За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 56

• 39 538
  • 761
  •   1
Отговори
# 180
Рубеола, няколко пъти я повтори, казвайки, че е  най-безобидният вариант на шарка, обаче аз все повече се разубеждавам, че  е това, говорейки после с други майки. А и не беше нашият педиатър, днес липсвал, та ни пое заместващ, което още повече ми накланя везните към съмнения в диагнозата.  Най-вероятно е посттемпературен обрив, но каквото и да е , ще мине, надявам се, до два-три дни, благодаря ви за коментарите отново  Hug
Дрийм, при нас обривът е доста повече от ''само около устата'', та си мисля, че не е това при вас  Thinking Но доктора каза, че напоследък доста се били явявали тези шарки  Rolling Eyes
Здрави да са всички  bouquet

# 181
Момичета много съм притеснена,изкарах някакъв вирус от който още не съм се оправила съвсем,но кърмата ми намаля доста защото не се хранех,повръщаше ми се,съответно и детето стоя гладно и мисля че свали на тегло. Това което ме притеснява е че утре сме на ваксини и не знам какво да правим при това положение...

# 182
На колко е детето? Можело е да му давате АМ, все пак „стоя гладно” е малко притеснително за малко бебе. Освен това, ако не се храните кърмата не намалява драстично, но ако бебето не суче, да. Аз също карах тежък стомашвн вирус, когато синът ми беше на 4-5 месеца. Него го гледа баба му (в другата стая), носеше ми го за кърмене обаче.
Отложете ваксините, хем да се оправите Вие и да не се тревожите, хем детето да навакса с храненето.

# 183
На 2 месеца е...давах АМ,но го плюе и въобще не го иска,аз я кърмих често но кърмата ми беше малко и ръцете и бяха все в устата...а аз както съм била болна това противопоказно ли е за ваксина?

# 184
Не е противопоказно, освен, ако не се притесняваш бебето да не е хванало вируса. Ако смяташ, че е отслабнало, може да отложиш ваксината със седмица, че детето да навакса теглото. Ако си добре вече, започвай да хапваш и най-вече да поемаш течности, защото най-вероятно си се обезводнила и затова ти е намаляла кърмата.

Сега видях, че ти си мислиш, че детето е гладно, защото ръцете са му в устата. Това е нормално за бебе на 2 месеца. Сега си открива пръстите, а може и зъбите и венците да го мъчат. Щом си кърмила, значи си е хапвало детето и може да си спокойна. Признаци за недохранване са празен памперс и плач. И не е искало АМ, защото най-вероятно не е било гладно.

# 185
Здравейте, има ли майка с оперирано бебе от стеснен пилор? за да не затрупвам темата... цяла сутрин сме по доктори но освен куп глупости от тях чух и въпроса - Ама защо сте тръгнали да се преглеждате в неделя?!...

# 186
Сега мъжът ми ми каза, че днес бебето се е задавило с плодово пюре с малки късчета праскова. Два пъти се е задавил, прокашлял се е, зачервил се е и му минало. Не си спомням обаче имаше ли при задавяне опасност от попадане на храна в белия дроб и пневмония? Нещо ми се струва, че бях чела още докато бях бременна за задавянията. Та - да звъня ли на педиатърката утре или не е необходимо? /По принцип ми се струва безсмислено да звъня, само че наистина не помня при задавяния какво се правеше и да не стане да оклепаме нещо пейзажа/

# 187
Сега мъжът ми ми каза, че днес бебето се е задавило с плодово пюре с малки късчета праскова. Два пъти се е задавил, прокашлял се е, зачервил се е и му минало. Не си спомням обаче имаше ли при задавяне опасност от попадане на храна в белия дроб и пневмония? Нещо ми се струва, че бях чела още докато бях бременна за задавянията. Та - да звъня ли на педиатърката утре или не е необходимо? /По принцип ми се струва безсмислено да звъня, само че наистина не помня при задавяния какво се правеше и да не стане да оклепаме нещо пейзажа/

Пролет - симптомите на аспирационната пневмония при малките деца се появяват много бързо 2-4'часа -  задух, учестено дишане, посиняване, хипотермия, после обикновено започват хрипове и кашлица. Не мисля, че има за какво да се шашкаш. Давят се децата, моето особено с бисквити и вода постоянно.

# 188
Фокси, благодаря, че ми припомни! Ще го видя утре как е, дано да е добре, и ще взема да му правя по-финно пюретата. Аз уж да го стимулирам да дъвче, понеже се пъне вече, ама май не съм уцелила големината на парченцата. Чудя се цяло парче праскова мога ли да му давам да си ръба или също е опасно да не се задави.

# 189
  • София
Аз също имам страх от задавяне и съм купила мрежичка, през която давам пресни плодове. Бисквита и хляб в ръка още не съм предлагала. С големия син сякаш бях по-смела. Blush Според мен не му давай цяла праскова или поне трябва да си до него, за да контролираш големината на парченцата, които ще откъсва от прасковата със зъби.

# 190
Моята госпожица как се дави, не е истина просто. На 1г. и 5м. сме вече, а още се затруднява при по-големи парченца. Хич не ми пука и си пасирам или поръчвам пасирани манджи от детската кухня.
Пролет, не се тревожи, ще се научи да си дъвче детето, дотогава си пасирай, както ти си прецениш.
Лека и спокойна вечер!

# 191
 Мами,вече,като започвате да въвеждате плодовите пюрета варите ли плодовете-сливи,праскови,ябълки,пъпеш трябва ли да те варят?Принципно знам,че сливте трябва.

# 192
  • София
Мами,вече,като започвате да въвеждате плодовите пюрета варите ли плодовете-сливи,праскови,ябълки,пъпеш трябва ли да те варят?Принципно знам,че сливте трябва.

Аз ги правех на пара. Пъпеша може би щях да го дам суров.

Авокадото се дава също сурово, иначе започва да горчи

# 193
  • ту тук, ту там
Да, в началото се въвеждат термично обработени, след 8-ми месец май беше вече сурови. Пъпеш, диня, авокадо няма как да не са сурови обаче.

# 194
Пролет - аз започнах да не пасирам гладко около 9-тия месец. Давам праскови и всякакви други плодове на кубчета, гроздето го давам на зърна. Изпитва удоволствие да дъвче, с бисквитите се дави, защото си ги тъпче в бузите като катерица и явно все остава някоя неразкиснала се трошичка по небцето. С водата се дави от ден 1, особено когато само иска да си чеше венците с биберона, а не да пие. Игриза сумати преходни биберони. Сменях модели най-различно, понеже мислех, че проблема е в тях, после се отказах. Все още обаче не знае как да борави със сламката.

Общи условия

Активация на акаунт