Game of Thrones 28 - Bad things are coming...

• 41 922
  • 782
  •   1
Отговори
# 720
  • Русе
  Тези, които помнят Лиана, оприличават Аря с нея. Буйна, войн без да приема правилата на времето си. Аря никога не е приемала нормите на обществото и надали се е впечатлила от допускането на диваците. В нейните очи обаче Санса е точно олицитворение на безмисленото и превзето робуване на нормите и още повече по силите на семейната връзка се налага да го приеме, като част от семейството, което я прави още по непримирима точно към Санса. Кутрето всъщност не прави нищо за друг, и не е дошъл заради Санса, а заради собствените си планове, в които Санса е само една марионетка.

# 721
Нищо не извъртам. На Джофри му личеше, че е кретен още от начало. Блясъка и славата да е кралица ги подмами. Ако Нед отиде да разследва интригите, които леля им заплете в началото в КЧ, то Санса отиде да се гласи за Джофри. Още в началото убиха приятелчето на Аря заради заядливия Джофри, Санса все недоразбрала иначе умна била. Еми още не е поумняла и няма такива изгледи. Кутрето си тъче неговите паяжини, нищо заради Санса не е направил, тя му е пионка в игрите. Баш той я напъха в леглото на Рамзи, че после геройски да я отърве. Изобщо не ме интересува книжната Санса, тук се обсъжда филмовата. Докато на Санса все някой трябва да и помага, то другите сами са си силни персонажи.

# 722
  • Разпиляна във въображението

и пак питам - много лесно Аря приема, че Джон е пуснал диваци в Зимен Хребет, или че Джон  ходи да преговаря с една Таргариен (последният Тарг е изгорил дядо и чичо й), защото това е Джон. но когато Санса пише писмо от името на ланистърите, с цел да помилват баща им - тогава има проблем. Да не говорим, че Аря крие разни неща от Санса, но е проблем, Санса да не й казва всичко. коя е Аря, че да съди Санса с двойните си Аршини? И нима Санса не би трябвало да съди Аря, че се е превърнало в убийца - психопатче?

А защо Аря да не приеме това, което е направил Джон? - Джон спасява човешки същества от това зад Вала. Джон преговаря, за да спечели съюзник срещу голямото зло. Санса, от друга страна, е написала писмо, с което се примамва брат й в бърлогата на тези, които убиват баща й /времето е различно, но Аря знае резултата/ Нали Санса издрънка за баща си, заминаването? /наистина трябва да препрочета книгите и да гледам отново сериала/

# 723
Санса имаше и доста лош късмет. Освен това в началото е доста амбициозна, превзета- кифла, но живота до голяма степен смаза тези нейни чувства. А и защо да не е- дъщеричка на местния лорд, с персонална учителка хубави рокли и подготвяна така или иначе да се ожени за някой благородник- просто не са знаели, че ще е Джофри чак.  Не мисля, че е егоистична, но нямаше и много шансове да се покаже като по-малко егоист. Какво се очакваше да направи, освен да се опитва да оцелее, докато семейството й някак я спаси?! А когато мислеше всички за мъртви, да се опита да оцелее. Има развитие в образа й.
Аря си беше различна отначало, и имаше див късмет, че баща й я поощряваше...което със сигурност щеше да е за известно време само, ако всичко се беше развило нормално. Тоест докато на преден план беше Санса, а по-късно за нейна собствена безопасност реши че е добре да с научи да се бие, когато вече нещата се бяха оплескали. Тя обаче не разбираше и няма как да разбере мотивите му. И си мисли, че е върха на връхчето Simple Smile и че баща й е искал това за нея. В една детска глава, преживяла нейните перипети, вероятно това се върти. Че само тя е права.

Хепи, съгласен съм с всичко което си написала, освен с едно - че Санса, била амбиционна в началото. АМбициозната беше (според мен) кейтлин, която искаше на всяка цен да види дъщеря си кралица. Иначе, да  Санса беше превзета и  мега наивна,  вярваше в рицари и чаровни принцове, но живота я попари като слана. Сега гледа по-реалистично на нещата, разбра, че:
 външният вид лъже; че един много красив принц може да е жесток, а едно грозно джудже - мило. ; Че  времето на "истинските" рицари е свършило с Саймън Звездоокия или в най-добрия случай- Нед Старк и Баристан Селми.;Че истината често трябва да се премълчава

Аря досега не доказа, че научи нищо от това на което я учеха в дома на Черното и Бялото, там я учеха преди всичко че  не трябав да бъде съдия, а палач, а Аря бърза да съди хората

Дива ОРхидея, колко точно се окачва да е смирена Санса, след като лично Джон я назначи, да тя да го замества, изведнъж идва се появява Аря  буквално от нищото,, вдига й мега  скандали че се начира лейди Старк (нормално е да ползва това име тя е дъщеря на майка си, а майка й е мъртва); къде ще спи (Джон предложи на Санса да спи в стаята на родителите си - нещо на което тя има право); и й размахва някакви писма. ?

# 724
За Аря е вярно това напълно. Но главно коментирахме Санса..това че и малката не става напоследък, не значи че голямата изпъква с повече ум или емоции Grinning Вярно, това, че им се зарадва и уж подкрепя Джон е по- хубаво, но не компенсира за всички глупости, които твори. Smile

Джони, смирена към близките си казах. Аря може да е пикла, ама пък ако Санса претендира да е по - голяма, повече изпатила, повече видяла и по-знаеща по какво си личи? Малката пикла и говори и я предизвиква, без обаче реално да прави нещо да и навреди и госпожица "вече съм голяма и зряла" изгуби самообладание за секунди и тръгна с реплики като - трябва на колене да ми благодариш, че благодарение на мен ЗХ е отново наш - или там каквото беше. Много се пали това препатило и вече зряло момиче, което така и се ослажда властта Wink

Последна редакция: пт, 25 авг 2017, 11:06 от Анонимен

# 725
  • Разпиляна във въображението
А Санса не може ли да си остане в покоите? В крайна сметка Джон не ги иска, да, но да си представим /хипотетично в духа на средновековието/, че си доведе жена - ще я вкара в стаичката си ли, или трябва да бие шута на сестра си от господарските покои.

# 726
Аз какво съм казала за книжната, айде стига с тия книги, дето не сте ги чели! В 21 век да не се прочетат 5 книги не е голямо геройство, но нейсе
Санса какво трябваше да направи в случая с пръчката? В крайна сметка насърчаваха дивотиите на сестра й в техния замък, но извън него трябваше да се съобразяват как се държат. Там татенцето не беше върховният вълк Simple Smile и не поправяше всички бели. Този урок Санса усвои веднага, но не и Аря. Аря имаше чист късмет, че попадна на безликите, и че избяга веднага. Но Санса беше горе на сцената, нямаше и секунда в която да избяга, нито характера за това. Справи се, както можа.
Аря ми е любимка, поне книжната Аря, много е симпатична, но не мога да оправдая всяко нейно действие, не е и нужно. Нито искам да гледам филма като овца и да кимам доволно на всичко.

# 727
Happy, то и не трябва. Но не разбирам защо съпоставяте Аря срещу Санса все едно едната трябва да е доброто -другата лошото или умното и глупавото или whatever. Пак казвам, според мен, това че едната се оплесква все повече с всеки епизод, не значи, че другата не се оплесква периодично с тук-там проблясъци. Аз примерно за писмото Санса я оправдавам напълно - млада, влюбена, наивна, вярва в еднорози...обаче за поведението и отношението след всичко, през което мина...еми глупаво е да не се научиш малко.

# 728
За Аря е вярно това напълно. Но главно коментирахме Санса..това че и малката не става напоследък, не значи че голямата изпъква с повече ум или емоции Grinning Вярно, това, че им се зарадва и уж подкрепя Джон е по- хубаво, но не компенсира за всички глупости, които твори. Smile

Дива орхидея,
изобщо не твърдя, че Санса изпъква с ум. напротив - казвам, че  поведението й бе страшно нормално, като се имаше предвид колко бе наивна в началото. Вече не е толкоав наивна по отношениет на житейските неволи, което не означа, че е някакъв  страшен капацитет. Но Арогантното поведение на  сериалната Аря, е страхотон дразнецо, страшно я отдалечава от книжния образ, честно казано  - то е причина в сблъсъка между двете сестри да съм на страната на Санса. което е Абсурkро, защото с нейната наивност и нерешителност Санса ми е една от най-антипачните героини в книгите ( конкурират я само Денерис и психарката Церсей, но Църсито поне е интилигетна и решителна, и главите с нея са интересно) Но ако аз бях на мястото на Санса и дойдеше Аря след дълго скитане и започнеше да се държи така с мен, щеше да има  шамари.
Да не говорим, че в средновековието при  мъртив родители по-големият брат е поемал функции на бащата, а по-голямата сестра или някоя леля - на майката. Аря не би трябвало да получава даже джобни без одобрението на Джон, а в негово отсъствие - на Санса, защото е по-малка сестра. И изведнъж - такава арогантност.

Мириел, Никой на север не вярва, че Джон ще се върне жив, или че няма да го държат дълог в плен. Нормално е Санса, да вземе владетелските покои, тя е длъжна да демонстрира, че е над останалите. Ако Джон се върне и пожелае пак покоите си, тя естествено ще му ги отстъпи, но Джон е свикнал да живее скромно, освен тоав ако се ожени за Дани, е съвсем естествено да живят в Чертога, а ако (хипотетично) се ожени за някоя севернячка, то те също са възпитани в скромност и Джон може да проеборудва някое от другите крила на Зимен Хребет, да е само за него и жена му.
Нед Старк имаше идеята всеки от синовете му да има собствена цитадела.

Последна редакция: пт, 25 авг 2017, 11:19 от Джон Сняг

# 729
Изобщо всичко тръгна от това, че врътка с това писмо изглежда невъзможна, откъде го изкопаха изобщо...Кат и Роб примерно веднага схванаха за какво става въпрос, когато го получиха( за малко да кажа, че писмото изобщо не е било пращано, но се сетих, че те го четоха и веднага се сетиха каква е работата). И точно заради абсурдността на цялата ситуация, се надявам да е игра Simple Smile и да щракне някой капан. Какъв мотив биха имали- ако убият Кутрето просто така, мъжете му, които им трябват, не биха ги подкрепили?! Не знам. Може да е заради това.
Или просто няма какво толкова да дават от ЗХ, та заформиха това театро.

# 730
  • Варна
Цитат
щеше да има шамари

Аз лично не бих посмяла да шамаросвам някой, който е равностоен на Бриен и огромният и меч от валирианска стомана. Grinning Grinning Значи все пак не е чак толкова глупавичка Сансето. От време на време се усеща. Grinning

# 731
Цитат
щеше да има шамари

Аз лично не бих посмяла да шамаросвам някой, който е равностоен на Бриен и огромният и меч от валирианска стомана. Grinning Grinning Значи все пак не е чак толкова глупавичка Сансето. От време на време се усеща. Grinning

значи то ако нещата опрат да се вади нож/меч на кръвен роднина от най-близак степен, няма какво да говорим.....   ooooh!
Аря за мен ще падне на нивото на Джофри, който се заканавше на Станис и Ренли. Или - на Церсей, която искаше смъртта на Тирион. А уж Старките бяха добрите

иначе с това писмо, аз въобще се учудвам, че Санса се вкара в такъв филм. Ако бях на нейно място - свиквам лордовете, чета писмооти обяснявам ситуацията. И без това част от лордовеете (като мандърли), веднъж вече са гласували на Роб Старк да направят Джон Сняг - Старк, така че няма да се изнедат, а ако съм честен ще ги обезоръжа. Да, някой сигурно ще се заяде,  но при положение, че половината лордове са били изменници и подкрепят Рамзи, заради сигурността на сеемйствата си, е нормална да ми влязат в положение.
Ако обаеч крия истината, и това писмо бъде извадено, ще стане по-гадно.

А най-се учудвам че Санса намери за изповедник Кутрето. можеше да довери проблемиет си на Бран (и той да сдобри сестрите),  или на Бриен. Кутрето, уж го избягва а стана най-доверено лице. това го отдавам на тъп режисьорски похват.

# 732
Санса я заслепява себелюбието и, което при Аря липсва. От там глупостта и, защото се има за НЯКОЙ. Санса била дъщеря на майка си, Аря не е ли? Чудно как Кутрето се зарадва като видя, как Аря победи Бриен, а Санса се потресе. Крои нещо Кутрето, докато манипулира Санса, затова и Бран му каза за " хаоса е стълба". Сигурно намек за нещо.

Горските чада няма ли да ги намесват?. Твърде голям приност имат за създаване на нощния крал, за да мине сега без тях. Има ли как магията да се развали?

# 733
Аз не ги следя много, ама освен малката Лиана Мормон, другите май минаваха ту на една, ту на друга страна, та това древно писмо, писано преди сто години при съвсем други обстоятелства не знам дали толкоз би ги впечатлило. Ако има някакво напрежение между мъжете, което не ни беше показано, и това писмо би изиграло ролята на повод- да. Но в този случай постъпката на Аря би била още по-тъпа. Та те биха ги убили или изгонили извън ЗХ посред зима и война...уау...мнооого зряло решение.....че и Джон да няма къде да се върне и да се бие отново за ЗХ Joy

# 734
  • Варна
Джони, иди провери сутринта дали не си си изпуснал чувството за хумор някъде в банята. Спри да разясняваш на нас простите какво значело ако се опряло до това на кръвен роднина нож да се вади. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт