Бързи здравословни въпроси и отговори – 8

• 49 917
  • 723
  •   1
Отговори
# 435
Момичета, покоси ме един гаден цистит след морето. Сега пия Уроцист х2 вече трети ден, може би усещам леко подобрение, но урината все още е мътна и има неприятен мирис. Взела съм направление за урина и кръв и тази седмица ще намеря време да отида, въпросът ми е дали да си взема Ципрофлоксацин, или да изчакам резултата от урината ? Ще имам възможност чак в четвъртък да дам материал, дотогава ще си пия Уроциста.

# 436
Направи консултация с лекар. Ако започнеш сега Ципрофлоксацина резултата от анализа на урината ще ти бъде фалшиво отрицателен, щом чак в четвъртък ще го правиш.

# 437
Там е работата, че и уролога ще назначи стерилна урина и не знам дали има смисъл да давам 50 лв. за преглед, а нали на изследванията излиза антибиограма ? Иначе, разбира се, че е най-добре на лекар, но нямам физическата възможност да ходя за направление, после на преглед и прочее. Не подценявам проблема, дори и да изглежда така, но смятам, че не е толкова спешно. Единственото гадно е, че ако не се излекува добре инфекцията може да доведе до хронично състояние след време. Ще видя, ако няма значително подобрение ще отида да ме погледнат и на ехограф.

# 438
На мен личната ми изписва лекарства за цистит,  досега не ми се е налагало да ме изпраща за това на уролог.

# 439
Наскоро и аз бях с ужасен цистит.
Личния лекар ми изписа Панцеф и Неоринал.
Естествено бяхме пуснали кръв и урина.
Иначе тя спомена,или Ципрофлоксацин,или Панцеф.

# 440
  • София
Колко време след първото секцио не се препоръчва раждане ? 12месеца или повече ?

# 441
За секцио на мен ми бяха казали забременяване най-рано след две години.

# 442
  • София
На мен лекарят ми каза една година.

# 443
Зависи явно как е минала операцията. Много е индивидуално. Най-добре да се пита.

# 444
Имам втора бременност 10 мес. след секцио - безпроблемна.

# 445
  • София
Питам за сестра ми. Нямаше усложнения при секциото (само , хирургът не можа да извади бебето , и се е наложило да повикат втори лекар) . Детето й е на година и 2 месеца. Второто бебе е планирано, но аз лично се притесних , че е много скоро след първото.

# 446
Щом все още е само план, спокойно може да си направи консултация с АГ, който да прецени дали може да понесе втора бременност.

# 447
  • Burgas, Bulgaria
Момичета  още агонизирам със зъбите .Два зъба , тоест корени с гной и зъба со тях с пулпит.  Пия Клиндамицин на 8 часа . Алулин и течен аналгин не помагат по никакъв начин . Утре в 16 и 30 ми е часа .
Обясниха,Че след комоциото и отока на мозъка, упойката не може да  е максимално количество , а с това възпаление става още по-сложно. Слепоочието, синуса, ухото , гърлото и врата  от дясно са адски болезнени .
Единствено студено ми помага .
Моля кажете ако знаете болкоуспокояващи  по-силни.
Пих Немизил към 12часа.

# 448
Профенид свещичките?

# 449
  • Burgas, Bulgaria
Отивам да  купя , изобщо не бях се сетила  !

Общи условия

Активация на акаунт