Game of Thrones 28 - Bad things are coming...

• 42 999
  • 782
  •   1
Отговори
# 420
  • срещу двата комина :)))
Мечът на Мормонт е бил в началото от сребро и мечешка глава. След като е постродал от огъня там на Вала го е поправил. Сега е от светъл камък с олово вътре да балансира тежката валериянска стомана. Дръжката има формата на вълк и очите са от гранит. Не е от язово дърво
!!!

Демек гранитът отразява първо снега , после ръката на Джон. Хайде стига вече с отваряне на очички на камъни!

и аз мисля, че просто е от светлината и няма никакво отваряне  Peace а наблегнаха на него от чисто композиционна гледна точка, да се получи по-як кадър  Peace

# 421
Кръпчо въобще има ли го в сериала?
Няма го, въпросът е принципен.  Mr. Green
Според Джони Кръпчо е зомби.

В сериала има едно зомби във Вестерос - Планината.
Берик и Джон не ги включвам към тази категория, защото каквото и да се е променило в тях, то не им е попречило на способностите да разсъждават и взимат решения.

Скрит текст:
Явно и да правят секс. Mr. Green

леле как ми се пришиват думи, които не съм казал.  Не, според мен Кръпчо е слуга на Удавения, който е демон на Другия и е нещо като Бял Бродник, но в подводен вариант.
изпратен е да  попречи на плановете на Мелисандра. Русалките са го съживили, като той им е дал семето си, но това може да е само част от сделката.
това ми е теорията, но пак казвам, че ще видим по-подробно като излезязат "Ветровете". за мое неудоволствие Кръпчо го няма в сериала, а пророчествата му са изключително интересни

# 422
Пълна с нелогични моменти беше серията. Как разбраха, че Джендри е по-бърз, как пък успя да се ориентира в маршрута, а на места имаше даже и пътеки. По-логично беше да припадне по някое време и чичо Бенджен да го "тури" на коня и да го закара пред Вала, поне така щеше и чичката да изиграе по-голяма роля. Езерото наистина трябваше да е замръзнало. Тази верига откъде пък изскочи, нали там нямат стомана, а не беше ледена. Много странно събудиха Визерион, по-логично беше от разстояние да го съживят и да изкочи величествено от леда. Вторият дракон избяга някъде.
 На зомбитата пречеше ли им водата, не им ли пречеше... нали в един момент изскочиха от нея и завлякоха Тормунд.

Джон беше активна ледена висулка, а защо не взеха със себе си драконово стъкло, нали за него отидоха при Денерис.
Този сезон няма никакви свестни диалози. Тирион го изкараха мълчалив идиот, а пространствата се преодоляват за отрицателно време.
 The Seeker ряпа да яде.

Последна редакция: вт, 22 авг 2017, 10:35 от miriana86

# 423
Е имаха драконово стъкло., Хрътката по едно време хвърли и чука и меча и извади камите. Брадвата на Тормунд в началото беше тази на Захари, но после незнайно как се преобразува в такава от ДС. Джора през цялото време си се би с ками. Пропуск тук е, че нямаха нито един стрелец. А е много странно защо Джон на никой не каза за валирианската стомана. Добре, че Джора му върна меча Simple Smile

Друго което забелязах е как се огъва меча, когато Джон се изправи на него след като излезе от водата. Ама си знаем от предния сезон, че на моменти е гумен Simple Smile

# 424
Е имаха драконово стъкло., Хрътката по едно време хвърли и чука и меча и извади камите. Брадвата на Тормунд в началото беше тази на Захари, но после незнайно как се преобразува в такава от ДС. Джора през цялото време си се би с ками. Пропуск тук е, че нямаха нито един стрелец. А е много странно защо Джон на никой не каза за валирианската стомана. Добре, че Джора му върна меча Simple Smile

Друго което забелязах е как се огъва меча, когато Джон се изправи на него след като излезе от водата. Ама си знаем от предния сезон, че на моменти е гумен Simple Smile

Не е вярно! когато северняците, и диваците бяха на "Съвета" на Джон и Санса (мисля че още в първия епизод на този сезон), той коментираше че Другите ги убива драконовото стъкло и огъня.
дани също има реплика в един от последните епизоди в смисъл "не можете да победите Другите без мен, защото ви трябват валирианска стомана и огън". Значи и на нея й е казал, а и всички на север знаят, както и Давос. нормално е да знаят и останалите от групата, просто Д и Д не ни показвата, всеки път, когато Джон повтаря какво знае за Другите, за да пестят време.

Това с огъването на меча е наистина суперсмешно. Качественият меч (или нож), трябва да се чупи под натиск, а не да се огъва - по тоав се познава че е качествен. hahaha

# 425
Огъват се мечовете, иначе ще се чупят. Не се сещам колко точно се е огънал във филма, не обърнах внимание, но принципно ако не се огъва въобще, ще се счупи, а в битка не е препоръчително. При самото изработване има пластове, вътрешен гъвкав и отгоре твърд. През Средновековието тази гъвкавост е особено ценена при бой с брони, за да може острието да проникне между цепките на вражеската броня.

# 426
За съжаление отново феновете са по-запознати от сценаристите
Но айде да не хулим "най-великия" сериал Simple Smile

# 427
Джони, има ли смисъл да казвам, че пак се изказваш неподготвен за нещо което си гледал преди по малко от месец,  Ходи ги гледай тия сцени пак да видим къде точно се споменава нещо друго освен драконово стъкло. Да видим кое е вярно и кое не!

# 428
На Джони глупостите и аз не ги чета вече.. Само ако е писал по-кратко поглеждам...

Най-качествените мечове са направени и да могат да се огъват! На който му е интересно - има достатъчно информация в интернет.

# 429
  • София
Интересни размисли за последния епизод, евентуално обяснение и за веригите (съжалявам, ако е пускано, но нямам спомен да е): https://www.quora.com/Spoiler-Alert-GoT-S07E06-Where-did-the-Nig … -humans-after-all

# 430
  • Разпиляна във въображението
Ама и Джон си го бива в ледената вода. Колко ли време престоя в нея Laughing

# 431
Ама и Джон си го бива в ледената вода. Колко ли време престоя в нея Laughing

Толкова, че докато лежеше омаломощен и му сваляха кожите от гърба, коремните му мускули бяха замръзнали в перфектен 6-pack. Joy

# 432
  • Разпиляна във въображението
Така де, ама беше заобиколен от лошите. Когато излезе тях ги нямаше. Може би през това време са отишли да вземат веригите, за да извадят дракона.

# 433
Така де, ама беше заобиколен от лошите. Когато излезе тях ги нямаше. Може би през това време са отишли да вземат веригите, за да извадят дракона.

Неее, май преплува под леда на езерото и стигна до брега, съвсем като Джайм и Брон Joy

# 434
  • София

Неее, май преплува под леда на езерото и стигна до брега, съвсем като Джайм и Брон Joy
А мечът му е обиколил отгоре и знаеше къде да го изчака да излезе.SatisfiedSmirk

Общи условия

Активация на акаунт