Астрология - 10 тема

• 41 460
  • 733
  •   1
Отговори
# 120
удоволствието от живота според мен

# 121
Снощи четох, че домовете 1 , 5 и 9 са домовете , указващи  благодатта, щастието. Има ли нещо вярно в това становище?

Да, това са домове трикона, т.е. тригонални. В Джйотиш девети се счита за най-щастливия дом, пети повече го свързват с минали заслуги – както със знак плюс, така и със знак минус. За нашия вътрешен/душевен комфорт, за способността ни да изпитваме щастие и задоволство отговаря и четвърти дом в хороскопа. Планета тук може да покаже какво ни прави щастливи или обратното – какво ни носи усещане за безпокойство, дискомфорт, каква е скритата причина. Докато Луната показва как възприемаме заобикалящия ни свят, с каква нагласа, към какво умът ни е най-чувствителен и възприемчив.

Според античната традиция за благотворни домове се считат 11ти, 9ти и 5ти.

# 122
Sotis, благодаря  изчерпателния отговор  Hug

Антигона, само на английски ли търсиш материали?
  За Веста съм се интересувала и чела, но нямам архив на информацията, нито особени наблюдения.
За дева съм срещала, че Веста там поддържа силна концентрация към работата, има стремеж да се осигурява комфорта на ближния, включително и сексуален. Но пък на МС в съвпад с Юпитер, би следвало да даде обществена реализация, признание. А също и духовност.

# 123
Благодаря!  Hug

Засега основно на английски, немският все още ми е далеч от силен, на български информацията малко постна ми се вижда, а и материалите не са толкова много, колкото на английски.

Бих успяла да си преведа криво-ляво от руски, но не знам как точно да потърся.

# 124
Kатеричка,

Аз преминах на Сидералния , защото първо не е коригиран, а си е  най-древната система.
Гърците го взимат и коригират през 2-ри век, за да го ползват за календар и се изместват някои домове.

Отделно, както бях писала преди време картата на мъжа ми ми се виждаше нещо странна с тропическия - 3 планети са му в Овен и то Мрас, Венера и Меркурийй ( лични планети) , което значи, че би трябвало да проявява овенски качества в приказки, в любов. А той е супер спокоен.... !
 И по сидералния тези планети минават в Риби , един дом назад и е съвсеееем друга картинката и е по-точна.
Изрично проверих - точно описват такива хора , как говорят бавно , тихо и са меки.  Peace

За себе си не ми се променят значително нещата - асцендента ми се сменя на Стрелец, Венера си отива в Телец ... и дтуги неща разбира се . Менят се домовете и знаците , но планетите с аспектите са си винаг еднакви. Peace

Но и без това следя 3-ма астролози , които се занимават с ведическа астрология, така че за мен е по-лесно да ползвам сидералния - а и както казах, той си е най-точен.  Peace
Не защото аз го казвам, а защото е така исторически. Simple Smile

# 125
Антигона,  ами на руски си е пак Веста.
На немски и английски нали с името Vesta търсиш . Grinning

Maya Bee, много благодаря.  Покарай Sotis се вдъхнових да задълбая в Сидерала, и съм доста учудена. Луната ми се оказва в Овен ....а четейки характеристиките на Луна в Телец, по тропическия, винаги съм ги усещала близки, съвсем като за мен.
Все повече съм заинтригувана да прочета проф. характеристика на наталната си карта от такъв астролог.  Simple Smile

# 126
Здравейте,
От скоро се интересувам от астрология и вмомента се опитвам да си разчета наталната карта. Много моля за съдействие, какво означава ранена луна от нептун? Това ми е най-дебелата червена линия, луна е в първи дом, нептун в десети. Благодаря много!

# 127
Транзитите на Плутон водят ли до депресия? ......................................................................

Аз съм доста начинаеща, но понеже следя какво става при мен с Плутон (и Сатурн, виж го и него), намерих това и споделям:
http://pandoraastrology.com/transits-this-year/planetary-retrogr … ation-retrograde/
За мен поне този цитат добре илюстрира моята ситуация. Много е драматичен, но на място:
Скрит текст:
"Trust your process of change.  Stop fighting it.  The war is over—it’s time to remove the corpses from the battlefield.  Yes, you will be different after this—look for the ways that is a good thing.  Let go of what you don’t really need."
"Вярвайте в процеса на промяната. Не се борете срещу него. Войната свърши- време е да разчистите труповете. Да, ще сте различни след това- намерете начин да видите позитивите. Оставете да си идат нещата от които нямате нужда."

Урановият транзит при мен ще е 5/11 дом, в съвпад с лунните ми възли. Плутон ми седи на наталната луна, а Сатурн скоро ще влезе там- в 7Д. Айде да ми е честито! Трябва да ми дадат медал за оцеляване ако изляза жива.  Twisted Evil

Ще ми погледне ли някой картата, ако има време, много моля?
И какво означава ранена луна?

Последна редакция: нд, 27 авг 2017, 10:19 от Deziderata

# 128
Катерица, говорех за "съвпад", "Медиум цели" и т.н, но ще ги оправя.

За транзитите на Плутон знам, че водят до осезаеми промени, които могат да се проявят и на физическо ниво.

# 129
  • в 1001-та нощ
Ранената Луна може, например да е в твърд аспект с друга планета. Уязвена е от нещо.

# 130
Луната ми се оказва в Овен ....а четейки характеристиките на Луна в Телец, по тропическия, винаги съм ги усещала близки, съвсем като за мен.

Катеричке, това е основното объркване, което се получава при преминаване от тропикал към сидерал. Навремето и аз така възмутено реагирах за Луната, след като разбрах, че преминава в доста нелюбим мой знак. Мислех ги за много повърхностни. Най-разпространената грешка е към сидералната карта да се прилага същият подход, какъвто е възприет в модерната тропическа астрология. Там и домификацията е друга, и правилата за разглеждане са други. Философията, която стои в основата, също е друга. Луната ти може да е в Овен, но там също има характерни особености – зависи в коя част от небесното съзвездие попада, в каква терма, а според ведическата астрология – в каква накшатра и пада (амша). В един знак има по пет терми и по две или три накшатри (общо са 27). Всяка накшатра се разделя на четири пади. Има и дуоди – тъй наречената додекатемория. Разглеждането на една планета само по знак е твърде повърхностно и опростено, а това възпроизвежда множество астрологични клишета и обобщения. Ако се разглежда само по знак, се работи само със знакови (символични) архетипи, а с това далеч не се изчерпват възможностите на астрологията, тя е много по-дълбока наука.

Последна редакция: нд, 27 авг 2017, 13:23 от Sotis

# 131
Луната ми се оказва в Овен ....а четейки характеристиките на Луна в Телец, по тропическия, винаги съм ги усещала близки, съвсем като за мен.

В един знак има по пет терми и по две или три накшатри (общо са 27). Всяка накшатра се разделя на четири пади. Има и дуоди – тъй наречената додекатемория. Разглеждането на една планета само по знак е твърде повърхностно и опростено, а това възпроизвежда множество астрологични клишета и обобщения. Ако се разглежда само по знак, се работи само със знакови (символични) архетипи, а с това далеч не се изчерпват възможностите на астрологията, тя е много по-дълбока наука.

Да, накшатрите са важни. По тропическата карта Венера ми е в Близнаци.
По сидералния - в Телец, на ръба на Близнаци - но в двата случая е в Мригасира накшатра ( или както там се произнася на бг "mrigasira" ).

https://youtu.be/ufX8s4cTBaU

# 132
  • Sofia
Катерица, и аз покрай Сотис и Мая започнах да чета за Сидералния. Въпреки че съм доволна от Тропическия, с който работя от 2009 г. насам, останах приятно изненадана от нещата, които видях до момента за Сидералния. Много е интересно всичко във всеки случай!  bouquet

Добре, че анализът и тълкуванията са различни там, че се зачудих иначе като точно как ще стане да започна да се самовъзприемам като Водолей с Асцендент Везни и Луна в Скорпион  Rolling Eyes , като съм свикнала да се идентифицирам със Слънцето в Риби, Асцендента Скорпион и Луната в Стрелец  Heart Eyes

Но явно всички тези терми, накшатри, пади, дуоди, за които говорят двете дами, са много важни и показателни, когато боравиш с другия тип Зодиак. Може там да се крие отговорът на моите чуденки... Това, което ми направи впечатление лично при мен обаче, е, че и при двете системи елементът Земя ми е най-слабо изявен. Почти липсва дори. Засега чета в сайта на Ралица Сърменова /RaliSar/, там има възможност да се прочете за двете системи, както и човек да си сравни двете карти.

# 133
  • София
По Сидералния запазват ли се управителите на знаците?Интересува ме Уран остава ли си управител на Водолей?

# 134
Използват се само планетите до сатурн плюс двата лунни възела. Така, че водолей /заедно с козирог/ се управляват от сатурн.

Общи условия

Активация на акаунт