За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 56

• 39 304
  • 761
  •   1
Отговори
# 495
Аз разбрах, че вече има годинка бебето. Щом няма, никакъв мед, пък и идеята с подслаждане с плод е по-интересна. Моят лаком змей иска да се тъпче само с цели плодове и ми изхвърчат от главата подобни възможности.

# 496
  • Стара Загора
Здравейте момичета, записвам се при вас с първото ми питане.
Днес педиатъра ми каза, че нощното хранене стимулира проблема с колките. Да съм давала вода вместо храна след 00:00 часа. А аз изобщо не давам вода, а тя си настоява да му давам. Но памперса е постоянно препълнен с пиш, и смятам че няма нужда.
Казах, че го облекчавам като непосредствено преди кърмене аз пия чай от копър, само дето не ми се изсмя.
Не искам да махам нощното хранене, искам да спра това дохранване, и се старая в 3 часа да съм будна и да го кърмя. Бяхме 5 дни разделени за да му направят изследвания в София ( за щастие всичко е наред), и съответно имах проблем с тръгването на кърмата, но сега смятам, че имам пре достатъчно. И днес на пробното кърмене само 30 мл... Sad Така че дохранването важи още, но поне нощното хранене да остане?
Много ми е странно как се разминават мненията на педиатрите с това, което са ни говорили на лекциите за бременни.

# 497
  • ту тук, ту там
Аз бих си сменила педиатъра! Правилно си решила, че водата няма да му помогне. Колкото повече кърмиш, толкова повече кърма ще имаш. Освен това за лактацията нощното кърмене е много важно, особено на толкова малко бебе (колко е голямо, съдя по това, че говориш за колики), защото през нощта нивото на пролактина е най-високо. С две думи - правилно усещаш, че не бива да я слушаш. Обърни се към консултант по кърмене, ако имаш нужда, те ще ти помогнат най-добре! Успех!

# 498
Не бях я чувала тази теория за нощното кърмене и коликите.

Подкрепям Елени, за малките бебета нощното кърмене е много важно и дългите паузи без мляко не са препоръчителни (освен, ако сами не си ги направят). Отделно, че ще се отрази добре на лактацията и скоро ще можеш да разчиташ изцяло на кърмата си.

# 499
  • София
Момичета, синът ми е на 1 г. От 4 дни се буди по едно и също време и плаче. Около 23ч. Малко е стряскащо.
Първо се сетих за глисти, погледнах му дупето и акитата, но нищо няма.
Малко е сополив, но едва ли е това причината, защото нослето му е отпушено и диша. Не е гладен, защото яде към 20:30ч.... Водичка давам,, но не се успокоява. Пореве 15-20м и заспива. Та много ми е странно..... Зъбки - не виждам побеляло - иначе има 7 зъба.  Случвало ли ви се е?

# 500
  • ту тук, ту там
А защо мислиш, че не е гладен? Моят син на почти годинка (без дни) яде на час и половина- два нощем. И ако не му дам, реве.
Може и да не е това, разбира се, но ми стана странно, че категорично отхвърляш глад, само защото е ял преди 3 часа.

# 501
  • София
crossfade, и аз за първи път чувам, че нощното хранене стимулирало коликите.
Мога да дам пример с моите деца. Дъщеря ми се отказа от нощното хранене на 7м - не е имала никакви колики. Синът ми се отказа от нощното хранене на 2м - имаше колики до 5ти месец.

Аз лично не бих препоръчала спиране на нощно хранене на 2седмично бебе.
Първата педиатърка на дъщеря ми настояваше за отказване на нощното хранене с вода. Ами не стана. Детето си ревеше на глад.

Ако искате направете консултация и с друг педиатър.

# 502
Това с нощната пауза на храненията ми е любимото изказване. Трябвало коремчето да си почива и тям подобни простотии. За съжаление съм ги чувала многократно и от много източници. Синът ми се роди недоносен с тегло почти на границата за кувиоз, но до края на първия си месец тежеше вече 4,2кг. Педиатърката му ме анатемоса какво било това хранене на поискване, трябвало да има график, веднага да съм махнела нощното хранене и да съм давала вода, че вече бил извън нормата заради теглото. Първоначално се направих на нечула, но след като продължи да мели и обясних и тя като огладнее да пийне водица и да се подруска, та да и се доспи.
За малките бебета нощното хранене е важно, докато сами не се откажат от него. За лактацията пък това е най-стимулиращото. Аз бих използвала въпросната педиатърка само за услуги по касата, иначе проверка за достоверност на всяко нейно твърдение.

# 503
  • Стара Загора
Благодаря за съветите! На мен не ми и пречи нощното хранене, аз преносих доста, и той е доста кротко и пухкаво бебе, ако няма някой от моментите на колики. Така че си взимам достатъчно сън за сега.
За 2 седмици е наддал половин килограм.
Иначе планирам и аз да си взема електронна везна, и просто да махна тези АМ. Направо не вярвам само 30мл да е всеки път, защото обикновено дохранвам едва едва с някакви 30-40 мл. Съветите от типа на по 5 минути на гърда, и тогава да дохранвам ги пропускам покрай ушите си, но за нощното хранене реших да сверя часовника си.

# 504
  • София
Това с нощната пауза е някакъв хит сред педиатрите и голяма част от майките. След като е гладно детето, просто му даваш да яде. Големият ми син ядеше нощем до 2г., като гледам и малкият натам се е запътил. Детето ми е почти на годинка (без дни) и яде на всеки 2,5ч. през нощта. Понякога спирам даже да му броя храненията. Не си дръж детето гладно. Peace

Аз разбрах, че вече има годинка бебето. Щом няма, никакъв мед, пък и идеята с подслаждане с плод е по-интересна. Моят лаком змей иска да се тъпче само с цели плодове и ми изхвърчат от главата подобни възможности.
Броени дни ни остават, но все пак няма годинка.

elleni, май децата ни са на една възраст.

# 505
  • ту тук, ту там
Мишенце, да, май седмица по-голям е твоят син от моя, а на Likeadream е ден по-малка дъщеричката от него (от моя). Аз затова все се сравнявах с теб като питам нещо тук. Embarassed

# 506
Това и за мен са глупости с нощното кърмене и коликите. Още повече, че в кърмата си има пробиотици. Аз допълнително не съм давала такива. И моята педи ми се кара за нощното хранене ( на 8м е почти), но вече си го пропускам покрай ушите това. Колкото пъти се събуди и иска да яде, толкова пъти ще му дам. И дори се радвам, защото така ми се стимулира лактацията, както са казали и другите момичета. Така ще може да се махне и АМ. Везна не бих си купила, излишен стрес. А и от едно пробно кърмене не може да се направи извод, трябва да се гледа за 24 часа колко е изяло детето, защото то не яде еднакви количества при всяко кърмене.

# 507
И аз съм на мнение, че везната е стрес. Гледай пълните памперси, те са достатъчен показател как се храни детето.

# 508
  • София
И двете деца мерех на кантара само в родилното.
За щерката ми се караха, че ядяла много и съм я била тъпчела. Колкото изцица толкоз. Имаше рефлукс.

Имам кухненска везна до 5кг. Майтапех се с мъж ми навремето, че ще хване сина ми... само да измислим как да го мерим на кръгла везна Joy Не се стигна до измисляне на метод Simple Smile
Моят син сам се отказа от нощното хранене в края на 2рия месец. За мен до една степен беше облекчение, защото в началото се хранеше на час/час и половина и не знаех ден ли е, нощ ли е.
Съжалявам че не успях да го кърмя повече... едвам добутах до 5ти месец.

# 509
  • Варна
Факт, че спреш ли нощното хранене има огромна вероятност да си прецакаш кърменето напълно.

Общи условия

Активация на акаунт