Бързи здравословни въпроси и отговори – 8

• 50 053
  • 723
  •   1
Отговори
# 150
Oтносно сухата кожа: при мен става по-суха от обичайното, когато ТСХ и хипофункцията на щитовидната жлеза излязат от контрол. Ти имаш ли Хашимото и подобни проблеми?
Нямам си и на идея, не съм се изследвала; не подозирах, че може да е толкова сериозно, мислех, че е по-суха заради лятото, въпреки че на допир не и суха

# 151
Ако имаш тен -дори и незначителен. Ако една две седмици останеш покрита/на сянка или с дрехи -то тялото мигновено почва изхвърляне на сухата кожа.
Така, че споко-   мисля че е нормално.

Може да е от водата или сапуните, на мен така ми стана на пръстите,бели мехурчета и се белят.
В твоя случай е алергия  Wink Забележи от какво ги правиш тези мехурчета,  за да не си го причиняваш всеки път ...
Аз ги правя от недобре узряло сирене... като датчик/дегустатор/ съм за сирене.  Laughing
 Отчитам и от хапка   Mr. Green 

# 152
Бели мехурчета по пръстите може и да са нещо вирусно или гъбично.

# 153
Няколко дни след последния плаж се появи отново... бях на море, покле известно време никакъв плаж ,така се обели коремът, после пак на море и седмица без и дойде ред на прасците отпред точно като отидох за последно Sad  и сега са ръцете... но досега не ми се е случвало такава нещо, а съм ставала много по-черна

# 154
  • Варна
Няколко дни след последния плаж се появи отново... бях на море, покле известно време никакъв плаж ,така се обели коремът, после пак на море и седмица без и дойде ред на прасците отпред точно като отидох за последно Sad  и сега са ръцете... но досега не ми се е случвало такава нещо, а съм ставала много по-черна
Изгоряла си.

# 155
Точно заради това - се белиш.
Интензивно се печеш после спираш и после пак .
Споко, като спреш да се печеш , ще си влезнеш в кожата.  Ще се оеднакви, освежи и ще имаш най-хубавата за тялото ти кожа.
За сега се радвай на кашмирения сезон и слънцето.  1swing family

# 156
Изгоряла си.
Още като се зададох въпроса и казах, че не е имало изгаряне, постепенно си хванах тен , а и ходя да се пека, когато слънцето не е толкова силно ... А и при слънчево изгаряне се бели на много големи парчета, а моето както показах е като пърхут

# 157
  • Варна
По абсолютно същия начин се обелих и аз. Без да почервенявам, без болката от изгаряне и без мехурите. Но съм сигурна, че е от плажа, защото всяка събота и неделя съм там.

# 158
Най-лошото изгаряне е да се белиш на мехури като картоф ... и кожата да ти е червена отдолу- то така се получава и в последствие рак на кожата. 

Колкото е по умерено е по здравословно и щадящо за най-важния/големия/ ни орган - кожата.
Най-добре е леко и постепенно излагане от 08-11 ч и от 17-20 часа, а  възстановяването на есен и излющването/отмиването  да е като ...т.н.  кир ...  Mr. Green

Сега дамата да се успокои ... това почти е най-добрата и слънчева баня !   Peace 

....................
Щом си здрава и си била на открито - то всичко е наред! 

--------------
Такова излющване е характерно за хора преживели  стрес - поддуване/натравяне - Бъбречно/сърдечен /чернодробен проблем, който във вашия случай не е констатиран. 

Пии водичка, плодчета или в парка за сладолед и лудории...

# 159
Често съм подложена на стрес , знам че се отразява зле на много неща, но не съм подозирала, че може и това лющене до някаква степен да е от това

# 160
  • Пловдив
Не мога да се свържа с ЛЛ в момента и нямам идея дали е спешно и притеснително.
Какво означават нормални като консистенция изпражнения, които изглеждат като седефени? Няма слуз, кръв и подобни, буквално като седефените бои за яйца, но не чак толкова "блестящи".
Дребната лепна вирус преди около седмица. Има леко зачервено гърло и лека температура. Яде основно хляб, сирене, макарони, картофи, банани. Пие само вода, мляко и чай.
Някой сблъсквал ли се е с нещо подобно?
Правиха изследвания и всичко е в норма.

# 161
Не е за лекар, според мен. Вирус, особено с температура, често дава странни изпражнения. Добави лекарствата, които даваш. А ако е и с хрема, стават кашкави. Може профилактично някакъв пробиотик да дадаваш веднъж дневно докато оздравее, също повече течности. Аз моето го водя чак като е упорита диария (5-6 пъти дневно) и не се повлиява няколко дни от пробиотик и Смекта. Иначе рискувам в поликлиниката да лепне и още нещо. Единствено ако пишка рядко, урината стане тъмна, започне повръщане или е отпуснат го водя бързо при ЛЛ или в спешното, за да проверят за обзводняване.

# 162
Ма как ше хвана гъбички по върховете на пръстите?!Не ме плашете Grinning Хич не си представях,че ще ходя при дерматоложката ми скоро,ама...

# 163
PELLI,  не се шашкай, само отбелязвам, че може да има и други възможни причини Simple Smile

# 164
И аз страдах от ужасно белещи се ръце и крака.Мислех си,че е вследствие от операцията на щитовидната жлеза.Но след като си открих гъбички под ноктите на ръцете и краката и започнах да се лекувам,сега нищо не ми се бели.А ситни мехури по пръстите получавам след излагане под УВ лампа.Вероятно правя някаква алергия.Пръстите буквално изглеждат,като изгорели и мехурите много сърбят.Предполагам,че и от слънце могат да се появят.

Общи условия

Активация на акаунт