Бързи здравословни въпроси и отговори – 8

• 50 067
  • 723
  •   1
Отговори
# 105
Аз мисля , че до няколко дни ще се възстановя. 
От билки ми е така  , затова ще карам без тях за сега.
Искам, ако някой знае нещо лекичко за моя случай. 
С какви храни да започна. Дори рецепта за нещо съвсем простичко...

# 106
may-june, на мен млечните ми действат много добре при раздразнен стомах (без прясно мляко) - крема сирене (на филия с маслинки Simple Smile ), свежо сирене или моцарела, кисели млека.
За готвено - зеленчукова супа - във вряща вода слагам морков, картоф, праз/стар лук (пресен лук и чесън не ми понасят, ориз също), червена и зелена чушка. Когато се сварят, добавям фиде и стрък магданоз за малко аромат (него го вадя после, не го ям). Олио или зехтин - според какво ми се хапва. Пюре си правя от картофи и моркови - без прясно мляко, само с вода и масло, хапвам го със сирене. Телешко варено - кипвам телешко, добавям едро нарязани лук, картофи и моркови, евентуално целина и магданоз, ям само бульона и зеленчуците, месото ми идва трудносмилаемо.

# 107
may-june, на мен млечните ми действат много добре при раздразнен стомах (без прясно мляко) - крема сирене (на филия с маслинки Simple Smile ), свежо сирене или моцарела, кисели млека.
За готвено - зеленчукова супа - във вряща вода слагам морков, картоф, праз/стар лук (пресен лук и чесън не ми понасят, ориз също), червена и зелена чушка. Когато се сварят, добавям фиде и стрък магданоз за малко аромат (него го вадя после, не го ям). Олио или зехтин - според какво ми се хапва. Пюре си правя от картофи и моркови - без прясно мляко, само с вода и масло, хапвам го със сирене. Телешко варено - кипвам телешко, добавям едро нарязани лук, картофи и моркови, евентуално целина и магданоз, ям само бульона и зеленчуците, месото ми идва трудносмилаемо.
Благодаря! 
Подушвам, че сме от една млекопитаеща порода... Laughing Много ми е добре от препечена филийка със сиренце /тук говорим за 20 г - не повече от 1 лъжица-толкова мога. /
Вече ми се прияде само като прочетох.   
Утре ще готвя телешкото или пилешко- заради бульона...
Благодаря още веднъж за идеите и подкрепата!  Hug
Желая ти здраве и прекрасни топли дни!  bouquet

# 108
may-june, пилетата са блъскани с повече химия и "дъхат", особено когато ти се гади. Телешкото, но от младо теле, е по-добър вариант. Само не взимай говеждо, че то направо на мърша намирсва.

# 109
may-june, пилетата са блъскани с повече химия и "дъхат", особено когато ти се гади. Телешкото, но от младо теле, е по-добър вариант. Само не взимай говеждо, че то направо на мърша намирсва.
Телешкото ми е домашно, от мами ни.  Peace
А пиле купувам от Джиев.    Надявам се да е честен, както той самия гордо заявява. 
---------
А флората в организма имаш ли представа как се изгражда... 
Кои точно храни или си е божа работа...  newsm78

# 110
Кисело мляко, пробиотици. Най-вече време. Бях чела, че ролята на апендикса е да съхранява чревната флора и да служи за възстановяване при нужда.

# 111
Въоръжавам се с търпение ...  и се моля- апендиксът ми  да е така добър да направи чудесата, за които се носи и добрата му слава!!!  Laughing 

# 112
Нещо лекичко-Иберогаст,но пак е на билкова основа,обаче пък са капки,няма дразнещи екстракти,определено Simple Smile

# 113
  • Варна
Сусамов тахан и мед в съотношение едно към едно, хубаво разбъркано, по една лъжица сутрин на гладно. С това съм си лекувала гастритни болки. Ако не си алергична към някоя съставка пробвай, облекчава.

# 114
  • София
Възможно ли е дете на 5 години да има киселини ? Прекара много тежко вируса с повръщане и разстройство , сега казва че го боли гърло, също че като диша през носа го боли.
Извинявам се за глупавите въпроси

# 115
Възможно ли е дете на 5 години да има киселини ? Прекара много тежко вируса с повръщане и разстройство , сега казва че го боли гърло.
Да, особено ако пие дразнещи лекарства. Повръщането също може да е раздразнило гърлото.

# 116
Сусамов тахан и мед в съотношение едно към едно, хубаво разбъркано, по една лъжица сутрин на гладно. С това съм си лекувала гастритни болки. Ако не си алергична към някоя съставка пробвай, облекчава.
[/quot
Нещо лекичко-Иберогаст,но пак е на билкова основа,обаче пък са капки,няма дразнещи екстракти,определено Simple Smile
e]

Благодаря!   bouquet

# 117
  • Sofia
Краката ми се подуват по време на пътуване в кола.Има ли някакви средства или мазила ,за да облекча това състояние?

# 118
Oх, луднах вече.
Момичета, кажете в коя лаборатория може да се направи стандартния алергичен тест (полени, аналгин, ципрофлоксацин, плесен и домашен прах). Не искам да минавам и вися пред лекарски кабинети, те да ме пращат на изследвания.
Трябва ми за медицинско за работа.

# 119
Краката ми се подуват по време на пътуване в кола.Има ли някакви средства или мазила ,за да облекча това състояние?
Доли, аз ги вдигам на таблото Innocent А ако съм на задната седалка - или между двете предни, или на облегалката на тази пред мен. Но това при возене, не съм шофьор. Мазила по-скоро не вършат работа. Обличай широки дрехи, бельо, чорапи и обувки - нищо, което да стяга и да препречва циркулацията на лимфата - и по-чести спирки за раздвижване.

Общи условия

Активация на акаунт