За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 56

• 39 362
  • 761
  •   1
Отговори
# 510
  • Германия
Везна и аз не бих ти препоръчала, наистина е излишен стрес и според мен. Наддава ли детето, пълни ли памперсите, доволно ли иглежда? Значи всичко е наред. Аз никога не съм знаела колко яде дъщеря ми, и сега не знам, но като я гледам не е заслабнала. Нощем още се кърмим по 2-3 до 5-6-7 пъти, както дойде.

Педиатрите не са специалисти по кърменето... освен ако случайно не са изкарали някой допълннителен курс. Но тогава няма да говорят такива глупости

# 511
  • София
Мишенце, да, май седмица по-голям е твоят син от моя, а на Likeadream е ден по-малка дъщеричката от него (от моя). Аз затова все се сравнявах с теб като питам нещо тук. Embarassed
Hug

Везна и аз не бих препоръчала. Ще започне едно мерене, вторачване във всеки грам и има вероятност от стрес наистина да си прецакаш кърменето.

# 512
Повечето педиатри изобщо не са запознати с кърменето. Те си знаят схемата от едно време-хранене през 3-4 часа и нощна пауза. Само че точно заради това, едно време много жени са успявали да кърмят едва 2-3 месеца. Кърмата се стимулира с често сучене, като между 3 и 8 сутринта производството на кърма е най-голямо и е добре в този интервал да има поне едно кърмене. Освен това, кърмата се усвоява много по-бързо от АМ и затова кърмените бебета огладняват по-често от тези на АМ. Едно кърмено малко бебе трудно ще изкара цяла нощ без да се събуди за хранене.

П.П. Сигурно вече не е останал педиатър, който да не препоръчва вода вместо хранене през нощта. Наскоро даже чух и за такъв, който е препоръчал ябълков сок вместо хранене през нощта на двумесечно бебе.

# 513
Нашата педиатърка препоръчваше кърменето Simple Smile Затова и успях да кърмя до към 5ти месец, след това вече беше наложително да си пия лекарствата.

# 514
Нашият лекар ни караше да давам ябълков сок на 40+ дневно бебе.

Давах й да яде, когато е гладна. Независимо ден ли е, нощ ли е

# 515
Аз също никога не съм слушала съветите на педиатъра относно кърмене и захранване. Въпреки че, в интерес на истината, моята първите дни след раждането ми каза, че задължително първия месец трябва през нощта да будя бебето на три часа и да кърмя, ако сама не се е събудила, защото се роди малка, а и имаше тежка жълтеница.
Но после със захранването доста ме разочарова, според нея бебето трябваше да яде КМ на 7 месеца и кашкавал на 10. Sad

# 516
Ех, моето момче пак не иска нищо да яде. Нито пюрета (тях по принцип не ги харесва), но и резенчета или в мрежа също не иска. Научил се е и да бута с ръката. Много тежко понесе ваксината и е добре едва от 2-3 дни. Тогава пак не искаше нищо, освен кърма. Дали може това да е причината?

# 517
Електра, напълно възможно е да е от ваксината. Освен това, те са на периоди. И моята е имала периоди, в които изцяло отказва твърдата храна- при зъбоникнене, при болест и понякога без явна,за мен, причина. Кърми си бебето и скоро пак ще прояде. До 1 годинка бебетата наблягат на млякото и за тях това е основната храна. Grinning

# 518
  • Стара Загора
Ох, на мен ми е много притеснено с тези ваксини. Sad
Малкия няма нито една, и сега тепърва трябва да наваксваме всички.
Има ли странични ефекти от закъснение, или педиатрите си знаят работата?

# 519
  • София
Кои всички? Има две ваксини (Имунизация против хепатит Б и БЦЖ), които би трябвало да са сложени в родилното. След това на 2м.

# 520
  • Стара Загора
Кои всички? Има две ваксини (Имунизация против хепатит Б и БЦЖ), които би трябвало да са сложени в родилното. След това на 2м.
Няма ги точно тях, и сега тях трябва да наваксаме.

# 521
  • София
Няма ги точно тях, и сега тях трябва да наваксаме.
Говорете с педиатърката на детето. Не би трябвало да има проблем. Следващата е след месец и нещо.

# 522
Crossfade, важно е детето да е здраво в деня на ваксинацията. Разбирам притесненията ти, всички сме минали през тях. Моят син е вдигал температура до 7 мия ден, така че психически се приготви, че е възможно да се случи.

# 523
В последно време се сблъсках с три въпроса, дано някой да успее да ми помогне:
1. Малчо падна на площадката и си одра носа, който се зачерви и поду. Има ли някакво противовъзпалително кремче, което ползвате в такива случаи? Да звъня ли на педиатърката се чудя.
2. Като готвите какви подправки слагате? Ние ядем до момента копър и магданоз, сготвени с храната. Чудя се има ли и други подправки?
3. Малчо се тръшка. Например, ще тръгваме от площадката и той писва и сяда на земята. Ако се опитам да го сложа в количката, той рита, бута, гъне се и не мога да му закопчея коланите. Ако се опитам да го нося ми тежи. Какво да правя? Вкъщи ако се тръшка го игнорирам и му казвам спокойно, че това държание не се толерира. След 2 минути му минава. Обаче навън е по-сложно.

# 524
По първия въпрос - Биодерма.
По втория - мисля, че може и чубрица, но ако детето харесва.
Аз съм дотук. Grinning Grinning Grinning

Общи условия

Активация на акаунт