Бързи здравословни въпроси и отговори – 8

• 49 215
  • 723
  •   1
Отговори
# 90
Против запек - маслини, печен пипер подправен със зехтин или олио, таратор, дини, пъпеш. Сутрин на гладно - 1 супена лъжица чист зехтин.

# 91
Кажете нещо за запек?Чувала съм за сусамов тахан.Късам се да яд плодове,сини сливи най-вече,пия сутрин топла вода с мен и нищо ... Confused
Лактулоза

# 92
Кажете нещо за запек?Чувала съм за сусамов тахан.Късам се да яд плодове,сини сливи най-вече,пия сутрин топла вода с мен и нищо ... Confused
Лактулоза

И от мен глас.
Майка ми се оправи с нея.
Преди това какво ли не, никакъв ефект.
Но се пие по-продължително, докато се оправят червата. Не води до привикване.

# 93
Здравейте,от три дена имам силна болка в главата,но отзад в ляво усещам я само когато се натоваря или дори само като се напъна.Някакви идеи от какво може да е?

# 94
  • Варна
Здравейте,от три дена имам силна болка в главата,но отзад в ляво усещам я само когато се натоваря или дори само като се напъна.Някакви идеи от какво може да е?

Кръвно?Мисля, че при високо болеше тила.

# 95
Кръвното ми е 110/60

# 96
И аз схм с ниско кръвно и ме боли отзад. Може да е гръбнак, стегната мускулатура на врата, кръста... стрес?

# 97
Лактулоза

И от мен глас.

Майка ми се оправи с нея.
Преди това какво ли не, никакъв ефект.
Но се пие по-продължително, докато се оправят червата. Не води до привикване.
Това сиропче ли ? https://apteka.framar.bg/30007755/%D0%BB%D0%B0%D0%BA%D1%82%D1%83 … %D0%B2-mip-pharma
Давала съм го на детето ми ,като се запичаше от АМ...нямаше ефект при него ,ама съм длъжжна да пробвам.

# 98
Същия сироп, голямата опаковка от 500 мл излиза по-изгодно, защото се пие поне месец. После само при нужда, ако има такава.

# 99
Ами аз трябва да посетя лекар,но все отлагам.Тези петна,доколкото се информирах, може да са от травма.Един вид кръв под нокътя,но понеже не може да излезе, кръвта се съсирва и почернява.Маха се,когато израсте нокътя и се изреже петното.Предполагам,че е това,защото доста ме боли нокътя и затворена обувка не мога да обуя.А кожичките направо ми забраха.Това пак може да е след изрязването им и на другия ден бях боса в най-големия прахоляк и мръсотия.Така ми се подуха, че се спукаха и започна да тече гной.Сега поне овладях положението и започнаха да хващат коричка.Но кога ще мога да обувам маратонки поне,не знам.Това е само на двата палеца на краката.
Значи при теб става въпрос за нещо съвсем различно. Peace При мен никога не е имало възпаления, болезнени нокти, забрали кожички, гной... Може би наистина е добре да посетиш лекар на някакъв етап. Peace

Кажете нещо за запек?Чувала съм за сусамов тахан.
Редовно консумирам висококачествен сусамов тахан в големи количества, но не съм забелязала да ме разхлабва. Rolling Eyes Аз, обаче, съм с Хашимото, та може и затова да няма ефект при мен.
Наскоро преядох с био кокосово масло и резултатът беше поразителен - 3 чАса по-късно вече бях в тоалетната и постоях там бая време. Да уточня, че изядох много голямо количество - около 15 лъжици. Mr. Green

Последна редакция: пн, 21 авг 2017, 16:14 от Гърне без похлупак

# 100
И да попитам нещо - нарочно задавам въпроса си в отделен пост, да не се "загуби". Simple Smile

Най-общо казано, след колко време се успокоява леко надут / възпален лимфен възел, да кажем - поради умерена физическа травма? Възелът вече пети ден леко понаболява, без да има градация в дискомфорта. Има ли някакъв "стандартен" период, след който се предполага, че проблемът трябва да отшуми? Нарочно задавам въпроса си така, понеже не ми се изпада в конкретика. Peace

Последна редакция: пн, 21 авг 2017, 16:31 от Гърне без похлупак

# 101
Момичета помагайте,
След лечение получих болки и дискомфорт в стомаха и хранопровода / гадене и загуба на апетит, езика ме боли дори  / ...вероятно дисбактериоза от лекарствата...   
Моля пишете какви храни ще са ми ок на стомаха и бързо ще се възстановя.
По принцип - не ям люто, силни подправки, пържено, шоколад, алкохол, кафе.
Моля за подсказка на продукти, които е доказано, че помагат за възстановяване на чревната флора.    .   
-----------------
В критичните дни съм и  почти на кисело мляко ...  Май само това приемам "охотно" , ама ми се ще и нещо друго да опитам .   
Зорлем хапвам - банан, безсолно сиренце и хлебец.   
Май в момента белия хляб ми е по-поносим ?

В момента болките и гаденето спря и имам желание да хапна, но като почна и мъка...4-5 залчета и съм до там..
Вадя млякото/домашно заквасено/ и хапна още 4-5 лъжици и така карам...

# 102
Момичета помагайте,
След лечение получих болки и дискомфорт в стомаха и хранопровода / гадене и загуба на апетит, езика ме боли дори  / ...вероятно дисбактериоза от лекарствата...   
Моля пишете какви храни ще са ми ок на стомаха и бързо ще се възстановя.
По принцип - не ям люто, силни подправки, пържено, шоколад, алкохол, кафе.
Моля за подсказка на продукти, които е доказано, че помагат за възстановяване на чревната флора.    .   
-----------------
В критичните дни съм и  почти на кисело мляко ...  Май само това приемам "охотно" , ама ми се ще и нещо друго да опитам .   
Зорлем хапвам - банан, безсолно сиренце и хлебец.   
Май в момента белия хляб ми е по-поносим ?

В момента болките и гаденето спря и имам желание да хапна, но като почна и мъка...4-5 залчета и съм до там..
Вадя млякото/домашно заквасено/ и хапна още 4-5 лъжици и така карам...

Махни веднага млечните продукти,те са много вредни за стомаха,особено сиренето!

# 103
Картофено пюре едва едва хапнах...
Освен за мляко-  за друго нямам апетит още.

# 104
Ако обичаш джинджифил,има едни капсули на билкова основа Гастритикс,много са ефикасни,ефекта се усеща веднага Simple Smile Или пий чай,даже задължително,леко хладък.Обмисли за гастроентеролог.Мога да ти препоръчам,ако искаш.

Общи условия

Активация на акаунт