За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 56

• 39 282
  • 761
  •   1
Отговори
# 465
Да, и аз бих пробвала рецептата, моля Blush
Няма шанс да дам 7лв за 15 бисквити, това на нищо не прилича вече....

# 466
https://zabliznacite.wordpress.com/2012/05/10/recepti-za-zahranvane-blw/ - Тук има доста рецепти за бисквити, изчетох ги и не ми звучат зле. Въпреки, че е за ЗВБ мисля, че стават и за по-порастнали деца, които ядат бисквити.

# 467
Чудесно е, че вашите бебета хапват домашни бисквити и други здравословни неща. Моята е злояда и понякога просто искам да хапне нещо. Непрекъснато хвърлям зеленчукови пюрета- от тях хапва по 2-3 лъжици и отказва да яде. Няма да коментирам колко други неща съм й приготвяла и не ги иска. До скоро всички плодове и зеленчуци, които купувах бяха био, киселото мляко също е био. Не живея на село, така че разчитам на това, което се предлага по магазините. Сладките бисквити са едно от малкото неща, които изобщо иска да яде, така че се действа в движение според детето. Иначе е ясно, че тук майките предимно се изтъкват колко здравословно живеят децата им.

П.П. Другите майки, които не правят бисквити, да не вземат да се притесняват, че не правят нещо като хората Grinning

# 468
И моят малък принц не иска да яде пюрета. А сега с тази Т и растящи зъби съвсем. Отвреме навреме си похапва плодове и зеленчуци от мрежа, така че го подкарах на ЗВБ. Дори давам коричка хляб. Бисквити не съм му правила още, но ще пробвам нещо от горните рецепти.

# 469
  • ту тук, ту там
Аз съм правила бисквити, но моят син (11м) се дави, изобщо не може да гризе. Имам и на ДМ спелтовите, същата работа. Всичко трябва да е пасирано, за да яде. Освен това напоследък имаме проблем със закуските, сеикнала съм го да има плод и сега не иска солена закуска. Днес яде каша от елда с масло и сирене, но докато не добавих една круша, не пожела да я хапне! Не знам как ще я караме! Освен всичко друго и изборът на плодове намалява вече.

# 470
Хепи, чудесно те разбирам, сестро  bouquet И моето чудо е подобно на твоето, и при най-голямото ми желание да я захраня по всички правила, да ѝ давам разните му там елди, просо и прочее модерности, да готвя разнообразно и съобразно възрастта и здравето и и .... постигнах едно голямо нищо  Crazy Не иска и да ми подуши манжите в по-голямата им част, но купешките пюрета на ДМ ги хапва с удоволствие. Плодове и каши хапва добре, но трябва и зеленчуци, които явно са и много безвкусни както аз ѝ ги правя. А съм заредила фризера с разнообразни кубчета месо и зеленчуци, но явно напразно. Дадох ѝ веднъж да пробва от семейната крем-супа, която си имаше и сол - ами все едно не беше същото дете - хапна си я с кеф  ooooh! Та така, започнах да приемам по-философски нещата и да си избирам битките. И ако точно в този момент не е особен проблем, че не хапва добре, понеже си суче мляко колкото поиска, то сслед годинката вече смятам, че няма как да я кара на две лъжици пюре  Rolling Eyes и си свиркам, не се вманиачам и ѝ давам да яде каквото ѝ харесва, без залитания в двете крайности. Вчера приятел ми донесе от Германия около 50 пюрета, че там са на половина като цена  Confused
Та с две думи  - стъпила съм в твоите обувки  Hug Hug Hug
Електра, много пъти съм искала да пробвам ЗВБ, но ме е страх. Някак не ми се връзва малко бебе да гризе парче морков и това да мине без инциденти  Rolling Eyes Моята гризка сухарчета  - едни ДМ-ски съм взела, ама много са твърди.
От два дни предлагам закуска - много хареса ситния кускус /пак от ДМ/ - с масло и сирене. Тези отДМ ако ми прочетат поста, да свиркат да дам банкова сметка, че такава реклама им дръпнах  Laughing

# 471
Лейдис,
Съчувствам ви за злоядите деца! Аз самата бях страшно злояда до 7ми клас, знам майка ми и баба ми какво са преживели с мен. Основният ми спомен от детството е как някой търчеше след мен с филия, а аз не исках да я погледна. Отделно, че от 1ви до 4ти клас тежах 21кг. Grinning
Според мен не трябва да ги насилвате, да ядат каквото и колкото искат, без крайности, разбира се. Рали, хич да не ти пука, че не яде елда и киноа, и без тях ще оцелее. Гледай да хапва плодове, ако не иска зеленчукови пюрета, пробвай с пресни домати или краставица, моята ги яде като ламя (всъщност не знам колко е голямо бебето, това го казвам ако е минало 9-10 месец).
Сезонните плодове и на нас много ще ни липсват. Освен ябълки, круши и банани не знам какво ще предлагам. Sad

# 472
  • Германия

Електра, много пъти съм искала да пробвам ЗВБ, но ме е страх. Някак не ми се връзва малко бебе да гризе парче морков и това да мине без инциденти  Rolling Eyes Моята гризка сухарчета  - едни ДМ-ски съм взела, ама много са твърди.

Рали, много хора ги е страх от задавянето и затова не смеят да пробват ЗВБ. На мен идеята ми хареса от рано и знаех че искам така да захраня. До сега не сме имали проблеми, от 2 месеца й давам да си гризка разни неща и вече доста добре 'дъвче'. Инциденти до сега не сме имали, всяко по-голямо парче е изплювала. Дано продължи така

А специално моркова, понеже го спомена, е едно от нещата, които са опасни да се дават сурови заради риска от задавяне/задушаване. Но пък ако е сварен и мек няма проблем.

# 473
  • Варна
П.П. Другите майки, които не правят бисквити, да не вземат да се притесняват, че не правят нещо като хората Grinning
Не, разбира се. Аз също не съм правила домашни бисквити. Просто разгледай и сравни съдържанието на няколко марки и избери най-доброто, без непременно да държиш да са "детски".

# 474
  • София
Аз също съм от тези, които рядко имат възможност да прави бисквити, манджи и т.н., но сега поне има разнообразие на пазара.

Тези, на които децата им не ядат зеленчукови пюрета, опитайта да стагате малко ГХИ, ако възрастта на детето позволява и винаги гледайте да има сладък зеленчук (сладък картоф, тиква, морков ...). Ако имате възможност да намерите, опитайте със зеленчуково-плодови пюрета. Аз бях изненадана от приятния вкус. Другият вариант е, ако "откраднете" комбинациите и ги направите. Понякога яденето само на "сладки" храни е просто период.

Моля, ако някой знае физически магазин в Сф, в който мога да видя играчки на Vtech, да сподели.

# 475

Рали, много хора ги е страх от задавянето и затова не смеят да пробват ЗВБ. На мен идеята ми хареса от рано и знаех че искам така да захраня. До сега не сме имали проблеми, от 2 месеца й давам да си гризка разни неща и вече доста добре 'дъвче'. Инциденти до сега не сме имали, всяко по-голямо парче е изплювала. Дано продължи така

А специално моркова, понеже го спомена, е едно от нещата, които са опасни да се дават сурови заради риска от задавяне/задушаване. Но пък ако е сварен и мек няма проблем.
И мен отначало ме беше страх, но като не иска пюрета, какъв избор имах? А и ако се дава с мрежа няма как да се задави. Той смуче, смуче, изсмуква сока и каквото излезе през дупките на мрежата направо е като пасирано. Но всичко в нея давам сварено.

# 476
Ама какви злояди деца са бебета, по-малки от годинка. Нормално е в началото да са по-тегави нещата, нали затова се набляга на млякото. На мен ми отне месеци да почне да се храни що годе прилично детето, но като цяло повече от 100 грама на ядене не е изяждал. След годинката започна да се храни по-прилично, а като отбих на 1,5 г. стана ламята Спаска. Което пак не е гаранция за бъдещ апетит, защото след 2,5-3 годишна възраст започват истинските капризи и претенции 😞😥😬.

# 477
Аз не казвам, че е злояд, а че иска сам да се храни Simple Smile Не че изяжда много и така, просто искам да опита различни вкусове. Та ако му давам аз, не иска да отвори устата и за две лъжици, но ако се "храни" (думата по-скоро е маже) сам, яде по малко.

# 478
И моето е така и съм вдигнала ръце вече. Оставям го да се мацоти, после само изварявам него, стола и дрехите.

# 479
  • Германия
Да, яде си сама и вече забелязвам, че действително изяжда повече от преди. В началото гризнеше малко от картоф, морков и т.н. и остатъка пускаше небрежно на земята, аз хвърлях. Сега примерно изяжда около 2/3 от това, което й давам, другото го размазва или хвърля на земята. За сега опитва всичко, което й предложа

Общи условия

Активация на акаунт