Game of Thrones 28 - Bad things are coming...

• 41 924
  • 782
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Бих искала да вярвам, че по-скоро са в комбина и играят, за да заблудят Кутрето. А междувременно използват случая, за да си кажат всичко, което си мислят една за друга.

# 706
  • Варна
Спойлерна снимка  Twisted Evil :,

Скрит текст:

# 707
Аз Аря я разбирам, яд я на Санса, че беше от страната на врага, който уби баща им. Разбирам и че донякъде я обвинява. Не са се виждали толкова време, не са били достатъчно време заедно за да разбере, че Санса много се е променила. Но пък Аря никога няма да навреди на Санса, така го усещам.
Спойлерната снимка ме ужасява

# 708
# 709
Спойлерна снимка  Twisted Evil :,

Скрит текст:

Ох, ужас.  Sick Тази сценка в книгата Мартин как ще вмъкне незнам.

# 710
Кои останаха в списъка на Аря?

Санса и Аря в коалиция, абсурд. Санса е суетна и Кутрето точно с това я води за носа.

# 711
Аз Аря я разбирам, яд я на Санса, че беше от страната на врага, който уби баща им. Разбирам и че донякъде я обвинява. Не са се виждали толкова време, не са били достатъчно време заедно за да разбере, че Санса много се е променила. Но пък Аря никога няма да навреди на Санса, така го усещам.
Спойлерната снимка ме ужасява

Аз Аря не я разбирам. Не съм фен на Санса - ужасно ми е антипачтина, но в случая ще я защитя. Санса преживя много - биха я, унижаваха я, изнасилваха я. Нямаше как да се крие в миша дупка и да трепе враговеет си като Аря,  при Санса нямаше Джакен, който да я защитава, нито "мил човек" който да я учи как да се бие.  Тя оцеля както можеше. Повечето хора на нейно място биха имали непоправи щети върху психиката. Тя нямаше друки със себе си, като горещата баница или Джендри, беше съвсем сама. Писмото, което написа е напълно разбираемо за човек в плен, още повече, че Санса по онова време бе доста наивна. Ако се абстрахираем от станалото, В него Санса предлага на Роб да прегъне коляно, за да освободят баща й, така че е басурдно Аря да твърди, че не го е обичала. Санса е написала, че Ланистърите не се отнасят зле с нея, но не е зле да си припомним кога е писано писмото - преди да бъде обезглавен Нед Старк и преди да започне войната. Аря съди твърде бързо и твърде сурово, без да разполага с всички факти, а не на това я учеше баща й. В момента Аря ми се доближава повече до Тивин като психика, нежели до Нед Старк.
Държането на Аря ми идва детинско - виждаш се със сестра си, с която не си се виждала от години,
Джон изчезва някъде за няколко месеца, но ти не използавш това време да си говориш с нея, криеш тайни от нея, а после се сърдиш, че тя не ти е казала всичко за себе си, че и я заплашваш.
на всичкото отгоре, приемаш с лекота, че брат ти е напълнил Зимен Хребет с диваци и че преговаря с кралица - Таргариен, обаче не може да преглътнеш едно писмо на сестра си, в което моли брат й да превие коляно, за да спаси живота на баща си. Егати двойните стандарти има Аря

в списъка на Аря май останаха Церсей и сър Илин Пейн

Последна редакция: пт, 25 авг 2017, 09:30 от Джон Сняг

# 712
Пресилена е сцената, но писмото беше писано още когато Санса си имаше романтични помисли за Джофри, а ако Роб беше дошъл, щеше да бъде обезглавен и той. Имаше май възможност да избягат преди, но заради Санса бяха останали в КЧ. Съди я, че беше на страната на Джофри, за да е кралица. Джофри от начало си личеше, че е идиот. Санса всъщност прилича повече на Церсей. И все се тупа в гърдите, че са победили Рамзи заради нея. Е заради нея дойде Кутрето. Битката е спечели Кутрето, а това че я използва да си гради стълба, чрез хаоса, който създава и още я манипулира, доказва че Санса изобщо не е помъдряла. Е, една законна Старк е. Сама нищо не е направила, за честа на името си.

# 713
  • Варна
И аз така бих постъпила ако по-голямата ми сестра го играеше суетна фукла. В един момент фактът, че Аря се върза на игричката на Кутрето го извиха в нещо много тънко, което с две изречения прости може да се опише, а не с километрични разсъждения.

Можеше ли да я убие, можеше, показа ли и, че може, показа и. Уби ли я, не я уби, дори напротив тикна и оръжието в ръцете. Wink

Дано Сансичката е разбрала намека и светне най-накрая кой би я предал и кой не. Както и да и е станало ясно с кого си има работа и, че чантата с маските беше капан, който щтракна около ръчичките и. Такива неща не се държат ей така под леглото, дори 5 годишните деца по-успешно крият тайните си. И ми е противна още от наивните си помисли да бъде принцеска, кралица, лейди и незнам си каква още и където точеше лиги по Джофриту, пък после още по-непростимите и мечти по ония педерунгел, рицарят на розата ли какъв беше. Наивна, наивна, наивна, глупава, плоска, отблъскваща и май продължава да е такава. Това трябва да бъде затворено някъде да плете терлици, да фъка гоблени и да надървя пишлетата на всички комунисти по света, които настояват всички по калъп да са еднакво перфектни... а не да ми се прави на велика.

# 714
Аз само ви чета и нямам особено много неща за казване, но коментарите на моменти ме разсмиват на глас. Spirit Chrusher споделя в голяма степен моето мнение по доста от въпросите. Санса за нищо не става в сериала - книгите не чета, че винаги са ми по-добри от филмите и не искам да се разочаровам съвсем от филма.

Толкова превзето, лигаво, самолюбиво, егоистично създание - за капак наивно и от тъпотия в тъпотия прави Sweat Smile Flushed

# 715
  • Варна
DivaOrhideq, ами то моето мнение е толкова злобливо и не много справедливо спрямо сериялната Санса, баш заради книгите. Там дразнещият и образ е така добре обгрян от прожекторите, че... Всичко е описано изкусно и непестеливо, мечтите и, разсъжденията и, трепетите и, сънищата и... но да оставим книгите, тук са я пооправили малко, като и лепнаха авантюрата с Рамзи, та да има за какво малко от малко разбиране към нея да прояви състрадателния зрител.

Последна редакция: пт, 25 авг 2017, 10:40 от Spirit Crusher

# 716
Санса имаше и доста лош късмет. Освен това в началото е доста амбициозна, превзета- кифла, но живота до голяма степен смаза тези нейни чувства. А и защо да не е- дъщеричка на местния лорд, с персонална учителка хубави рокли и подготвяна така или иначе да се ожени за някой благородник- просто не са знаели, че ще е Джофри чак.  Не мисля, че е егоистична, но нямаше и много шансове да се покаже като по-малко егоист. Какво се очакваше да направи, освен да се опитва да оцелее, докато семейството й някак я спаси?! А когато мислеше всички за мъртви, да се опита да оцелее. Има развитие в образа й.
Аря си беше различна отначало, и имаше див късмет, че баща й я поощряваше...което със сигурност щеше да е за известно време само, ако всичко се беше развило нормално. Тоест докато на преден план беше Санса, а по-късно за нейна собствена безопасност реши че е добре да с научи да се бие, когато вече нещата се бяха оплескали. Тя обаче не разбираше и няма как да разбере мотивите му. И си мисли, че е върха на връхчето Simple Smile и че баща й е искал това за нея. В една детска глава, преживяла нейните перипети, вероятно това се върти. Че само тя е права.

# 717
Пресилена е сцената, но писмото беше писано още когато Санса си имаше романтични помисли за Джофри, а ако Роб беше дошъл, щеше да бъде обезглавен и той. Имаше май възможност да избягат преди, но заради Санса бяха останали в КЧ. Съди я, че беше на страната на Джофри, за да е кралица. Джофри от начало си личеше, че е идиот. Санса всъщност прилича повече на Церсей. И все се тупа в гърдите, че са победили Рамзи заради нея. Е заради нея дойде Кутрето. Битката е спечели Кутрето, а това че я използва да си гради стълба, чрез хаоса, който създава и още я манипулира, доказва че Санса изобщо не е помъдряла. Е, една законна Старк е. Сама нищо не е направила, за честа на името си.

аделинда,  струва ми се, че изкривяваш нещата. Първо -да, имаше възможност да избягат, но не избягаха, не разади Санса, а защото Петир оплете кошница на Нед. Нед си хвърли оставката и мислеше да бяга с дъщериет си, но Кутрето го повлече по разни бардаци, и после домъкна Джайм, та да се сбият.

Второ -  Писмото не е писано от Санса, с цел да бъде кралица. По това вреем и през ум не са и й минавали подобни мисли. Санса вес още живееше в измислен свят и вяравше, че Джофри и Церсей са  честни и почтени.
Практиката, синът  на  детрониран лорд да се закълне пред своя васал е съвсем нормално явление.
Едмур и черната Риба, предложиха същото нещо на Роб Старк, за Карстарк - да го арестува, да го помилва и да даде земите му директно на сина му.

Тук проблемът е, че Джофри беше социопат - в единия момент можеше да е страшно мил, а в другия да изперка. Не му личеше отдалече, че е психо, а само че е разглезен аристократ. нямаше как Санса да предполага, че с малко подскрекателство от Петир, Той ще се отметне от обещанието да помилва баща й, нито че Церсей няма да направи нищо по въпроса.

Относно фуклявено на Санса - ами може да е фуклявене, но фактит за такива. Кутрето дойде заради нея, и заради нея нея бе спечелена Битката на Копелетата (индиректно), и заради нея стои сега Кутрето, а ако се изнесе Другите ще пометата Севера. През това време  Аря се моткаше на чужди континенти, а сега дошла да раздава акъл.

и пак питам - много лесно Аря приема, че Джон е пуснал диваци в Зимен Хребет, или че Джон  ходи да преговаря с една Таргариен (последният Тарг е изгорил дядо и чичо й), защото това е Джон. но когато Санса пише писмо от името на ланистърите, с цел да помилват баща им - тогава има проблем. Да не говорим, че Аря крие разни неща от Санса, но е проблем, Санса да не й казва всичко. коя е Аря, че да съди Санса с двойните си Аршини? И нима Санса не би трябвало да съди Аря, че се е превърнало в убийца - психопатче?

# 718
Аз не казвам, че Аря е цветенце. Но именно защото преживя много Санса трябва да е по-смирена спрямо близките си, които винаги са търпели глупостите и. Спрямо останалите да е по-твърда, хитра и непреклонна ( примерно онзи мазник Кутрето, спрямо който може да е хитра, предвид, че и помогна, но не и само да се прави, че сега не го слуша а при всеки проблем да търчи при него)...а по-смирена и обичлива спрямо семейството, което загърби като беше млада и наивна и оня Джофринко и беше в очите. След всички унижения, беди, страдания...тази арогантност ми идва крайно не на място и излишна.

# 719
Ми тя Санса направо се хвърли на врата и на Джон, и на Бран, и на Аря, ама последните двама са като ледени зомбита Simple Smile Аря винаги се е присмивала на Санса, и сега отново е на нож с нея Simple Smile Аря не трябва ли също да е по-обичлива към семейството? Не видях особена топлота ни към Бран, ни към Санса Simple Smile Само детинско перчене"Аз това, аз онова" . След толкова обучение от безликите, да се фука така Simple Smile Та това подхранва някакви мисли, че е игра Simple Smile защото иначе си е просто тъпо

Общи условия

Активация на акаунт