За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 56

• 39 270
  • 761
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте искам да попитам за съвет сина ми на 10 месеца е от 4 дни с Т, диария, от днес и повръщанрще (2) пъти. Ходихме при педито и ни назначи бисептол на 12 ч по 5 мл, хидросек 3×1, ентерол 1 прахче и нутофен при нужда. Но вече 4ти ден няма никакво подобрение освен че Т максимум спада. Незнам какво да правя и какво мога да му давам.

# 436
Относно проходилката, започнах да я слагам на 10 месеца. Трябва да се използва, когато бебето вече се изправя само'. Бях най-големия противник на проходилките, но като имаш бебе, което и за миг не спира да мрънка и постоянно иска да прави нещо, се принуждаваш да използваш. Освен това, не можех да свърша нищо, защото вече не искаше да седи в кошарата и веднага започваше да реве. По принцип най-добре е детето да се остави да пълзи и да си се изправя само', но тогава не смеех да я оставям, защото пълзеше нестабилно и падаше. И така, за един период проходилката ни беше спасение, тя се забавляваше много и ходеше, където иска. В момента още я ползваме, но по малко, защото вече си пълзи стабилно из цялата къща. Та, направих си извода, че човек никога не трябва да казва "никога". Добре е да не се прекалява с проходилката и при всяка възможност бебето да се оставя да пълзи. Откакто оставям малката да пълзи на пода, има голям напредък за кратко време и вече ходи настрани, държейки се за мебелите.

# 437
  • София
Happy_mommy, напълно разбирам за какво говориш. Peace

Hrisy_G, защо не потърсиш второ мнение?

# 438
Момичета, с какво въведохте кисело мляко? Вчера му правих овесена каша със сирене, масло и сложих лъжичка кисело мляко вътре. Но се чудя мога ли да дам примерно ябълка или круша само с кисело мляко? Да не му станат някакви киселини, ако е без каша?

# 439
Момичета, с какво въведохте кисело мляко? Вчера му правих овесена каша със сирене, масло и сложих лъжичка кисело мляко вътре. Но се чудя мога ли да дам примерно ябълка или круша само с кисело мляко? Да не му станат някакви киселини, ако е без каша?
Аз го давам с плод, най-често круша или банан. Понякога слагам и една- две бисквитки. Не е имала проблем с коремчето.

# 440
Аз го давам чисто, не го иска с каша, но не пречи да пробваш.

# 441
  • София
В началото киселото мляко го давах с плод.
Имам приятел, който малини може да яде само с кисело мляко. Като малък имал някаква алергия към малини и това било спасението. На мен тази комбинация ми хареса.

# 442
  • ту тук, ту там
Кисело мляко се въвежда в печиво, аз така знам. Или в застройка поне. Мъфини, банички, кекс, заливка за мусака. Аз още не съм въвела, другата седмица някъде ще е.

# 443
  • Варна
Това важи за прясното. Киселото си го дадох директно, с лъжичка от кофичката. Може да се смеси с плод, овесени ядки или бисквити.

# 444
  • ту тук, ту там
И за прясното, и за киселото, и за белтъка! Peace

# 445
Аз съм давала чисто кисело мляко на моите деца, честно казано не съм срещала някъде информация, че трябва да е преработено. Но пък не пречи да се захрани така, още повече, че на Пролет детето е имало реакции към храни.

# 446
  • Варна
Няма такова нещо за киселото мляко. За прясното и белтъка мога да се съглася, но за киселото подобно предписание срещам за първи път.

# 447
А аз да ви попитам -  какви битквитки предлагате? Аз дадох чисто кис. мляко вече и ми се иска да комбинирам с бисквити от време на време.

# 448
Въведох киселото мляко чисто. Сега пак го яде чисто или с плодово пюре. С бисквити не й харесва. Никъде не съм срещала, че трябва да се въвежда под друга форма.

Давам бебешки бисквити на Cicibebe с банан. Много ги харесва. Благодарение на тях започна лека полека да дъвче.

# 449
  • ту тук, ту там
Ами всеки е свободен да реши как да дава! Сега нямам намерение да ровя пак, за да доказвам на някого. Аз ще направя както знам, вие както усещате за правилно. 😊

Общи условия

Активация на акаунт