Бързи здравословни въпроси и отговори – 8

• 49 208
  • 723
  •   1
Отговори
# 75

И аз имам същия проблем . По препоръка на УНГ пия противоалергично. Отделно, морска вода в носа.
Препоръча ми също да спра цигарите, да ходя по-често на море, планина, да извадя обицата от езика, да внимавам какви коронки ми слагат зъболекарите, да не стоя на климатик , да не стоя много на прашни места.
Направиха ми снимка, не е синузит , просто вечни задни сополи , постоянно покашляне , постоянно се събира секрет в гърлото.
Честно мислех (и все още мисля) да си правя скенер на тази зона

От друга страна, ми препоръчаха и невролог за този проблем

Че то остана ли нещо незабранено Joy
Честно казано цяло лято събота и неделя се плацикам из морето и точно тогава нямах проблем. Смених си офиса с по-малък и заради жегите не изключвам климатика и пак се докарах.Невролог пък защо, като си е чист УНГ проблем?

OutOfNowhere от всичко може да се подуе лимфен възел. Колко е подут? Рискови лимфни възли се водят с големина над 1 см. Смяташ ли, че ти е толкова голям?

Какво ще рече рискови лимфни възли? Иначе не мога да го напипам хубаво, защото е в дълбочина, не е повърхностен, и трябва да го натискам. Някъде зад сливицата се пада. Може и по-голям да е.

# 76
  • Варна

Какво ще рече рискови лимфни възли? Иначе не мога да го напипам хубаво, защото е в дълбочина, не е повърхностен, и трябва да го натискам. Някъде зад сливицата се пада. Може и по-голям да е.

Под брадичката ли е лимфния възел или отстрани на врата?
Ако е под брадичката е или някой зъб или заболявания на гърлото.Моите са възпалени от години, но гърлото  ми е кекаво.

# 77
Отстрани на врата, баш до сливицата. Моето гърло принципно е кекаво също, но сега е проблемът с ухото. Надявам ае да е от него.

# 78
Аз и преди съм писала - там са много чувствителни на механични дразнения - и от пипане може да се възпали и да си остане подут.

# 79
Да за това ми обясниха,но не знаеш дали на разранена кожа,дори рани може да се прилага.Мерси!

Аз съм си топкала дупето с възпален хемороид и не ми е щипело Flushed  , но все пак не е открита рана.
Е щом е изпитано на толкова чувствително място като Д-то ще си накисна краката.Grinning
Благодаря за мнението!

# 80
Така.
Тест за бременност - положителен
АГ - отрицателен
Повторен тест - положителен

Съвети?

# 81
Аг-то не е видяло нищо ли?
Пусни кръвен тест.

# 82
Направиха ми снимка, не е синузит, просто вечни задни сополи, постоянно покашляне, постоянно се събира секрет в гърлото.
Добре, да не е ринит?

Разраниха ми се кожичките на палците на краката.Станаха едни мехури и изтича нещо от там,не знам дали е гной.Отделно имам две черни петна под ноктите.Ходих до аптеката за Ихтиол да издърпа гнойта и ме посъветваха да поливам с кислородна вода и да кисна краката в калиев перманганат.
... Отгоре кожичките приличат на спукани мазоли,но от кислородната вода изтръпвам направо,и си представям от другото какво ще е.
Периодично и на мен целите ми стъпала се напукват и обелват, като "проблемът" стартира именно от палците, точно в областта, за която и ти споменаваш.
Не знам на какво се дължи това, не съм посещавала лекар. Преди си мислих, че е възможно всичко да започва, поради летните жеги и носенето на неудобни сандали, с твърда подметка, но сега се съмнявам, че това е причината. Confused
Гной, обаче, никога не съм имала. Но за сметка на това, спомням си, че имаше едно упорито черно петънце под единия ми нокът за дълго време. След около година изчезна от само себе си...
От 1-2 г. насам, за нещастие, и ръцете ми (от върха на пръстите до китките) започнаха интензивно да се белят през определен интервал от време. Отново - само лятото, в най-големите жеги.
Обяснявам си го с това, че последно време развих едно автоимунно и едно метаболитно заболяване. Всичко ми се обърна с краката нагоре, та нищо чудно и кожните ми проблеми да са свързани с това. newsm78

# 83
Как се лекува суха кашлица?

# 84
  • Варна
Така.
Тест за бременност - положителен
АГ - отрицателен
Повторен тест - положителен

Съвети?

Зависи колко време след теста си отишла на АГ, изчакай 10-тина дена след теста и отиди пак. В началото не се вижда.

# 85
  • Пловдив
Може ли някой пил табл.червена боровинка,да сподели от кои е доволен Peace
Опитай с Цистостоп.
нямам цистит... Само Е коли.

# 86
Може ли някой пил табл.червена боровинка,да сподели от кои е доволен Peace
Опитай с Цистостоп.
нямам цистит... Само Е коли.

За какво ти е боровинката тогава? Тя е за цистит, а ти очевидно имаш във ваг. секрет, не в урината.
За Е.Коли - АБ.

# 87
  • Пловдив
Пия го АБ...ама исках да подсилят действието и да се оттърва по бързо от гадините.

# 88
Цитат
Периодично и на мен целите ми стъпала се напукват и обелват, като "проблемът" стартира именно от палците, точно в областта, за която и ти споменаваш.
Не знам на какво се дължи това, не съм посещавала лекар. Преди си мислих, че е възможно всичко да започва, поради летните жеги и носенето на неудобни сандали, с твърда подметка, но сега се съмнявам, че това е причината. Confused
Гной, обаче, никога не съм имала. Но за сметка на това, спомням си, че имаше едно упорито черно петънце под единия ми нокът за дълго време. След около година изчезна от само себе си...
От 1-2 г. насам, за нещастие, и ръцете ми (от върха на пръстите до китките) започнаха интензивно да се белят през определен интервал от време. Отново - само лятото, в най-големите жеги.
Обяснявам си го с това, че последно време развих едно автоимунно и едно метаболитно заболяване. Всичко ми се обърна с краката нагоре, та нищо чудно и кожните ми проблеми да са свързани с това. newsm78

Ами аз трябва да посетя лекар,но все отлагам.Тези петна,доколкото се информирах, може да са от травма.Един вид кръв под нокътя,но понеже не може да излезе, кръвта се съсирва и почернява.Маха се,когато израсте нокътя и се изреже петното.Предполагам,че е това,защото доста ме боли нокътя и затворена обувка не мога да обуя.А кожичките направо ми забраха.Това пак може да е след изрязването им и на другия ден бях боса в най-големия прахоляк и мръсотия.Така ми се подуха, че се спукаха и започна да тече гной.Сега поне овладях положението и започнаха да хващат коричка.Но кога ще мога да обувам маратонки поне,не знам.Това е само на двата палеца на краката.

# 89
Кажете нещо за запек?Чувала съм за сусамов тахан.Късам се да яд плодове,сини сливи най-вече,пия сутрин топла вода с мен и нищо ... Confused

Общи условия

Активация на акаунт