Любители на Котки - Тема 116

• 34 077
  • 768
  •   1
Отговори
# 615
карате се за възпитанието на децата, а
ами
на 10 и половина е почти на годинка
ветеринаря трябва да се съобрази с решението ви, ако има причина да го вземете
и прав е приятеля, ако започне да маркира, шанса да спре след кастрация е 50/50
айде 70/30

adelinda, как разбра, че не е хермафродит
доколкото съм чела, и да е бил мъж, не би могъл да стане татко
по правило трицветните са женски, а над половината оранжъви мъжки
всяко правило си има изключения, разбира се

килима оцеля
една ваза не

Правилото го знам и за рижковците знам и в линка, който съм дала го пише. Ами сигурна съм, че организацията са го кастрирали и ако беше хермафродит щяха да кажат.

# 616
Possessed, съболезнования. Имали сте щастието да споделите живота си. Ако успея да отгледам моите котки до 20 години ще съм горда от себе си и ще знам, че са били щастливи. Прегръдки! Hug

# 617
possessed, съболезнования. Много мъчно ми стана, направо ми се сви сърцето Cry

# 618
possessed, съжалявам за загубата ви! Disappointed Много красив котарак!

# 619
  • Козлодуй
possessed, ооо приеми искрените ми съболезнования не мога да повярвам страхотен котарак е бил Марк голяма загуба - много ми е мъчно доплака ми се не искам да губя моята Мърки

# 620
Съжалявам за пенсионера. Моите искрени съболезнования 😔

# 621
Съболезнования и от мен за котето. Малко са доживели тази възраст. Явно е бил много обичан и са го обичали. Една звездичка на небето.

# 622
Кукумицинка, не знам дали ще го оставяме да свиква... Тази вечер стана леко агресивен в един момент, докато си играехме с въдицата. И по-точно, взе да мяука много странно, както когато се опитвам да му взема одеалцето. Отделно, че ми се вижда тъжен и ми се къса сърцето. Не знам дали е такъв, защото е разгонен или тъгува за другото вкъщи... Ако е последното, то задължително трябва да го кастрирам, ако ще го оставям там, защото сме на първи етаж, долу обикалят други котки....

Та, в 20:30ч. му вдигнах купата с храна и утре го водя за изследвания. Ако всичко е наред, ще запишем час за кастрация. А няма да ви казвам колко ме боли да го държа гладен Cry

# 623
Нищо му няма, не се притеснявай.
Най-добре ще е да го кастрирате, за всички.

# 624
Благодаря, Ивекс... Надявам се резултатите да са добре и да го кастрираме, защото се измъчва.

Не разбирам как може за ветеринарите да е по-важно дали маркира. Като им кажа, че не го прави, съветват да се изчака. А това, че животното се измъчва без значение ли е?! Confused

# 625
Не знам, на мен са ми казвали, че ако всичко е наред и прояви признаци на разгонване да задействаме процедурата или най-късно след първото маркиране, за да не свикне, но както не веднъж съм писала при Топче това не се случи, затова и отлагаме максимално интервенцията, най-вече заради заболяването му.

Стискам палци всичко да е наред.

# 626
Possessed, съболезнования! Аз лично не вярвам, че ти става по-леко, защото е бил възрастен Марк. Загуба на близко същество е, което е било с теб 20 години, няма как да не ти е мъчно. Спомням си как писа, че се бил гушнал до кученцето ви, беше много мило и малко тъжно, все едно се е върнал в детството си с овчарката, когато е бил малко котенце.

Мишелин, много е трудно решението и според мен тряба да се водиш от собственото си усещане, ти най-добре можеш да видиш как се чувства Пухчо. Отстрани, във форума, каквото и да кажем, ние не го познаваме, не можем да преценим. Но не се упреквай за възрастта му, достатъчно е голям за кастрация.

# 627
Мерси, Ивекс. Ще действаме, не мога да измъчвам животното повече. А Топче е голям късметлия, че е попаднал на хора като вас Innocent

Ох, и колкото да ми в тегаво в момента, преди малко умрях от смях. Идва МП от другата стая, поглежда ме и вика: тъжно ли е това коте? Аз отговарям тъжно положително, а той вдига котката и казва: ела, маци, да си поиграеш с една тлъста пеперуда, при което аз прихвам да се смея, защото него го е СТРАХ от този вид (ей такава: http://images14.snimka.bg/002358699.jpg?r=0). Ама как така ще му дам да си играе с някакви си пеперуди? Дотърчах след тях и тръгнах на лов Joy Като се разлетя това нещо в стаята около полилея... И приятелят ми гаси осветлението и излиза извън стаята и аз оставам с пеперуда блъскаща се в краката ми Joy Котето милото само седеше и гледаше с ококорени очи, докато аз най-накрая успях да я хвана и я пуснах навън. Та, по отношение на "косматите пеперуди", аз съм мъжът вкъщи Joy

Кукумицинка, много точно го каза. Вътрешно усещам, че не бива да го мъча повече, пък че ветеринарите не препоръчват... Все пак е на 10 месеца и половина, та не е кооой знае колко малък спрямо препоръчваната възраст.

possessed, пращам виртуална прегръдка за Марк.

Много ми странно объркано емоционално днес. Прегръщам ви всички

# 628
  • София
possessed, много съжалявам за Марк! Моите съболезнования!  Cry Знам, че мъката ти е голяма.  Cry

Мишелин, дано всичко е наред с изследванията! А не може ли да стане с едно гладуване? В смисъл да се изчакат изследванията, които стават в рамките на 1 час най-много и да се пристъпи към операцията. Иначе е двойно страдание - както гладуването, така и воденето до клиниката. Всъщност това беше втората причина (след финансовата) да не направя операцията в Бест Вет. И на нас ни казаха да заведем Боги в друг ден за изследвания.

И Кирчо, и Мъро, и Мацо бяха кастрирани доста преди годинка. Не е толкова страшно. Както и не е страшно краткото маркиране. Спира от раз с кастрацията.  Wink Навиците се изграждат само когато дълго време е маркирал.

# 629
Танче, много добра идея е това. Ще питам и дано се съгласят, дано...

Общи условия

Активация на акаунт