За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 56

• 39 255
  • 761
  •   1
Отговори
# 420
  • ту тук, ту там
missence, съжалявам за обстоятелствата около твоето отбиване! Hug
И аз бях решена това бебе да познава шише и АМ от самото начало, но нещо напоследък не иска, не мога да го излъжа! Но си признавам и че не съм особено упорита, това обаче скоро ще се промени!

Happy, аз не помня големият ми син да е търсил гърда изобщо след самото отбиване. На 1г4м беше, беше останало само нощното, махнах го с горчивото мазило. Спря да се буди 12 дни след последното сукане!

# 421
Зависи от бебето, според мен и от това колко активно е сукало, по кое време на денонощието, колко е голямо и от начина на отбиване. Голямото дете след втората нощ спря да иска да суче. Малкото 2-3 седмици поне страда за гърдата, но понеже е голям и вече разбира не е ревал. Но се нагласяше в поза за сукане и се въртеше нервно.

И моите гърди се пооправиха след първото кърмене и затова имам надежди и за сега. Но при мен отне около 6-7 месеца да се понапълнят, та ще си почакам.

Вечеря аз дадох доста преди годинката, та в този смисъл, не виждам проблем да се даде такава на едногодишно дете.

# 422
Благодаря, момичета. При нас остана само кърменето през нощта и сутринта преди ставане. За съжаление, най-трудно ще ми е да махна нощното кърмене. Засега няма никакви изгледи да успея. Събужда се, наглася се за цокане и, ако до няколко секунди не й дам, започва да реве. Понякога даже ми ползва зърното само за биберон и изобщо не суче Disappointed

# 423
  • София
missence, съжалявам за обстоятелствата около твоето отбиване! Hug
И аз бях решена това бебе да познава шише и АМ от самото начало, но нещо напоследък не иска, не мога да го излъжа! Но си признавам и че не съм особено упорита, това обаче скоро ще се промени!

...
Hug И аз се заканвах, че с второто ще е различно, ама сърце не ми даде.
Скоро смятам да пробвам с вечеря. Дайте идеи за по-лека храна.

Lаdу Stаrdust, ти даваш ли сега АМ или КМ на мястото на кърмата?

Да ви попитам и как се справяте с чистене на нос, слагане на ФР и т.н.? Голяма борба е, цялата ставам вир вода.

# 424
Мише,
Чистенето на нос никак не успявах да го свърша. Беше жив ад, докато беше хремава. Гънеше се като червей, аз държах ръце, крака, баща и чистеше, живо чудо. Всичко това придружено с обилен рев, разбира се. Добре, че мина за 3-4 дни, предписаха ни някакви гръцки капки за нос, че бяхме на море там, подействаха и.
Иначе вечеря и аз мисля да вкарам тези дни (на 11 месеца е). Мисля да предлагам супа, салата със сиренце, хлебче с нещо. Моята поне не е злояда и яде всичко с кеф, но усещам вече, че предпочита храна пред АМ. Него ще го оставя само преди заспиване.
Успех на момичетата с отбиването, много мой приятелки се поизмъчиха с този момент, но и това минава. Внимавайте с гърдите! Hug (знам, че си го знаете, ама аз защо мн патих, поради несученето на моята госпожица, та да си кажа).

# 425
И аз чистя носа насила, с помпата за прахосмукачка. Ползвам само, ако дишането е затруднено и сополите му пречат да спи.

Иначе кисело мляко давам отдавна, без голям успех, въвела съм и прясното, но него пък въобще не иска да го пие. АМ не съм предлагала, не виждам смисъл да го давам на голямо дете, което вече може всичко да пие и яде. Яде много сирене и кашкавал, дано да е достатъчно за момента.

# 426
  • Варна
Благодаря, момичета. При нас остана само кърменето през нощта и сутринта преди ставане. За съжаление, най-трудно ще ми е да махна нощното кърмене. Засега няма никакви изгледи да успея. Събужда се, наглася се за цокане и, ако до няколко секунди не й дам, започва да реве. Понякога даже ми ползва зърното само за биберон и изобщо не суче Disappointed
Аз спах няколко нощи в другата стая. ММ го успокояваше някак и го приспиваше, иначе ако съм в стаята не успяваше. Точно около годинка е подходящо за тази стратегия, после поумняват и почват да ходят и съответно да търсят мама из стаите. Последно махнах вечерното кърмене, щото така заспиваше. Но като махнах нощното лактацията намаля страшно много и това помогна. Спря да ме търси в момента, в който приключихме, просто една вечер реших, че е за послено и толкова. Започна да спи непробудно от момента, в който махнах нощното кърмене.

# 427
Бебя кашля от няколко дни.Нищо  й няма,не е настинала.Док я прегледа съвсем наскоро.То е едно много особено кашляне,като че нарочно го прави,фалшиво такова.Имаме вече симптоми на зъбоникнене,дали може да е от това?Всички така ми казват.Др.за което се сещам е сух въздух,но гледам да проветрявам и овлажнявам у нас.
А и температурата е идеална.
Кашля само сутрин като стане и имам чувството,че го прави за да "извести,че се е събудила".
И др.да питам,кога слагате в проходилка?

# 428
  • ту тук, ту там
Аз спах няколко нощи в другата стая. ММ го успокояваше някак и го приспиваше, иначе ако съм в стаята не успяваше. Точно около годинка е подходящо за тази стратегия, после поумняват и почват да ходят и съответно да търсят мама из стаите. Последно махнах вечерното кърмене, щото така заспиваше. Но като махнах нощното лактацията намаля страшно много и това помогна. Спря да ме търси в момента, в който приключихме, просто една вечер реших, че е за послено и толкова. Започна да спи непробудно от момента, в който махнах нощното кърмене.

Точно така си го представям и смятам да процедирам и аз! Peace

В проходилка не съм слагала, не виждам нужда, смисъл и т.н. Да не говорим, че може и да бъде опасно!
Ако все пак искаш, смятам, че когато бебето е достатъчно стабилно вече, може би 9-10 месеца, и за не повече от половин час дневно! Peace

Аз на баткото давах АМ като отбих, но не помня колко често и дали е пил изобщо или само се е лигавил с шишето! Май за приспиване само беше! Embarassed 🤔

# 429
  • София
Аз вече и с помпа за прахосмукачка не успявам. В момента, в който ме види, че мъкна прахосмукачката, започва да се крие и да реве. С ръчна помпа пак не става, защото си върти главата, а аз не смея да го хващам и притискам. Изобщо е някаква борба, която обикновено завършва с рев и непочистен нос.

На проходилка се слага след 8-9м., ако решиш да го слагаш (според ортопед). Аз нямам много успех с проходилката, защото иска да го водим за ръце и се научи да се навежда опасно от нея. Мислех си, че ще намирам миг спокойствие, за да отида до WC напр., но не е точно така.

Последна редакция: нд, 08 окт 2017, 18:40 от missence

# 430
  • Варна
В проходилка не съм слагала, и аз го счетох за безсмислено и дори опасно. Аспиратора за нос бейби вак го използвах като аз играех ролята на прахосмукачката Crazy Моят син до преди година и нещо изпадаше в ужас от прахосмукачката, изобщо не съм я включвала в негово присъствие.

# 431
Колко дни след ваксина е нормално да вдига температура? Има и подал се зъб, може ли да е комбинация от двете?

Мис, моят хайванин също кашля "изкуствено". Сякаш го прави, за да привлече внимание.

# 432
  • София
.....  Аспиратора за нос бейби вак го използвах като аз играех ролята на прахосмукачката Crazy ....
И това ще опитам, че вече идеите се изчерпаха.

# 433
missence, при нас баща му държеше главата и ръцете, приготвяхме прахосмукачката в кухнята (тайно демек) и рев, не рев, действахме делово. Това при баткото, бебето не е такъв сополанко и май само веднъж досега съм я използвала.

Температура от ваксина е вдигало детето до 7 мия ден. А при тази за шарките, до 20 тия е нормално.

# 434
  • ту тук, ту там
Аз сополи смуча с устна помпа, тоест наистина аз смуча! 😂 Отначало малкото се дърпаше много, но в един момент сякаш разбра, че го правя за негово облекчение и нямахме проблем! Даже и да накапя физиологичен разтвор седи, а иначе не е някой кротък!

Общи условия

Активация на акаунт