Бързи здравословни въпроси и отговори – 8

• 49 920
  • 723
  •   1
Отговори
# 480
Не.
Въпреки, че аз селена го пия на обед.
ФК и Омега 3, сутрин. Simple Smile

В тази връзка - вие как пиете селен? Правите ли паузи?
Очната лекарка ми каза, че не трябвало постоянно да се пие, а аз не знам дали е така?

# 481
  • София
Здравейте, към кого да се обърна за разчитане на кръвни резултати от изследване - бременна съм в 29г.с. а на преглед съм чак утре вечерта. Леко казано съм притеснена, за това ако някой може да удари едно рамо ще съм благодарна!

# 482
  • Sofia
Сравнявай с референтните стойности.

Селен пия когато се сетя,иначе хапвам по 1-2 бразилски ореха.

# 483
В тази връзка - вие как пиете селен? Правите ли паузи?
Очната лекарка ми каза, че не трябвало постоянно да се пие, а аз не знам дали е така?

В темата за Хашимото често коментираме, че е неправилно да се приема Селен, без да са направени лабораторни изследвания, които да установят дали наистина в организма има дефицит на този минерал. Предозирането със Селен се води опасно. Няколко потребителки са споделяли, че с много краткотраен прием на добавки са качили нивото на Селен в организма си над горната референтна граница, което е токсично. Така че - преди да почнете да приемате добавки, е хубаво да се изследвате. Peace Това важи дори за хората с Хашимото, камо ли за напълно здрав човек, който не страда от автоимунно заболяване.

# 484
Гърне, права си. На мен не ми е изписан, дали имам Хашимото не знам, обаче за сърцето (екстрасистоли) ми действа добре и затова го пия.
Ако кажа на кардиоложката, няма да е ОК, че си самоназначавам добавки. Wink

Питах просто вие как го пиете. Peace

# 485
DeVa®, може да го изследваш, но за целта не бива да си приемала Селен под формата на добавки поне няколко седмици, за да се поизчисти организмът ти и да видиш какво е реалното му ниво.

Иначе, откакто разбрах, че предозирането със Селен е доста опасно, не съм пила. Чакам да дойде октомври, за да изследвам нивата му. Тогава пак може да почна, ако всичко е OK. Simple Smile

# 486
Днес се събудих пак с болки, не ми беше минало. Чудя се кога ли ще направя кръвоизлив, както ме предупредиха и дали ще ми обърнат внимание изобщо.
Предния път чаках близо два часа с прорязващите болки в спешен кабинет.
Иначе имам Диклофенак с витамини(диклоневровит), но в капсулата се съдържа едва 50мг от него, а дозата ми е  3,4×50мг. Страх ме е да не предозирам витамите...
Днес салатата ми съдържаше чесън, но не реагирах, нормално ли е? Преди и от него ме болеше с часове. Сега го понасям сравнително толерантно.

# 487
  • София
Хора, може ли болка в рамото ( и раменната става) да бъде причинено от дископатия?

# 488
Момичета как става приема и прегледа в Горна баня.
Какво предварително трябва да направи пациента. За лечение на дископатия и подобни на гръбначен стълб.

# 489
Здравейте
Направих си изследвания 
Група Показател    Вид материал         Резултат    Измерителна единица    Референтна област    Метод
Специфични протеини, витамини
Витамин В12    S          229.9        pmol/l      145 - 569      ECLIA
Фолиева к-на    S          19.96        nmol/l      10.4-42.4      ECLIA
25-OH-Vitamin D    S          31.04        ng/ml           ECLIA
      Препоръчителни нива: >30 ng/ml
Достатъчност: > 20 ng/ml
Недостатъчност: 10-20 ng/ml
Тежък дефицит: < 10.0 ng/ml

Дали не е добре да приемам вит D3 известно време?

# 490
В12 е нисък. Оптимално трябва да е около 500. За деца около 700.
Стойностите на лабораториите са некоректни.

# 491
  • София
В12 е нисък. Оптимално трябва да е около 500. За деца около 700.
Стойностите на лабораториите са некоректни.

Точно това щях да напиша и аз.
Може и Вит. Д да приемаш, добре е да е по-високо нивото. Но към него е добре да приемаш и Вит. К2 + Магнезий.

# 492
  • София
Идеи къде в София мога да отида при дерматолог с направление от днес за утре (след 16.30ч)? Става дума за разранено надкожно образование.

# 493
Без направление-да,но ако искаш да си го ползваш...не знам

# 494
Във всеки ДКЦ може, повечето приемат без час. Погледни в тези, които са ти удобни, къде има втора смяна лекар и до колко.

Общи условия

Активация на акаунт