по цял ден. Както са котките в къщи с двор.

# 588
Котешкият СПИН се предава основно чрез ухапване и от заразена майка чрез кърмата на котенцата, не чрез полов контакт. Което не прави по-малко безопасно скитането на мъжки котарак навън, защото те по-често се бият и хапят от женските, но специално от полов контакт рискът е пренебрежим. Ваксината против котешки СПИН засега е крайно неефективна. За сметка на това, ако котката е ваксинирана с тази ваксина, при тестване излиза задължително като ФИВ-позитивна, което е опасно - ако се загуби и попадне в приют, в някои държави такива котки директно ги евтаназират, не ги предлагат за осиновяване. При нас се препоръчва да са единствени котки в дома.

За котешката левкемия е добре да се ваксинират котките.

# 589
Ния, надявам се и при нас да се успокоят нещата след кастрацията. Че в момента и котанчо, и ние се измъчваме. Той в момента е при родителите ми и те да му позволили да излиза на терасата при моя изрична забрана. Но сега ще го взема в София и ще го кастрираме възможно най-скоро. А там на терасата го пускам изключително рядко, и то в мое присъствие. Но даже и така не ми е приятно, страх ме е да не скочи я по насекомо, я по птичка, та като простирам пране, затварям вратата към стаята, за да не може да дойде след мен

кукумицинка, благодаря за информацията. Не бях чувала, че и за дветв болести има ваксина... Ще питам ветеринарите и ще споделя гледната им точка.

# 590
Мишелин, ще ми е интересно да видя какво казват нашенските ветеринари за тази ваксина против котешки СПИН. Търсих много информация, когато гледах за ваксините и като цяло информацията беше доста негативна - няма сигурни доказателства, че предпазва, поне при достатъчно голям процент от котките, че да има смисъл да се слага, а при тест котката излиза позитивна за котешки СПИН.

Най-вероятно наистина ще се успокои Пухчо след кастрацията. Сигурно е успял поне да подуши женска котка и затова се е "разбукал". При нас Пури нямаше никакви признаци за разгонване, докато не доведохме Лола - тогава маркира дивана и се реших на кастрация, защото се притесних и от по-нататъшно маркиране, и от евентуално оплождане на женската котка.

# 591
  • София
Здравейте,
някой случайно да има възможност и желание да приюти писана с тигрова окраска на 12г или писан персиец на 9г?
Гледам си ги и двамата от бебета, и винаги ми е било много трудно, но с годините трудностите ескалират. Наложи се да живеем в гарсониера без балкон, после родих и така си се тъпчем с дете и 2 котки.
А котаците миличките бял ден не виждат, обитават само дневната, банята и коридора, където през повечето време е тъмно.  В спалнята не ги пускам. Иска ми се да живеят на по-широко или на двор, най-добре на двор, или поне да имат възможност да излизат навън, тука са като затворници.
За съжаление, не успявам да намеря подходящ дом, нямам познати с къща или такива, които да живеят на село например.
Иначе писанчовците са много готини, персиеца е като бебе, кротичък и
 изключително гальовен, женската малко по-своенравна, не обича много да е закачат, но е много красива!
Ако някой може да даде съвет или помощ, да пише.

# 592
Първо, животни цял живот живели в апартамент не смятам, че е удачно да се пратят да живеят на село, само защото има къща с двор. На котките живели в апартамент не им трябва много пространство, обърнете се към организации, които се занимават да търсят дом в чужбина за нежелани животни, прекалено са възрастни, за бебета трудно се намира дом, камо ли за големи котки.

Нали често ходя из ветеринарните кабинети и ми беше попаднала листовка в която беше описано всичко за левкемията и т.нар. котешки Спин, доколкото си спомням, пишеше, че най-често срещаното последствие от левкемията е котешкия Спин, защо и как не се сещам, но ако я намеря ще я кача.

# 593
Половият акт може и да не е основен за предаване на fiv, но самото желание за чифтосване може да доведе до битки с болни животни и т.н.

И двете ваксини са спорни

# 594
Здравейте,
някой случайно да има възможност и желание да приюти писана с тигрова окраска на 12г или писан персиец на 9г?
Гледам си ги и двамата от бебета, и винаги ми е било много трудно, но с годините трудностите ескалират. Наложи се да живеем в гарсониера без балкон, после родих и така си се тъпчем с дете и 2 котки.
А котаците миличките бял ден не виждат, обитават само дневната, банята и коридора, където през повечето време е тъмно.  В спалнята не ги пускам. Иска ми се да живеят на по-широко или на двор, най-добре на двор, или поне да имат възможност да излизат навън, тука са като затворници.
За съжаление, не успявам да намеря подходящ дом, нямам познати с къща или такива, които да живеят на село например.
Иначе писанчовците са много готини, персиеца е като бебе, кротичък и
 изключително гальовен, женската малко по-своенравна, не обича много да е закачат, но е много красива!
Ако някой може да даде съвет или помощ, да пише.

Kak точно ескалират трудностите? Нещо в поведението на животните ли?

Персийските котки не са порода, предназначена за гледане на двор. Характерът им е много "апартаментски", а и козината им ще стане на нищо, ако се гледат навън. Всякакви трънаци и мръсотия остават по нея и трудно се махат, без да се изрежат тези участъци. Очите им също са в опасност навън. Още повече, че котаракът ти е доста възрастен, едва и му се разхожда много, сигурно вече започват и старческите му болежки - персийците живеят средно 12-13 години, на котарак на 9 години в общия случай не му остава много. Другата ти котка също е много възрастна, привикнала от малко котенце вътре да живее. Няма да свикне на двор.

Твърде вероятно е и, ако някой поиска някоя от котките, тя да страда от промяната и да не може да свикне с други хора. Самите хора също по-трудно прощават някакви недостатъци в поведението при възрастните котки, които и не могат да се изкоренят на такава преклонна възраст. Ти самата наистина ли би се разделила с котка, която гледаш десетина години? На самите котки не им е проблем, че живеят в гарсониера, не се чувстват като затворници. Моят котарак с възрастта стана по-затворен и след среща с едно хъски, вече като види отворената входна врата, се дърпа, да не би да решим да го изведем "на свобода".

# 595
Здравейте! Искам да попитам дали някой знае има ли определен вид сребърна вода, с която да третирам козината на котката си, и дали е опасно за нея, ако тя ближе мястото, което съм намазала. Трябва ли да я разреждам с дестилирана вода, или мога да ползвам неразреден разтвор? Извинявам се за множеството въпроси и благодаря на всеки, който би ми дал информация.

# 596
Мишони, сребърната вода е безопасна за котките, дори и при близане, затова често я препоръчват при нужда от леко антисептично действие. Не е необходимо да се разрежда.

# 597
Много, много благодаря за бързия отговор Purple Heart А има ли значение каква е водата? Аз имам Аркол и се чудя мога ли да ползвам нея?

# 598
Много, много благодаря за бързия отговор Purple Heart А има ли значение каква е водата? Аз имам Аркол и се чудя мога ли да ползвам нея?

На Аркол пише, че може да се добавя към питейна вода за животни, т.е. вътрешно, значи и външно, за мазано, може. Пише, че няма токсична доза също така. Обтрива се кожата (козината) с тампон, напоен със сребърна вода. Вече, ако е за промивки на очите или вътрешен прием, тогава се препоръчва разреждане.

# 599
кукумицинка , отново благодаря! Изобщо не се сетих първо да погледна.  Heart Decoration

Общи условия

Активация на акаунт