Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Домашно насилие - Тема №3

 • 46 569
 • 56
 •   1
Отговори
# 15
 • Монреал
 • Мнения: 1 439
Предвид това, че жените по-често прибягвали до убийство на съпрузите си, как се обяснява фактът, че само през 2016 г. и само във Варна цели 9 жени са убити от настоящи или бивши партньори?
https://fakti.bg/bulgaria/227439-ubiistvata-na-jeni-nai-chesto-s … pruzi-i-partnyori
Не знам да има убити толкова убити мъже от партньорките си.

Чудничко, нали?
Чудничко е, че не знаеш ли?
Като ми намериш процентни статистики за двата пола, тогава ще спреш да се чудиш.
Иначе е ясно, че повече жени, отколкото мъже умират от травми, впоследствие семеен побой. Това не се класифисира като "убийство", пък и отгоре ясно написах, че стигне ли се до тупаник обикновено печелят мъжете.
Когато обаче се стигне до статистика колко са битовите убийства чрез наръгване, застрелване и отрова, тогава мъжете са по-честите жертви.

Ето я тукашната статистика за не-смъртоносните конфликти:

Последна редакция: пт, 25 авг 2017, 16:41 от Tatti

# 16
 • Мнения: 488
zemonti Не съм сигурна в какво точно се опитваш да ни убедиш.
Ако е ,че и мъже страдат от домашно насилие - съгласна.
Ако оправдаваш-ударите с семейството с 'предизвика ме и не се контролирах-' ми щом не се контролираш се лекувай. Раздели се с партньора , който те предизвиква и вземи мерки относно , липсата на контрол и агресия в състояние на афект. След като половинката те докарва до такова безконтролно състояние -всеки по пътя си.
При домашно насилие точв е цикъл на насилие последвано с микс от извинения и 'ти ме предизвика', идва розовия етап на любов и разбирателство и после отново поведението ексалира до побой.Когато има такъв цикъл , който се повтаря, отново и отново...твоето 'тя си го заслужи' звучи точно като излязло от устата на насилник. Предизвикан или не- всеки носи отговорност за постъпките и думите си, да прехвърляш тази отговорност за твоето поведение на острещната страна е меко казано незряло.

# 17
 • Монреал
 • Мнения: 1 439
Хайде да има и средно положения, а?

Не при всеки случай на семейно насилие жената е кротка и невинна жертва, а мъжът зъл и агресивен побойник. Често агресията е двупосочна, но физически победеният се обявява за "жертва". Значи тя може да му крещи, обижда и шамари, но когато той отвърне равновесието тутакси отива на насилник/жертва?

Много,се дразня на крайните феминистки, които си мислят, че насилието от жена не се брои. Значи ти можеш да зашлевиш мъжа си, да ритнеш зло куче, или да затоплиш памперса на бебето, но когато посегнат на теб не приемаш никакви извинения?

Не одобрявам съпружеското насилие в нито една посока (в нашето семейство то отсъства), но се дразня на едностранното прилагане на морал, та се включвам за баланс. Wink

# 18
 • Мнения: 488
zemonti Никъде в поста си не съм уточнявала, от коя стана на домашното насилие е жената и от коя мъжа.И не няма средно положение, такова поведение попада в графа 'домашно насилие' все едно кой и на кого го прилага.
Има извинение, само първият път от там насетне е диагноза.

# 19
 • Монреал
 • Мнения: 1 439
Много ти е лесно отстрани: "Аз на негово/нейно място щях да се контролирам". Има си моментите, когато възпитанието и морала отстъпват място на емоциите и химията. При всеки човек тази граница е различна, но отричането и е лицемерно.

# 20
 • Мнения: 488
А ти от къде знаеш , че не говоря от личен опит, а си плямпам наизуст?
И пак казвам , ако някой има проблем с контрола му трябва лечение . Заинатил си се като 3 годишно, че виждаш ли насилието може да бъде оправдано с поведението на отсрещнара страна . ОК , да приемем , че другия те е предизвикал и той е виновен. Тогава се разделяте и всеки по пътя си. Щом ти си жертва на психически  тормоз и другия изкарва наяве най- лошите ти страни , защо по дяволите стоиш в тази връзка? Поеми отговорност за действията си .

Последна редакция: сб, 26 авг 2017, 04:46 от need_to_vent

# 21
 • Монреал
 • Мнения: 1 439
А ти от къде знаеш , че не говоря от личен опит, а си плямпам наизуст?
И пак казвам , ако някой има проблем с контрола му трябва лечение . Заинатил си се като 3 годишно, че виждаш ли насилието може да бъде оправдано с поведението на отсрещнара страна . ОК , да приемем , че другия те е предизвикал и той е виновен. Тогава се разделяте и всеки по пътя си. Щом ти си жертва на психически  тормоз и другия изкарва наяве най- лошите ти страни , защо по дяволите стоиш в тази връзка? Поеми отговорност за действията си .
Ти пак дърпаш към варианта, където само единият е невъздържан агресор. Ако това е бил "твоят опит" и си решила, че не те устройва, това не значи, че при всички е така. Има случаи на двупосочна агресия, където двойката си подхожда и е тъпо да се разделят, с надеждата да намерят нови партньори, който да ги търпят без да отвръщат.

Като си заговорила за този "твой опит" , там агресията 100% еднопосочна ли беше? Жертвата беше кротка и невинна?

Едит: Всъщност жертвата щом е стигнала да се оплаква, тя винаги се изкарва невинна. Може и да е, но...

# 22
 • BG
 • Мнения: 800
Айде още един, който смята че жената е винаги подстрекателя.Естествено един изверг винаги ще намери вина, или както е един израз-"ангел да беше, щеше да го дразни шумът на крилете ѝ". Затова зачестиха през ден новините 'Мъж гръмна жена си", "Мъж наръга жена си"-говорим за бг действителността, Канада не ме интересува.И аз смятам че, който има проблем с контрола на гнева и агресията си има нужда от лечение. М/у другото точно социопатите не изпитват никога вина, а обиняват за всичко партньора си.

# 23
 • Монреал
 • Мнения: 1 439
Мразя да ме пращат да се оправдавам, че нямам сестра-уличница.

Ясно написах, че говоря за случаи на средно положение. За НЯКОИ (!!!) двойки.

Къде видя "ВСИЧКИ"?

# 24
 • BG
 • Мнения: 800
За огромно мое съжаление, тези случаи на средно положение са много, много малък процент. А ти тук размахваш пръст на момичета, които пишат определено не за такива случаи. Защото отстрани винаги е лесно. Но един мъж винаги има повече възможности в България, защото като му писне от "постъпките" на жена му, много лесно може да се разведе, издръжката за дете е смешна, отделно често децата остават при жената и новоизлюпеният "ерген" може бързо да си намери "сгодна нова женица", която няма да тества нивото на самоконтрола му, нали?

# 25
 • Монреал
 • Мнения: 1 439
тези случаи на средно положение са много, много малък процент.
Чакай малко! Бързо забравяш. Преди 20 минути писа "винаги", ама сега пишеш за "много малък процент". Имаш ли източник за това (подобен на постнатите от мен), или екстраполираш на база лични впечатления?

# 26
 • BG
 • Мнения: 800
Постнатите от теб източници не са резултати за случаите в България, така че въобще не ме засягат. Това за процента го написах нарочно, за да видя как ще реагираш и воала!  Mr. Green определено оправда очакванията ми  Mr. Green

# 27
 • Монреал
 • Мнения: 1 439
Аха. Ок.

# 28
 • Мнения: 444
Stronger and Happy, харесвам много никнейма ти! Simple Smile

Земонти, агресията предизвиква агресия, но не може никога да бъде оправдана! Тя е въпрос на избор и липса на контрол! И едно дете може да отключи агресия у родителя си, както жена, така и мъж, домашен любимец също. Но ако ти се поддадеш на агресията си, то значи, че нямаш самоконтрол. Не ми казвай, че в канада агресията се толерира...

# 29
 • Монреал
 • Мнения: 1 439
И едно дете може да отключи агресия у родителя си, както жена, така и мъж, домашен любимец също.
Ето за това говоря.

Колкото до хората, които претендират за 100% самоконтрол и че даже никога не са вдигали ръка да "затоплят памперса" на собственото си дете... те са като електроцентралата във Фукушима, която се водеше 100% безопасна до деня в който думна.

Общи условия

Активация на акаунт