Бързи здравословни въпроси и отговори – 8

• 49 988
  • 723
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте, днес пуснах и последните изследвания, които трябваше да направя - лабораторни + рентген на бели дробове и сърце. Ще помоля за интерпретация. Горе-долу успях да се ориентирам и сама, но страничен поглед върху нещата никога не е излишен.

Лабораторните: Линк.

PCT и EO са завишени съвсем малко - това дали е притеснително? Левкоцитите също са близо до горната референтна граница. Thinking
CRP май е наред или греша?
С Хашимото и ИР съм - не знам дали това оказва някакво влияние върху показателите; доколкото четох, по-скоро - не.

Резултатите от рентгена на бели дробове и сърце:

"Белодробен паренхим просветлява свободно и нормално. Хилусни сенки – уплътнени. Белодробен рисунък – не дава рентгенови данни за болестни промени.
Кор – лежи на широка основа, с разширен лявокамерен контур и аортна дъга, изгладена талия."

Това "Кор" не го разбирам точно какво означава - ясно, че става въпрос за сърцето, но не ми е много ясно.
Интересуват ме най-вече удебелените части. Попрочетох някакви онлайн статии и леко се притесних, особено за "хилусните сенки", тъй като съм непучаш и не съм карала никакви заболявания скоро. Сериозни ли са тези заключения? Уместно ли да е потърся специалист-пулмолог и отново кардиолог по-натам, за допълнителна консултация или не е нещо притеснително?

Благодаря! bouquet

# 421
Здравейте, имам доста тривиален въпрос, а предисторията е следната: от 2 месеца пия противозачатъчни Ясмин, миналия месец всичко беше наред и ми дойде на третия ден от паузата, но този месец днес е 4 ден от паузата и цикъл няма. Ако има значение първия блистер го пиех сутрин, а втория вечер и не съм пропускала хапче.
Притесняват ме 2 неща най-вече - правих секс без предпазни мерки на 2рия ден от паузата и в продължение на седмица (26 август - 1 септември) имах диария (оказа се колит), прочетох (прекалено късно за съжаление)  ето това за Ясмин и диария:
 "Ако повърнете до 3-4 часа след приема на таблетката или имате тежка диария, съществува риск активното вещество в хапчето да не се е абсорбирало напълно в тялото Ви. Положението е същото, както при пропуснат прием на таблетка. След повръщане или диария трябва, колкото е възможно по-бързо да вземете друга таблетка от резервния блистер. Ако е възможно, вземете я до 12 часа след часа, в който обичайно вземате Вашата таблетка. Ако това не е възможно или 12 часа са минали, трябва да следвате указанията в "Ако сте пропуснали да приемете Ясмин"."
И тъй като от необезопасения секс са минали само 35 часа се чудя дали да не взема Ескапел.
Ще съм благодарна за всякакви съвети.

Последна редакция: сб, 09 сеп 2017, 08:29 от Анонимен

# 422
  • Варна
А в теб ли свърши господина или се презастраховаш?

# 423
За съжаление в мен свърши и затова се колебая за Ескапел...от една страна е много силно хапче и не ми се иска да го пия, но от друга страна ще съм сигурна, че няма да има бременност и ще си продължа с противозачатъчните и ще съм още по-внимателна.

# 424
Имам атером на д@пето, който е възпален, предполагам на хирург трябва да отида.
Моля, ако някой се е сблъсквал с такъв проблем, да сподели.
Препоръки за конкретен лекар също приемам.

Здравей! Хубаво е да те види хирург. Ако си за Пловдив, мога да препоръчам. Пиши на лично, ако искаш координати! Поздрави!

За София ми трябва, но благораря Simple Smile

# 425
  • Варна
За съжаление в мен свърши и затова се колебая за Ескапел...от една страна е много силно хапче и не ми се иска да го пия, но от друга страна ще съм сигурна, че няма да има бременност и ще си продължа с противозачатъчните и ще съм още по-внимателна.

Пий го тогава да няма инциденти.

# 426

Пийте Ескапел, докато е навреме. По-добре да е приемете тази спешна контрацептива, за да предотвратите бременност, отколкото да направите травмиращ аборт!  Друг път не позволявайте на приятеля си да свършва във вас щом не искате все още да имате бебе!

# 427
Jennifer_w и Глухарче благодаря ви! По принцип винаги използваме и презерватив, само този път пропуснахме и не съобразих тази част от листовката за връзката между противозачатъчните и диарията. Преди час като отидох до тоалетната забелязах розовеещо зацапване по бельото и болките в корема започнаха и реално мисля, че това е очакваното кървене от седмицата на паузата. В този случай мисля ще е излишно да пия ескапел, нали?

# 428
Според мен е напълно излишно.

# 429
  • Варна
Излишно е да. Но не разрешавай да свършват в теб не зависимо, че пиеш противозачатъчни, нищо не е сигурно на 100%.

# 430
А с каква цел тогава да ги взима противозачатъчните?  Никога нищо не е 100% сигурно.

# 431
  • Варна
А с каква цел тогава да ги взима противозачатъчните?  Никога нищо не е 100% сигурно.

Аз лично не бих разчитала и не бих пила точно за тази цел, изписвали са ми за коригиране на цикъла и доста зле ми се отразиха. Разчитам на презервативи и предпазване от партньора ми.

# 432
А с каква цел тогава да ги взима противозачатъчните?  Никога нищо не е 100% сигурно.

Аз лично не бих разчитала и не бих пила точно за тази цел, изписвали са ми за коригиране на цикъла и доста зле ми се отразиха. Разчитам на презервативи и предпазване от партньора ми.

На една приятелка й ги изписаха за лекуване на кисти ... след тях имаше някакви кафяви течения ... изобщо не съм запозната дали това е нормално или не ... само знам , че тя продължи да ги пие и след това , защото твърдеше , че кожата на лицето й е станала по-чиста /преди имаше много пъпки/ ... ноо като страничен ефект каза , че окосмението на цялото тяло е станало повече , даже има тъмни косми и в горната част на ходилото ... На мен това ми стига никога да не посегна към тях по свое желание ...

# 433
Ако са изписани за лечение е едно. Ако толкова те е страх от забременяване, че ползваш противозачатъчни+презерватив+едикаквоси, си мисля е по-добре да спреш секса и получаваш 100%. За мен да си на хормонални контрацептиви и заради минимален шанс нещо да се е объркало да вземеш И Ескапел е голяма гавра с организма.

# 434
Jennifer_w и Глухарче благодаря ви! По принцип винаги използваме и презерватив, само този път пропуснахме и не съобразих тази част от листовката за връзката между противозачатъчните и диарията. Преди час като отидох до тоалетната забелязах розовеещо зацапване по бельото и болките в корема започнаха и реално мисля, че това е очакваното кървене от седмицата на паузата. В този случай мисля ще е излишно да пия ескапел, нали?

В тази една седмица, докато чакате да дойде менструалния цикъл, доколкото си спомням от обяснението на гинеколог, и тогава сте защитени. Но аз съм противник на противозачатъчните хапчета, макар и да се приемат и от здравословна гледна точка. Страничните ефекти са повече от плюсовете! И аз никога не бих приемала противозачатъчни хапчета, колкото и гинеколозите да се напъват да доказват, че днешните противозачатъчни хапчета са най-пречистените.

Знам, че по-голяма част от жените приемат противозачатъчни хапчета, за да доставят удоволствие на партньора си и да се предпазят от забременяване. Но би трябвало и мъжът да помисли за жената до себе си и самият мъж до нея да й каже, че е против да взима противозачатъчни хапчета и не иска да се трови с такива отрови заради него!

Никога не разрешавайте партньора си да се изпразва във вас. Това е мечта за повечето мъже, но не си дават сметка какво могат да причинят на жената, освен ако не опитват да имат бебе! Могат чрез семенната течност да предадат някаква бактерия на жената и после жената се чуди откъде е дошла тази инфекция.

Общи условия

Активация на акаунт