Бързи здравословни въпроси и отговори – 8

• 49 949
  • 723
  •   1
Отговори
# 450
Отивам да  купя , изобщо не бях се сетила  !
Много бързо минава болката от Септадин,разтвор за уста.

# 451
Мадам, успех ! Много е ужасно с тия зъби ! И аз преди 3 години какво тегло теглих с 2 кътника... Пих Аугументин и възпалението изчезна. След това ми ги извадиха и нямах никакъв проблем.
Аз пия Монурал 3 мг. за цистит, завеждащ Урология в Токуда ми го изписа.

# 452
  • София
Съжалявам, че пак досаждам с моя проблем, но днес ми беше последният записан час за лекар и пак много ме наплашиха. Бях при Крум Кацаров във ВМА, за който се твърди, че бил един от най-добрите в България. Преди да ме прегледа каза, че ако камъните са над 7 мм няма да препоръчва операция. След прегледа обаче каза, че единият е под 7 мм и има шанс да тръгне надолу към канала във всеки един момент. И че препоръчва да се оперирам. Пък ако съм искала второ дете било абсолютно задължително да я махна, преди да започна с опитите. Утре имам среща с хирург само, за да ми разясни нещата, не са се обсъждали още дати и т.н. Ама тъкмо се бях успокоила и сега пак много се притесних.  Confused Confused Confused Каза, че било много опасно да тръгна някъде на път и да трябва тогава по спешност да ме оперират. 

# 453
Не се ли разбиваха с ултазвук тези камъни, или при теб са вече големи ? Не се притеснявай от операцията, щом се налага трябва да я направиш. Успех !

# 454
Жлъчните камъни трябва да са под 3 мм, за да може да разбиват с ултразвук. Нейните са големи.

# 455
  • Burgas, Bulgaria
Може ли да взема Валидол или Валериана преди да отида на зъболекар .Ще го моля да го вади тоя зъб , освен корените.  Начи рева от два часа щото и ми е лошо и температура имам и повръщам  и знам как колабирам от болка и не искам да боли пък четох ужасии, простата ми глава .

# 456
  • Варна
Може ли да взема Валидол или Валериана преди да отида на зъболекар .Ще го моля да го вади тоя зъб , освен корените.  Начи рева от два часа щото и ми е лошо и температура имам и повръщам  и знам как колабирам от болка и не искам да боли пък четох ужасии, простата ми глава .

Кажи да ти сложат упойка.

# 457
Не можело да се слага много упойка, заради травмата на главата, която е преживяла.
Мадам, това не е добре с температурата. Според мен трябва първо да постигнеш подобрение чрез антибиотично лечение- ако трябва да ти влеят нещо венозно, за да спадне отока, а и тази температура. Няма да те хване упойката съвсем, ако мястото е възпалено.

# 458
Трима човека в къщи се сдобихме с ужасен сърбеж по главата и дребни пъпки по врата.Не са въшки
купих си Низорал но ми се струва,че не помага твърде за сега.Някакви идеи какво може да е ?

# 459
Здравейте, излязоха ми резултати от обременяването с глюкоза и съм много притеснена, като гледам резултатите явно имам инсулинова резистентност или може би е диабет, изобщо не съм наясно, а за съжаление съм на лекар чак на 19.09 и ще се побъркам до тогава. Ако може да кажете нещо ще съм ви много благодарна.  Confused

Изследване   Резултат   Единици   ДГ   ГГ   Пато

КЛИНИЧНА ХИМИЯ

Гликиран хемоглобин -Нb A1C(%)   5.3   %   4   6   
ФУНКЦИОНАЛНИ ТЕСТОВЕ

ОГТТ с инсулинови нива

Инсулин                            9.6   mIU/ml   3   17.1   
Инсулин след 60 мин   86.5   mIU/ml   3   45   H
Инсулин след 120 мин   57.3   mIU/ml   8.7   30   H

Глюкоза                            5.25   mmol/l   3.5   6.1   
Глюкоза след 60 мин     11.82mmol/l   3.5   11.1   H
Глюкоза след 120 мин   7.3   mmol/l   3.5   7.2   H

Инсулинът на вторият час ти е много висок. Би следвало да се върне тогава към началните стойности, а при теб не е спаднал, а остава висок.

# 460
При твоите проблеми с главата, обезболяващте, които приемаш, и това, че ще ти слагат упойка - недей.

Трима човека в къщи се сдобихме с ужасен сърбеж по главата и дребни пъпки по врата.Не са въшки
купих си Низорал но ми се струва,че не помага твърде за сега.Някакви идеи какво може да е ?
Жега, пот, алергия към шампоан.

# 461
Абе при налично възпаление на зъбите, май не се предприемат манипулации и вадене. Не трябва ли първо да се излекува възпалението, и тогава  newsm78 Може да обезболи в момента-мен ми маже док едно миризливо, но много ме отпуска-все се каня да го питам какво точно е това лекарство, и забравям...

# 462
Здравейте, излязоха ми резултати от обременяването с глюкоза и съм много притеснена, като гледам резултатите явно имам инсулинова резистентност или може би е диабет, изобщо не съм наясно, а за съжаление съм на лекар чак на 19.09 и ще се побъркам до тогава. Ако може да кажете нещо ще съм ви много благодарна.  Confused

Изследване   Резултат   Единици   ДГ   ГГ   Пато

КЛИНИЧНА ХИМИЯ

Гликиран хемоглобин -Нb A1C(%)   5.3   %   4   6   
ФУНКЦИОНАЛНИ ТЕСТОВЕ

ОГТТ с инсулинови нива

Инсулин                            9.6   mIU/ml   3   17.1   
Инсулин след 60 мин   86.5   mIU/ml   3   45   H
Инсулин след 120 мин   57.3   mIU/ml   8.7   30   H

Глюкоза                            5.25   mmol/l   3.5   6.1   
Глюкоза след 60 мин     11.82mmol/l   3.5   11.1   H
Глюкоза след 120 мин   7.3   mmol/l   3.5   7.2   H

Инсулинът на вторият час ти е много висок. Би следвало да се върне тогава към началните стойности, а при теб не е спаднал, а остава висок.

Да, виждам, че е много висок, какво означава това?

# 463
  • София
Колкото и пъти да съм била болна (дори настинала ) зъболекар отказва лечение.
При възпалителен процес , първо ми казват да пия антибиотик и чак тогава предприема лечение на зъб.

# 464
Добрият зъбиолекар никога не вади зъб, ако има шанс да се спаси. Дори само корен да е, може да се изгради, или да се сложи щифт.
Ако има възпален венец или пулпит, първо се лекува, не се вади направо.

Общи условия

Активация на акаунт