Game of Thrones 28 - Bad things are coming...

• 42 912
  • 782
  •   1
Отговори
# 75
Санса се ядоса,когато Бриен спомена сестра й.Тогава си позволи да й държи по-груб тон.И всъщност логиката на Бриен:"Кутрето е опасен,страх ме е да те оставям сама с него,затова ела с мен при Церсей." е направо брилянтна.  hahaha

Споделям мнението,че злобата на Аря към Санса идва от комплексите,насадени й от Кейтлин и септата.Репликата на Аря как септата й натяквала,че не можела да пише красиво като Санса, си го показва.
Аря издиша и с как не можели да планират бъдещето си,защото били момичета,тя искала да стане рицар,ама - на - била момиче.Ми че и Бриен е момиче и е станала рицар.
А най-големият проблем на Аря е,че живее в миналото.Вкопчила се е там и нищо съзидателно няма в злобната й кратуна.Джон би се отвратил от нея,ако я види какво всъщност представлява "любимата му сестричка".
Според спойлерите
Скрит текст:
ще си оправят отношенията със Санса,но за мен това би било поредното нещо,съшито с бели конци.Да си хваща чукалата и да си ходи да си изпълнява списъците.

# 76
Кутрето иска власт и влияние. само не знам всъщност до къде се простират плановете му. За Варис не ми е ясно, какво иска - май просто да убива силни.
Уж иска някой добър владетел на трона. Но добър човек не е = на добър владетел. Пробва.А вероятно има и други мотиви.

Петир в моите очи се конкурира с Церсей, за титлата "най-мразена личност" (поне в книгите) трудно мога да преценя кого мразя повече, но на нея мога да й намеря донякъде оправдания, а на него - не. Твърде е лицемерен, в тоав отношение дори пред Ц.Застава, а мразя лицемерни хора. изби маса народ, за да реализира целите си. Варис например се стреми да е неутрален, той също внася елемент хаос, но при него има едно запазване на статуквото (тъй като то само по себе си е деструктивно) и обикновено играе пасивна роля - заедно със всички.Кутрето  е хаотично зъл, той руши цялостната пирамида на феодалното общество, за да може да се издигне като феникс от пепелта, слагайки за пионка някакъв крал и той да е сивият кардинал. между двамата предпочитам Варис.

Аря и Санса, се опитват да ги вкарат в шаблона "Лиза и Кейтлин", което е много тъпо.
Джон съвсем определено би се отвратил от Аря ако я види в новата й същност.
Много искам Аря да чуе плановете на Джон, че ще търси съюз с Церсей.
Джон вече е нещо повече от обикновен Старк, той бе Лорд Командир, а сега е Крал на Севера, трябва да мисли за северняците и дори за всички ХОРА. личните дрязги нямат значение. Аря се е вкопчила именно в личните Дрязги. Може да е прекрасен убиец, но от нея никога няма да излезе истиниски Безлик (камо ли владетел), защото твъред много съди другите. И в Бравоос я учеха да се дистанцира от тази си черта - да бъсе по-малко Старк и повече Безлик, но тя явно не може да я надмогне като Бран, Джон и Санса.

Последна редакция: чт, 17 авг 2017, 12:54 от Джон Сняг

# 77
И аз харесвам Давос. Но той е по-скоро честен и почтен, не толкова праволинеен. Може да загърби посока, прави избори, взема самостоятелни решения.

Давос е честен, но и супер лоялен (а и много приципен -спаси сериалния Джендри, макар да се опълчи на Станис). Заради тези му качества Станис го издигна. Той (Давос, не Станис) загуби 4 от 7 синове, плюс пръстите на ръката си, често бе изпращан на невъзможни мисии, лежа по тъмници  и какво ли не, но нито за миг не се разколеба да следав Станис -изключително верен човек. като куче. Станис си го обичаше макар да не го показваше.
Освен това е много честен, често казваше на Станис истини, които той не желаеше да чуе, и точон затовавабе издигнат до Ръка. Станис осъзна че подобно на брат си е заобиколен от бюдолизци, ласкатели и лицемери, които ще го продадат за шутовско злато при първия провал и сложи Давос за Ръка, та да му казва неприятната истина.
за мен в сериала леко му развалиха образа - И с Дани, и с лина Мормон и с мисандей го дадоха как му се отдава говоренето. Истината е, че Давос никога не е бил оратор, просто казва бруталната истина и най-често честността му в комбинация с доза късмет вършат работа.
Той е точно обратният вариант на Тирион Сладкодумника, който се измъква обикновено чрез устата си, и това е точон причината да ги харедвам и двамата - Давос за честността, а Тирион - за сладкодумието. те олицетворяват в най-пълна степен двете противоположни качества.

# 78
  • Вестерос
Припомнете ми от какъв зор Кутрето беше ковчежник на Робърт?

# 79
Мисля че Джон Арин по молба на Лиза го беше уредил с работата, но може и да бъркам.

# 80
  • София
Ахх, пусти да останат тия HBO. И вместо да затварят групи и да глобяват обикновените фенове, да ходят там да се съдят с HBO Испания и HBO Швеция. Защото именно в тези две страни 6 епизод е излъчен една седмица по-рано (?!) и така. Как може ве?!  Close
Бесен съм, защото в името на сериала, а и форума наруших за първи път едно мое старо обещание. Да гледам легално в деня на премиерата. Но в случая нямаше как, съжалявам. Твърде голямо нетърпение ме обзе, а и до следващия понеделник трябваше да се четат хиляди мнения, изобщо нямаше да смогна.
Освен това качеството бе HD, да кажем на 70/80% ОК и като картина и като звук. А и аз в понеделник пак ще си го гледам на премиерата на HBO HD.
Уфффф
айде да излиза и 7 епизод и да се свършва, че тази истерия ми лази по нервичките.  Laughing

# 81
  • София

Лиза го уреди покрай Джон.
Ей не мога да го дишам Кутрето, Толкова да ми е мазен и противен. Всъщност като се замисля в момента в целия сериал само двама души не мога да понасям и това са Кутрето и Церсей. То други останаха ли, хахах?  Grinning
Предпочитам си КнН пред тия двамата серийни убийци и психопати.

# 82
Кутрето е свръх измислен герой, по-скоро с това ме дразни, отколкото с великите машинации.

Хем е голям тарикат, хем се хвали, че е такъв, пък  никой не загрява да се пази от него...  Rolling Eyes

# 83
  • София
За Джон и Денерис и изобщо разсъждения за финала на шоуто.

евентуален спойлер за 8 сезон
Скрит текст:
Абсурд е това да умрат и двамата и Санса да седне на трона. Не че тя не става за владетел, а и на мен си ми е любимка, знаете. ДиД ще искат да зарадват масата фенове в щатите и никога няма да скалъпят подобен финал. По-скоро ЖТ няма да има. Ще го изгорят/счупят. Ако някой умре, то това ще е по-скоро Денерис, не знам, трудно ми е да предположа. Но когато се разбере истината за Джон и че той е законния наследник на ЖТ има само един вариант. Да се оженят. Но тя не може да има деца.
Не знам, ще видим. Не вярвайте на всеки спойлер. 8 сезон още не е готов, нищо чудно и чак 2019 г. да го видим, а и ДиД може да променят нещата. И те, както и Мартин оттук-нататък може да правят каквото си поискат.
Въпросът е ще искат ли масата милиони фенове да са доволни (разбирай хепиенд) или пък ще искат да са доволни най-хард феновете, които са по-малко, но пък искат суров реализъм, т.е. смърт за всички или поне някои топ главни герои, но да има смисъл от тази смърт/жертва, нещо добро да се пръкне...
Със сигурност обаче какъвто и да е финалът, трябва да е изпипан до съвършенство и да е непоклатим. Това все пак ще е финалът на най-големия социален феномен в новата ни история и изобщо финалът на най-гледания и популярен сериал в историята. Този край ще се коментира с години, нямат право на грешка. И ДиД и Мартин!

# 84
  • София
ух, много я упреквате Аря, била завиждала, не можела да се надскочи, това ти-онова ти. Sad
Айде ако обичате да спрете, че само ще ядосате дяволчето.  Twisted Evil

Хъх, плюйте по ДиД, те я карат да изглеждат глупаво и не на място (да, така е за съжаление). Книжната Аря е изключително добре изграден образ, най-любимия ми, а и на хиляди истински фенове е така.
НО
Скрит текст:
Нека видим все пак развръзката, ок? Ами ако всичко това е постановка. Ами ако вкарат Кутрето в собствения му капан?
И като е толкова зла Аря, защо не закла сестра си, а и даде ножа? Аря никога няма да посегне на сестра си. Тя я обича, просто е едно малко тулупче, което не знае как да и го покаже. И Санса я обича, по своя си начин.
Аря е огън момиче. Импулсивна, праволинейна, честна, идеалистка. Метнала се е на Нед, одрала е кожата му и буквално и преносно. И тя още е малка, много мъдри хора не могат да се променят за цял живот, вие съдите едно дете все още, което преживя какво ли не. Не че Санса изстрада по-малко, всъщност Санса изстрада дори повече. Ще се разберат двечките, имайте търпение и вяра. Ще видите сами... Simple Smile

# 85
Книжната Аря е друго нещо, вече не виждам общо с екранната

# 86
Кутрето е свръх измислен герой, по-скоро с това ме дразни, отколкото с великите машинации.

Хем е голям тарикат, хем се хвали, че е такъв, пък  никой не загрява да се пази от него...  Rolling Eyes
точно това ми е смешното, че никой не загрява да се пази от него. дойде Нед, който знаеше колко мазен и противен е Петир. Наляво и днадясно му тръби че не го харесва. Петир му доверява, че му помага, заради Кейтлин, а самият Петир се е бил с Кутрето заради нея. Обаче не се усеща, че в мига в който Кейт си замина Петир му крои шапката, а му има пълно доверие, при все че Петир пак го предупреди. Тъпанар!

А как не се усетиха, че точно той организира отвличането на Санса и организацията по смъртта на джофри няма думи. С малко късмет, можеше да го набедят за виновен "задочно", без да споменават Тирел и да пратят наемник да го екзекутира,  а да оправдаят Тирион, който бе роднина на Тивин.

Този човек стаав все по-опасен с всяко завъртане на часовника, а никой не осъзнава колко е опасен. Ако аз бях крал първата ми заповед щеше да е да обеся Кутрето.

Аз вече съм казал, че няма да съм доволен на положителен финал. исках или Нощния крал да седен на ЖТ или  желязната банка да разграби всички земи (което май няма да стане в сериала). Все пак ако Тирион стане крал ще си замълча, но ако Джон или Дани седнат на трона ще пищя от бозавия край.

# 87
Джони, Аря никога не е искала да е истински Безлик. Аря искаше да усвои техниките със сменяне на лицата и да се научи да убива. тя никога не забрави и загърби себе си и миналото.

Искрено се надявам всичко да е постановка, за да метнат Кутрето. Има логика честно казано, защото Санса на няколко пъти даде индикации, че внимава с Кутрето и е тъпо да ходи да му разказва как са се скарали със сестра си. Може в криптите да са скроили някой план. Вярвам че двете биха се справили с него. А с Бриен са резки може би, защото се страхуват, че нейната намеса ще разкрие плановете им.

Дяволче- не бих заложила на това ДД да искат да удовлетворят феновете на книгите. Много яко се дънят и залагат повече на желанията на масата. Изтъркани сценки и сюжетни линии за най- тъпите американски фенове, което няма въображение за нищо друго.

# 88

Лиза го уреди покрай Джон.
Ей не мога да го дишам Кутрето, Толкова да ми е мазен и противен. Всъщност като се замисля в момента в целия сериал само двама души не мога да понасям и това са Кутрето и Церсей. То други останаха ли, хахах?  Grinning
Предпочитам си КнН пред тия двамата серийни убийци и психопати.
newsm10Дяволо, абсолютно на едно мнение сме с теб

# 89
  • София
за самия епизод

Скрит текст:
Хареса ми все пак Wink
Не искам отново да коментирам липсата на реализъм и излагациите на ДиД, защото списъкът ще е много по-голям от този на Аря...  ooooh! Joy Та ще се въздържа този път (приемам философски нещата), а и ще бъда кратък. Но само за едно не мога да не се въздържа. Как може в сърцето на най-големия студ да има незамръзнало езерце?!  ooooh! И кога толкова бързо Джендри пробяга тези километри в най-лютия възможен студ и гарвана долетя до ДК и Дани дойде, а нашите си стояха там заобиколени отвсякъде. Ок, няма значение наистина...
Жалко за Торос Мирски. Голям герой, но трябваше някой да умре.
Бендежен? ОК, спаси Джон (най-главния персонаж в цялата поредица), но това ли беше всичко с него? Явно да. А очаквах много повече и много повече отговори. И все пак чичо Бенджен на два пъти с решаващи намеси, първо спаси Бран, а и сега и Джон. RIP, чичо.  Sad
Изкефих се не толкова на битката със зомбитата, колкото на репликите между Тормунд и Хрътката, на Джон с Джора и изобщо веселата дружина, докато бодърстваше из студа ми беше густо на душата.
Тирион също с много силен и важен разговор с Денерис.
Сцената накрая между Джон в леглото и Дани също бе силна и изиграна добре, усети се привличането и страстта между двамата, абе каквото и да си говорим, много добре се представиха, особено Джон. А и Дани видя раните му и повярва на онази история, когато Давос се изпусна волно или неволно... Замълча си, но то и личеше.
Превръщането на Визерион в Леден дракон бе епично. Стана ми жално за дракончето. Сега интересно той Друг ли ще е или зомби? Мечката, която ги нападна също бе със сини очи, не се дават отговори еднозначно. Не ми се иска да е просто едно зомби. Ще видим де...
Интересна трактовка, взета от някои вампирски течения. Ако убием Бродник, умират окончателно и всички вдигнати от него. Но не може да е толкова просто. А и Джон твърде лесно уби бродника. Иска ми се тези същества да са по-трудни за убиване, по-могъщи, по опитни с въртенето на меча и не само. Някак си доста лесно се справят нашите досега. Не може така и съм сигурен, че няма да е така. Преди окончателната победа ще има много загуби, жертви и разруха.

Общи условия

Активация на акаунт