За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 56

• 40 079
  • 761
  •   1
Отговори
# 570
  • Стара Загора
Аз съм с Тео бебе течен прах и омекотител, на малкия му понасят много добре, ама нищо не изпира, хем винаги запирам нааканото, и пак жълтенее... нормално ли е това? С кой препарат да сменя не знам.
На козметика случих от първия път и съм много доволна, ама препарата :/

# 571
  • Германия
Аз съм с Тео бебе течен прах и омекотител, на малкия му понасят много добре, ама нищо не изпира, хем винаги запирам нааканото, и пак жълтенее... нормално ли е това? С кой препарат да сменя не знам.
На козметика случих от първия път и съм много доволна, ама препарата :/

Има един сапун за петна (аз от дм го купувам, сигурно и на други места има), с нехо натърквам петната, оставям да подейства и изпирам на ръка. После пера в пералнята с бебешки прах за пране на 40 градуса и простирам дрехите с петна на слънце. Така поне петната от ако изчезват, но слънцето е много важно, действа избелващо.

# 572
Съгласна съм за слънцето. Иначе е нормално да жълтеят след наакване дрешките, но ако не се изперат след първото пране, след второ, трето се оправят. Аз накисвам веднага след събличане и натърквам с обикновен сапун. Пера буквално с каквото ми падне, но купувам предимно някакви по екологични прахове, като често сменям марките. Ако нещо не се изпере на 3-4 път го джаскам в кофата, но при мен 60-70% от дрехите са от баткото и с радост се оттървавам от тях.

Елени, като изсъхне дрешката може да не се виждат толкова петната.

# 573
  • ту тук, ту там
И аз се надявам на това, Лейди!

Аз пера сега със Сано максима, ама не съм особено доволна! Обикновено си купувах Персил Сензитив Мега Пърлс от паралелен внос, ама много скъп ми идва и реших да сменя! Ами не ми почиства добре петната!

Аз много си страдам за дрешките! Знам, че не бива, ама си ги избирам и купувам с голямо желание и после ме е яд! Тази сега с банана не знам дали я беше слагал един или два пъти само преди!

# 574
  • София
elleni, аз спрях да обръщам внимание. Виждам, че не се пере или забравям да напръскам предварително с препарат и отписвам дрехата. Нямам сили да се ядосвам и за дрехи. Хващам се, че в последно време страдам от силен недостиг на време и на сън, което ме изнервя и затова гледам да не обръщам внимание на много неща.

Отделно съм затрупана с дрехи (буквално). Чудя се какво да ги правя. Нямам време да сортирам, да търся хора в нужда и т.н. Вероятно на по-късен етап ще имам повече време и желание.

# 575
  • Стара Загора
Хич не ми харесва да ги чакам да изперат на някое пране, много  ми се свидят дрешки, защото нямам много, той вече израстна 1/3 от тях, а уж се бях запасила, ама да ми е жив и здрав бузланчо нека расте.
Но нямам как на слънце, терасата е усвоена, и теловете външни, а комшиите си хвърлят глупости отгоре. Ще гледам да запирам по- добре.
Може да пробвам с персил, но пък не смея да сменям препарата, защото му понася добре.

# 576
  • София
И аз установих, че бебетата нямат нужда от много дрехи. Някои от тях дори не е обличал.

# 577
  • ту тук, ту там
Аз, тоест бебето, няма много дрехи! И батко му нямаше. И никога не им обличам подаръци, които не харесвам! Embarassed
Но пък на него много рядко са му подарявали дрешки, най-много някоя комшийска баба да донесе някое абсурдно комплектче от Джъмбо или от някоя сергия. 😁

# 578
  • София
И на нас не са ни подарявали много дрехи, защото знаят, че аз предпочитам сама да ги избирам, но е факт, че прекалявам с купуването и все се заричам, че трябва да си сложа спирачки.
Да не говоря колко непотребни неща бях напукила за баткото- бебефон, подложки за спане на една страна, възглавнички с дупки п/в задушаване, които така и не използвах. Кой каквото ми беше казал, че има, аз тичах да купувам.

Положението с играчките е абсолютно същото. Напълни ли сме къщата с играчки и къщите на бабите, а си играем с лъжици, кабели, празни картонени кутии, пластмасови капаци и т.н. С какво си играят вашите деца, че моите явно не са по стандартните играчки? Blush

Сега давам съвети на приятелки, че не им трябват купища дрехи и играчки и си е така.

# 579
  • ту тук, ту там
С кабели и жици разни основно! Викам му Жичкаджия! 😁

# 580
  • София
С кабели и жици разни основно! Викам му Жичкаджия! 😁
Ясно. Значи не е само моят син на такава вълна. Смятам да огранича купуването на играчки.

# 581
Моята има влечение към ключове. Отива в коридора, докопва чашката за ключове и започва да ги изважда и разпръсква по земята. Определено й харесва как дрънчат. Другите нестандартни неща, с които играе са пластмасови шишета, пликове, дистанционни и т.н. Иначе не мога да се оплача, и с играчките си играе доста.

# 582
  • София
Happy_mommy, бъди внимателна с ключовете, че малкият беше докопал връзка ключове и ги завъртял пред лицето си, за да дрънкат и един от ключовете го беше одрал точно под окото. Не ми се мисли, ако беше се ударил в окото с тях.

# 583
Мишенце,
Беше питала с какво играят малките и все забравям да ти отговоря. Simple Smile
Моята с нищо не се заиграва. Вниманието и е привлечено за най - много 2 минути и след това започва да мрънка. Откакто проходи само се чуди къде да си пъхне пръстчетата и каква беля да замисли.
Обича да вади дрехите от гардероба. Това я разсейва за десетина минути, но пък после половин час трябва да прибирам. Мокри кърпички и клечки за уши също я забавляват, и от двете имам по един комплект за игра.
Честно казано, досега като беше топло, бяхме повече навън и времето вътре все го запълвахме с нещо, но сега като почнат дъждовете не ми се мисли. Ще трябва да викаме гости всеки ден, че сред хора и е най- добре на принцесата. Grinning

# 584
  • София
Likeadream, мерси. При нас положението е горе-долу същото. Постоянно иска да му е интересно, да прави нещо, да пипа някъде, да вади неща от чекмеджета, шкафове, кутии. Надявам се този период да отмине.

Общи условия

Активация на акаунт