За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 56

• 39 277
  • 761
  •   1
Отговори
# 450
  • Варна
Четете съдържанието. Голяма част от т.нар. бебешки бисквити са тъпкани с боклуци повече и от "човешките" Laughing

# 451
И аз на каката такива давах, много ги харесваше, ама сега ми се искаше нещо по-малко подсладено, а като ги гледах в магазина даже и едни Био с доста висока цена пак си  бяха сладки...Освен пак Чичибебе да взема и аз, то ми писна само да се вглеждам и вланиачавам по състава.

# 452
Рали,
Аз давам едни спелтови от ДМ. Нямат захар. Simple Smile

# 453
И аз за бисквитите на ДМ щях да пиша и едни на Органикс има хубави, но в БГ са на безумна (за мен) цена.

# 454
Аз давах и все още давам спелтовите на Холе. Подозирам, че ако моята хубостница опита други няма да повтори тези със спелта. Grinning

# 455
  • София
Кога заведохте децата на стоматолог за пръв път? Моята е на почти 9 месеца, има 2 зъба и искам да се ориентирам и да знам кога е подходящото време.

# 456
Рали,
Аз давам едни спелтови от ДМ. Нямат захар. Simple Smile
Благодаря, ще ги преслушаме при първа възможност Kissing Heart

# 457
  • Германия
Кога заведохте децата на стоматолог за пръв път? Моята е на почти 9 месеца, има 2 зъба и искам да се ориентирам и да знам кога е подходящото време.

Пях писала и в една друга тема, но и тук ще отговоря. В Германия още докато бях бременна зъболекарката ми ми даде картон за бебето, в него пише да се заведе за първи път като се покажат първите 1-2 зъбчета. Хидихме като беше на 6++, погледна в устата, но то няма и както толкова да се види. Въпросът е да се създадат навици още от сега, да се запознае бебето с кабинета, с миризмата.. Ако всичко е наред ще отидем отново след около 1 година и след това на всеки 6 месеца.

Тук освен преглед  дават и насоки за предотвратяване на кариес и правилно миене на зъбките

# 458
Подкрепям за бисквитките на ДМ - само четете съдържанието, че в един от трите вида има сухо мляко и масло. Харесвам на Холе икупуваш на Органикс, но цените им са безобразни.

# 459
Подкрепям за бисквитките на ДМ - само четете съдържанието, че в един от трите вида има сухо мляко и масло. Харесвам на Холе икупуваш на Органикс, но цените им са безобразни.

Ох, да, така е - веднъж издребнях и ги преброих тези на Холе. Ами те 10 или 15 бройки, а струват 7-8 лв.

# 460
Четете съдържанието. Голяма част от т.нар. бебешки бисквити са тъпкани с боклуци повече и от "човешките" Laughing

Понеже всичко друго е изчистено и "био" Grinning

# 461
  • София

В първите години е хубаво да консумират храни без допълнителни "екстри". Аз лично бих избягвала захар, сол и подобни съставки. И преди съм споделяла, че плодовете са достатъчно сладки, не виждам причина и бисквитите да са сладки. Ползвам тези на Holle, ще купя и от ДМ. Отделно съм се чудила, толкова ли е трудно да се забърка един крем, да се сложи плод в него и всичко да е премерено, отколкото готово нишесте от плик и бисквити със захар (какъвто често е предлагания десерт в кухните).

Прочетох състав на произволна марка бисквити, споменати в темата. Изобщо не съм очарована.

захар, нишесте, банани на прах ????, ЯЙЦА, СОЛ .......

И тук не става дума за гледане в саксия, а за сравнително здравословно хранене.

Последна редакция: пн, 09 окт 2017, 23:42 от missence

# 462
  • Варна
Изобщо нямам предвид това, а да речем хидрогенирани мазнини, глюкозен сироп и т.н. Също следи от мляко, фъстъци и прочее алергени, за който е алергичен. Има обикновени бисквити (не детски), в които няма хидрогенирани мазнини. За био никога не съм споменавала. Хората се лъжат от надписа "детски", а в 90% от случаите аналогичният не детски продукт е със същия или дори по-изчистен състав. Тук включвам и пастети, салами и всякакви други. Затова не е лошо да се прочете етикетът, затова е и написан в крайна сметка. Ако едни детски бисквити струват 3-4 лева, а са със същия, че и по-боклучав състав от едни обикновени на Победа за левче... Кажи ми защо трябва да си купуваш скъпите?

Последна редакция: вт, 10 окт 2017, 08:13 от Месечинка виторога

# 463
Аз също съм съгласна, че трябва да внимаваме какво даваме на децата. Все пак първите 2-3 години зависят от нас и би било много жалко да почнем да ги тъпчем със захар, консерванти и тн, при положение, че алтернатива има. Като пораснат и да хапват чат- пат джънк, драма нямам. Децата в голяма степен са наше отражение, та ако ние не ядем вафли и кроасани и те няма да са им най- големите фенове. (Вафла последнно съм пробвала някъде в началния курс)
 Между другото, вчера правих домашни бисквити на мойта бебка, омотаха ги скорострелно с баща и. Рецептата я намерих в нета, ако някой се интересува, ще я напиша и тук. Много е проста, даже и за пишман- кулинари като мен Hug

# 464
Аз също правя бисквити на малката, но не знам дали могат да се нарекат така - овесени ядки, смесени с банан и оформени по-сплеснати се пекат за около 20 мин и стават доста приятни. Редувам с тези на Холе, за да не й писнат съвсем, че да бъда в шахова ситуация.
Likeadream, ако искаш, можеш да напишеш твоята рецепта, ще се радвам да я пробвам.

Общи условия

Активация на акаунт