Бързи здравословни въпроси и отговори – 8

• 49 941
  • 723
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Благодаря за съветите момичета. Днес пак съм на лекар, другият понеделник ще говоря с трети  гастроентеролог и хирург. Принципно не смятах да правя толкова прегледи, но баща ми има познати лекари и реших да се възползвам, а и няма да навреди да чуя повече мнения. Няма да вземам решение веднага, определено искам да помисля малко.

А тези, които имате камъни или роднини с такива - те пият ли някакви билки, чайове? Не говоря за неща от сорта на зехтин и лимон, това уточнихме, че може да навреди много, но нещо друго, което би могло да ми е полезно?

Пейдж ти от колко време си с камъка?

# 316
Майка не пие нищо, но спазва диета.

# 317
Здравейте искам да ви попитам дали някой знае може ли вместо Дуфастон да приемам Утрогестан за киста на яйчника. Дуфастона ми е изписан от лекар но не искам да приемам хапче през устата а Утрогестана има варянт вагинално. И двата препарата са за набавяне на прогестерон , но моля ако някоя от вас е лекувла киста с Утрогестан да пише.

# 318
  • София
Като цяло изобщо не останах доволна от прегледа днес, но по въпроса с жлъчката каза, че не би ми препоръчала операция, ако нямам болки и оплаквания. При евентуална бременност трябва да е много стриктна диетата, защото заради хормоните шансът за камъни и кризи е по-голям. Препоръча ми профилактика през 6 м. Също така ми казаха, че е напълно възможно на прегледа след раждането също да съм имала камъни, но да не са ги видели. В момента съм с 3, миналата седмица не били видели правилно, с размери 6,7 мм.

# 319
  • Варна
Като цяло изобщо не останах доволна от прегледа днес, но по въпроса с жлъчката каза, че не би ми препоръчала операция, ако нямам болки и оплаквания. При евентуална бременност трябва да е много стриктна диетата, защото заради хормоните шансът за камъни и кризи е по-голям. Препоръча ми профилактика през 6 м. Също така ми казаха, че е напълно възможно на прегледа след раждането също да съм имала камъни, но да не са ги видели. В момента съм с 3, миналата седмица не били видели правилно, с размери 6,7 мм.

Много добре ти е казал!

# 320
  • София
Да, да, успокои ме. От отношението не бях доволна, ама какво да се прави.  Simple Smile

# 321
Ако камъните са в мм, няма никакви проблеми. На татко бяха 2, колкото орех и заклещени един в друг. Плюс много други, малки.

# 322
Здравейте искам да ви попитам дали някой знае може ли вместо Дуфастон да приемам Утрогестан за киста на яйчника. Дуфастона ми е изписан от лекар но не искам да приемам хапче през устата а Утрогестана има варянт вагинално. И двата препарата са за набавяне на прогестерон , но моля ако някоя от вас е лекувла киста с Утрогестан да пише.

Защо не искаш да пиеш през устата? Аз съм лекувала функционална киста с Дуфастон, два пъти, двама различни лекари са ми го предписвали.

# 323

Пейдж ти от колко време си с камъка?

Незнам, от колко време го имам, миналата година, май месец съвсем случайно го откриха/видяха. Не ми е създавал проблеми, надявам се и да не създава. Но диетата, т.е. въобще здравословният начин на живот е   много важен, и ако се придържаме към него можем, ако имаме  късмет да живее с този камък без проблеми.

# 324
Възможно ли е сънната артерия да боли ?

# 325
  • Варна
Да не е някой лимфен възел?

# 326

Никаква идея нямам ... болеше ме глава също и по цялата дължина на врата точно където е артерията и където отива към главата все едно гореше , имах и леко изтръпване на ръката

# 327
Здравейте , имам проблем с цикъла от няколко месеца нещо не е както трябва.
започва нормално за ден или два след това следват ден или два чисти, след което се започва около седмица малки тъмно червени съсиреци и така едно изчистване което както казах продължава около седмица.
Споделих това при гинеколога си  при един от профилактичните прегледите + цитонамазка тогава и той каза да пия Ясмин който още не съм започнала.
Някой сблъсквал ли се с нещо такова?

# 328
  • Варна

Никаква идея нямам ... болеше ме глава също и по цялата дължина на врата точно където е артерията и където отива към главата все едно гореше , имах и леко изтръпване на ръката

Това е нерв!

# 329
  • Варна
Здравейте , имам проблем с цикъла от няколко месеца нещо не е както трябва.
започва нормално за ден или два след това следват ден или два чисти, след което се започва около седмица малки тъмно червени съсиреци и така едно изчистване което както казах продължава около седмица.
Споделих това при гинеколога си  при един от профилактичните прегледите + цитонамазка тогава и той каза да пия Ясмин който още не съм започнала.
Някой сблъсквал ли се с нещо такова?

А щитовидна жлеза преглеждана ли е?

Общи условия

Активация на акаунт