Бързи здравословни въпроси и отговори – 8

• 49 944
  • 723
  •   1
Отговори
# 405
Не , за жалост нямам:cry: . А и съм търсила в града и не се предлага гел а само сок за пиене..
Във всяка аптека има,на Кройтерхоф-96% алое вера гел,около 8лева е Simple Smile
Нямаш ли банан във вас,с вътрешната страна на кората може да потъркаш,този трик успокоява при ужилване от оса,ще помогне и на теб,според мен Simple Smile

# 406
Благодаря , ще го потърся утре.Flowers Hibiscus
Не нямам банан, само ябълка.

# 407
  • София
Привет Simple Smile На някой да му се е случвало да вижда цветни къдрави линии пред очите, които се уголемяват и изчезват към периферното зрение? (през това време виждам като през калейдоскоп) Не са последвани от главобол, появяват се спонтанно. Като цяло имам като стягане и напрежение в главата.Консултирала съм се с невролог, който ми направи доплер и не откри причина. Адски много ме тормозят обаче и зачестиха - някой с такова оплакване и съответно решение ? Simple Smile

А на очен ходила ли си? Имам и аз стягане в главата, при мен е от гръбнака и от нерви май. Кога ги виждаш тези линии?

Ходила съм, каза, че не е от очите. Лекувам в момента депресия и тревожно разстройство, имам и дискова херния, но никой не казва от какво може да и с какво да го повлияя и нито стягането ми минава, нито линиите. Няма определен момент, в който се появяват, може дори както си лежа, седя, ходя...

# 408
Някой правил ли си е изследването Д-димер? Показва ли в момента в тялото наличие на тромбоза? Примерно ако имам тромб в крака да кажем, ще бъдат ли завишени резултатите? Може ли да се разчита?

Това е много интересно, за пръв път чувам.

Знаеш ли каква е приблизителната цена на това изследване и къде може да бъде направено? Като потърся в 'Google' по ключови думи, ми излиза 'CibaLab', но не намирам изследването като име в ценоразписа на лабораторията. newsm78

# 409
Привет Simple Smile На някой да му се е случвало да вижда цветни къдрави линии пред очите, които се уголемяват и изчезват към периферното зрение? (през това време виждам като през калейдоскоп) Не са последвани от главобол, появяват се спонтанно. Като цяло имам като стягане и напрежение в главата.Консултирала съм се с невролог, който ми направи доплер и не откри причина. Адски много ме тормозят обаче и зачестиха - някой с такова оплакване и съответно решение ? Simple Smile

А на очен ходила ли си? Имам и аз стягане в главата, при мен е от гръбнака и от нерви май. Кога ги виждаш тези линии?

Ходила съм, каза, че не е от очите. Лекувам в момента депресия и тревожно разстройство, имам и дискова херния, но никой не казва от какво може да и с какво да го повлияя и нито стягането ми минава, нито линиите. Няма определен момент, в който се появяват, може дори както си лежа, седя, ходя...
След като лекуваш депресия и тревожно разтройство в момента, значи приемаш медикаменти. Прочети внимателно листовките, дали не е нежелана вторична реакция от лекарствата.

# 410
Струва между 20 и 30 лева в зависимост от лабораторията. Аз сега не стм в София, затова ще си го правя в Бургас в "Лина", къдвто е 20. В Цибалаб, Бодимед е 20 и няколко, 28 ми се върти в главата. Прави се във всички тези лаборатории, вкл. Рамус, Кандиларов. В чужбина е популярен метод за диагностика на тромби, тук не знам как е, не намирам инфо.

Аз искам да си пусна от страх, че имам тромб, защото имам болка в крака от три месеца. Бях на съдов, нищо не се видя, но не ме оставя тази мисъл. Уж е нерв, ама... искам да го пусна и да ми е мирна главата, че нямам нищо. Затова търся мнение дали това му е принципът. Знам, че бременните си го правят.

# 411
Много ти благодаря за информацията, OutOfNowhere! bouquet

# 412
  • София

След като лекуваш депресия и тревожно разтройство в момента, значи приемаш медикаменти. Прочети внимателно листовките, дали не е нежелана вторична реакция от лекарствата.
За съжаление не е, защото го получавам от 2 години, а пия лекарства от 1 месец. И ямр на глава правих и пак нищо ... явно ще трябва да го игнорирам

# 413
Другият вариант е да изчакаш по-дълго време, защото ако пиеш лекарствата само от преди месец, организма ти още не се е приспособил. Има вероятност в следствие на лечението, което провеждаш в момента, да намалеят постепенно оплакванията със зрението. Но лекуващият ти лекар трябва да е на ясно и да знае за оплакванията ти.

# 414
  • София
Другият вариант е да изчакаш по-дълго време, защото ако пиеш лекарствата само от преди месец, организма ти още не се е приспособил. Има вероятност в следствие на лечението, което провеждаш в момента, да намалеят постепенно оплакванията със зрението. Но лекуващият ти лекар трябва да е на ясно и да знае за оплакванията ти.
Да, благодаря за съвета Simple Smile

# 415
Боли ме гърло и носът ми е запушен имам и хрема, не мога да преглъщам от болка.
Купих си Бисептол и капки. Нужно ли е друго?

В неделя ме заболя гърлото и то много. Излекувах го с Lichensed - спрей за гърло. Наистина помага.

# 416
Много ти благодаря за информацията, OutOfNowhere! bouquet

За нищо Simple Smile) утре май ще си пусна и ще видя.

# 417
Имам атером на д@пето, който е възпален, предполагам на хирург трябва да отида.
Моля, ако някой се е сблъсквал с такъв проблем, да сподели.
Препоръки за конкретен лекар също приемам.

# 418
Благодаря , ще го потърся утре.Flowers Hibiscus
Не нямам банан, само ябълка.

Мед също става.

# 419
  • Карлово/ Пловдив
Имам атером на д@пето, който е възпален, предполагам на хирург трябва да отида.
Моля, ако някой се е сблъсквал с такъв проблем, да сподели.
Препоръки за конкретен лекар също приемам.

Здравей! Хубаво е да те види хирург. Ако си за Пловдив, мога да препоръчам. Пиши на лично, ако искаш координати! Поздрави!

Общи условия

Активация на акаунт