Game of Thrones 28 - Bad things are coming...

• 42 989
  • 782
  •   1
Отговори
# 435
А мечът му е обиколил отгоре и знаеше къде да го изчака да излезе.SatisfiedSmirk

Каквото има очи, има и крака! Извинявам се, просто много са ми смешни някои сцени... Mr. Green

# 436
  • Варна
Най-качествените мечове са направени и да могат да се огъват! На който му е интересно - има достатъчно информация в интернет.
По-скоро мечът трябваше да се забие в земята отколкото да се огъва или неогъва. И въобще кой нормален мъж, боравещ с меч ще се облегне по този начин на меча си?Confounded
Диалозите на отряда отвъд Вала бяха забавни. Мисля, че се заформя тандем Хрътката-Тормунд. Много се смях, когато Сандор реши, че Тормунд го сваля.
Диалога Джора - Джон беше странен, изглеждаше, че все едно Джора даде благословията си на Джон и  Дани.
Зомбимечката не ми хареса и въобще всички тези странности със зомбитата. Нали не умират от друго освен от огън? А ги отблъскваха доста ефективно с оръжията си.

И най-голямото ми разочарование... ТИРИОН. Съвсем малко дават за него през този сезон, не мога да схвана каква е целта му. Какво толкова се е загрижил кой ще наследи Дани?
Веднъж се провали с атаката на Скалата. Сега се опита да спре Дани да спаси хората които ТОЙ изпрати на самоубийствена мисия. И не можа да я спре... Това не е нормално за Тирион, който постига всичко с думи. Пък и за цял сезон няма един добър лаф.

# 437
Огъват се мечовете, иначе ще се чупят. Не се сещам колко точно се е огънал във филма, не обърнах внимание, но принципно ако не се огъва въобще, ще се счупи, а в битка не е препоръчително. При самото изработване има пластове, вътрешен гъвкав и отгоре твърд. През Средновековието тази гъвкавост е особено ценена при бой с брони, за да може острието да проникне между цепките на вражеската броня.

за качеството на един нож се съди по това дали се троши или не се трои. Навремего когато рекламираха "Хенкелбах", специално наблягаха че не се огъват, а се трошат (и правеха демонстрации) и че това е ценно качество.* Това че стоманата се троши, доказва че е качествена, защото един нож (меч) трябва да е в супертвърдо състояние, докато ако се огъва стоманата все едно камшик размахваш. Със меч, който се чупи, пак може да се отърве от битка, ако се отчупи само от върха му и можеш да парираш ударите - с меч който се огъва си мъртъв.

Ето какво пише  в уикипедия "Железните оръжия през първите години са много по-чупливи от бронзовите, но въпреки това се налагат и стават по-разпространени. Причина за това е по-голямото налично количество от желязна руда, както и по-бързото и просто производство. С времето ковачите започват да добавят въглерод при топенето на желязото, с което силно повишават здравината на получената сплав (по подобен начин днес се произвежда стоманата)."  никъде не е казано че някой ковач е правел меч с  гъвкава външна обвшивка.

Ето какво пише и в английската уикипедия:

A well aimed lunge and thrust could close a fight in seconds with just the sword's point, closely resembles modern fencing.

*Когато режеш хляб, винаги съдиш за качеството на нож по това дали се огъва или не се огъва. Ами същото е когато трябва да режеш плът, с меч, ти режеш  плътта на някого, ама не можеш да го разсечеш, защото меча се гъне в ръцете ти.

** сърцевината може  на меча може да е гъвкава  или пък вътрешното острие (при японците) - за да парираш удари, но външата част, с която разсичат, задължително е била страшно твърда. за д реже пълтта на противинкиа, а ако потрябва, да прерязва и метални брони.. А с годините са започнали да правят мечовете още по-ковки.

Последна редакция: вт, 22 авг 2017, 13:17 от Джон Сняг

# 438
  • Разпиляна във въображението
Това не е нормално за Тирион, който постига всичко с думи. Пък и за цял сезон няма един добър лаф.

Не е достатъчно пиян Simple Smile

# 439
Ти пишеш за здравина, аз пиша за spring и flexibility. "Real swords need to be quite rigid yet still be flexible under stress"

Можеш да погледнеш това видео, човекът обяснява кои са неогъваеми - катани и източни оръжия.

https://www.youtube.com/watch?v=GuZwgqI06Qk Peace

За ножовете за хляб нищо не мога да кажа, освен че не коля никого с тях...

# 440
  • Варна
Това не е нормално за Тирион, който постига всичко с думи. Пък и за цял сезон няма един добър лаф.

Не е достатъчно пиян Simple Smile

Мда... "Това не е той"  Mr. Green
Къде са курвите, айде надигаше някаква чашка, но определено не е прекалявал.
Колкото съвета да е дал на Дани, все са били провал..
И защо я спираше да отиде, а цялата мисия беше измислена от него.. да не е искал да се отърве от Джон, Джора и Давос? Thinking

# 441
  • Сидни
Не, не ми се вярва...просто ДиД съвсем оплескаха всичко, а и нали трябва да има зрелища.
Къде беше Варис?
Чудно ми е с какво се изхранват всичките хора на ДК сега. А дотраките просто не ги виждам бездействащи там...интересно е.
Неопетнените последно- седят си на Скалата?
И сега в Дорн какво е точно положението?

# 442
Най-после и аз гледах легендарния епизод. С много смесени чувства съм, на ДиД толкова им личи че карат без книги... направо през просото са ударили. Много недомислени неща, започвам да се притеснявам сериозно за оставащите епизоди.
На кака Денерис някой спешно трябва да и преподаде някой друг урок стратегия по време на битка, поне да започне да разпознава генералите на врага. Три дракона и нито един не хвърли и една искра по посока на ББ и КнН?! Визерион така или иначе го бяха отписали ДиД, поне някакъв бегъл опит да се сложи край на войната преди да е започнала можеше да изиграят, да умре в следствие на опит та изпепели ББ и КнН. Много плоско беше това, много разочароващо.
И тези вериги... защо?! От задния си джоб  (да не кажа от друго място в близост до джоба!!!) ли ги извади КнН.
Знам че е тъпо да се търси реализъм в сериал със средновековно-магическо-политическа тематика, но щеше да ми е по-провдоподобно КнН да вдигне ръце над езерото и Визерион да излезе зомбясал от леда, а не да го теглят с перфектно изковани вериги. Потрес!

# 443
  • Варна
И сега в Дорн какво е точно положението?
Каквото и в Планински рай - банда без команда. Laughing Свободни замъци - бол.
Неопетнените би трябвало да маршируват от Скалата към ДК или КЧ.

П.П. Веригите, може и да са си ги носели с някаква цел., например да са им трябвали за щурмуването на Вала. А Другите огън не ги гори, така че и драконите да са пуснали огън към тях е било без ефект.

# 444
Аз съм много разочарована,че Тирион не яхна дракон.Хубаво щеше да е двамата да тръгнат с трите дракона и докато Денерис качва хората,Тирион да гори с Визерион.Да пробва примерно да изгори Краля и бродниците и да се види,че не ги лови огън - нещо такова.И ми се щеше Джон да бъде спасен от Регал. Crossing Arms Ама...

# 445
Знам че е тъпо да се търси реализъм в сериал със средновековно-магическо-политическа тематика, но щеше да ми е по-провдоподобно КнН да вдигне ръце над езерото и Визерион да излезе зомбясал от леда, а не да го теглят с перфектно изковани вериги. Потрес!

Може и да съм забравила, но в сериала май баш такава магия няма. Илюзии, пророчества, съживяване /Джон и зомбитата/, но такава като от Властелина, например, съм пропуснала newsm78

# 446
В битката за Хардхоум, този който го именоват Краля на нощта в сериала, вдигна ръце и всички избити диваци се вдигнаха като зомбита. Така че това вече сме го виждали и е по-логично от тези дошли от нищото вериги.

За мен цялата тъпа мисия на Джон отвъд Вала и последвалата смешна битка е само с цел Другите да се сдобият с леден дракон. Явно сценаристите не са могли да измислят по логичен начин да бъде съборен Вала и дайте зрелищно с тази задача да се справи ледения дракон. А и така ще се накефи масата фенове.

# 447
Те и без вдигнатите ръце ще си се вдигнат

# 448
Не е ясно, че не ги лови огън, да огъня се отдръпва като минават, но това са някакви остатъци от огън, дето и без това може да ги прескочиш. На дъха на дракон едвали може да устоят.

Цялата работа ми прилича на мен като добре планирана атака, тоест както пише в по горния линк. КнН е видял какво ще стане и е подготвил всичко. За това и чакаше и не нападаше.
Вероятно ще успят да го победят, чак когато Бран стане могъщ колкото него поне.

# 449
В битката за Хардхоум, този който го именоват Краля на нощта в сериала, вдигна ръце и всички избити диваци се вдигнаха като зомбита. Така че това вече сме го виждали и е по-логично от тези дошли от нищото вериги.

За мен цялата тъпа мисия на Джон отвъд Вала и последвалата смешна битка е само с цел Другите да се сдобият с леден дракон. Явно сценаристите не са могли да измислят по логичен начин да бъде съборен Вала и дайте зрелищно с тази задача да се справи ледения дракон. А и така ще се накефи масата фенове.
eми като не се сетиха  Д и Д да вкарат Рога на Джорамун - това е положението.  А иначе щеше да е лесно, КнН щеше да го намери и да го надуе - и готово. Великаните щяха да се надигнат и да съборят Вала.

Общи условия

Активация на акаунт