Бързи здравословни въпроси и отговори – 8

• 49 912
  • 723
  •   1
Отговори
# 465
Вадене на зъб по принцип се извършва най-добре от лицево-челюстен хирург. Ако са останали корени, които са били нелекувани дълго време, няма шанс да се изградят, тъй като са изгнили. Ако зъб е инфектиран от голям гранулом също най-вероятно няма спасение. За мен нямаше друг начин освен ваденето - по същия начин- изгнили корени на кътник, плюс голям гранулом на съседния кътник (хирурга дори го даде на стоматолога ми за да го показва на студентите си с научна цел) - вадене и сега местопазител докато се реша на скенер.
Стискам много палци на тиквата, дано не бере много душа и всичко мине !

# 466
  • Burgas, Bulgaria
Оживяяяяхххх ! Извади корените ( 50 минути борба )  и отвори другия . Няколко пъти слага упойка.  В интерес на истината, пак светлинки виждах , както като бях с отока , но  минаха . Той за това каза , че внимава с упойката, защото адреналина в голяма доза , може да навреди  .
Пффф ...  можело да не боли  бре ! Дано това да е бил проблема, въпреки , че нямаше гной на корена както се "виждаше" , инфектирано било .
 Натъпка другия зъб с лекарство , за да не боли. Дай Боже този път да мине всичко без драми .
Благодаря Ви , за пореден път !

# 467
Значи не усети болка,освен при поставяне на упойката? Simple Smile

# 468
  • Burgas, Bulgaria
Да , дори преди да ме бодне ми пръсна нещо , за да не усетя иглата.  Това от горната страна . После отвътре и до бузата си се усеща , ама  нищо не е на фона на тази агония 10дни .
Момчето   , млад зъболекар е , доста адекватно се отнесе .  Момента в който тръгнах да изтръпвам и да се схващам от шубе ,  ми даде да държа нещо и се шегуваше да го гледам, че се разсейвам и  да му правя компания . После не ми даде да стана 15минути от стола.
Абе чак неудобно ми стана ,   за първи път се отнесоха с разбиране към този страх .

# 469
Браво ! Неволите да са зад гърба ти !

# 470
ПРисви ме корема на първата хапка пица. Подозирам, че съм си прецакала корема от прекомерната употреба на НСПВС. Нормално ли е от тесто да ме заболи? Днес ядох чесън и нямах проблем.

# 471
Много внимавай ако имаш гастрит или язва!При кървене от стомаха,при изхождане цвета е черен,следи за това.Особено след като пиеш НСПВС.Помоли личния лекар,ако няма как,да пиеш и нещо за стомах,за да не го прецакаш с другите хапчета.

# 472
Явно съм си докарала. Сега изпих един нексиум, но боли ужасно, между гръдния кош и пъпа... остро, остро като пробождане от нож.

# 473
Явно съм си докарала. Сега изпих един нексиум, но боли ужасно, между гръдния кош и пъпа... остро, остро като пробождане от нож.
Нексиум се пие сутрин на гладно,1седмица.Хапни нещо-малко сухар,чай.Трябвало е да пиеш Ранитидин или Квамател.

# 474
Добре, а ако се пие "Нексиум", паралелно с някое НСПВС, то второто усвоява ли се добре от организма?

# 475
По-скоро е нетравмиращо за стомаха.Но винаги питайте лекаря си!

# 476
  • София
Добре, а ако се пие "Нексиум", паралелно с някое НСПВС, то второто усвоява ли се добре от организма?
Аз при такава гастритна криза ползвам Бусколизин и Алмагел. Минава много бързо.

# 477
Благодаря ви, момичета. Peace

Нямам проблеми със стомаха, реших да приемам "Нексиум", защото в момента вземам НСПВС и не искам да се увредя. Просто ми беше интересно, дали ако се приема "Нексиум", има шанс другото лекарство да не може да се абсорбира добре от организма, един вид - да му се пресича действието. Явно няма такава опасност.

Иначе, ММ пие "Нексиум" от доста време вече - може би от около 2 г. Чувала съм, че не е полезно да се приема толкова време, без прекъсване, но той не може и не иска да го спре, защото болките от киселините моментално се завръщат. Confused

# 478
Отивам да  купя , изобщо не бях се сетила  !
Много бързо минава болката от Септадин,разтвор за уста.

Този продукт вече не е наличен.

# 479
  • Sofia
Грешно ли е да пия едновременно няколко вида хапчета наведнъж?
Едното само е лекарство/детралекс/другите са добавки/вит.с,вит.д,фолиева к-на,селен.../

Общи условия

Активация на акаунт