Game of Thrones 28 - Bad things are coming...

• 42 965
  • 782
  •   1
Отговори
# 465
И как точно е разбрал?! Не се варгва, едва ли е имал шпиони при Дани, единствено може да знае, че някаква групичка хора е тръгнала отвъд Вала. Но за какво и дали и кой ще ги спасява откъде ще знае?

Е той е някакъв вид зеленозрящ и варг като Бран.

Да речем, че е така, но не трябва ли да се варгне в нещо около него, а дори да има такова, то няма как да премине Вала и да остане незабелязано. В смисъл, едва ли има нещо живо, което никой да не разпознае.

П.П. В сериала показали ли са че КнН е варг или зеленозрящ? Май не, поне не си спомням. Освен ако не е онова с Бран, но и там не стана много ясно.

# 466
  • Варна
Според мен така както представиха нещата в целия сезон показаха Денерис като изключително слаб стратег, много разсеяна и неопитна и с липсващи качества на лидер. Излиза че за толкова време обиколки и битки не е научила нищо.
Аз точно обратното видях. Нейните решения бяха правилни, но се подвеждаше от съветите на други хора, визирам най-вече Тирион.

Излезе името на 7 епизод, банално: “The Dragon and the Wolf.”

# 467
  • Русе
  Тирион много слабо присъствие в този сезон. Грешни ходове, няма го острия хумор. Ръката, като че ли му отряза ума. Или едно е да си задкулисен играч, рискуващ защото няма какво да губиш, обаче когато цялата отговорност за решенията са на раменете, изчезнаха дръзките и смели решения. Чак започна да се кахъри и за наследници на Денерис.

# 468
А аз се обърках - защо Бриен отива да представя Санса в преговорите, след като Джон е там от името на Севера? И изобщо някой на Север (Старкчетата, северните лордове) разбраха ли какви ги върши Джон или тях никой не ги бръсне за нищо? 

# 469
И изобщо някой на Север (Старкчетата, северните лордове) разбраха ли какви ги върши Джон или тях никой не ги бръсне за нищо? 

Никой не ги бръсне, дори Санса по едно време каза, че не е чувала вести от Джон от седмици. Не обича да пише момчето... Mr. Green

# 470
А аз се обърках - защо Бриен отива да представя Санса в преговорите, след като Джон е там от името на Севера? И изобщо някой на Север (Старкчетата, северните лордове) разбраха ли какви ги върши Джон или тях никой не ги бръсне за нищо? 
Защото за Санса не е от полза да оставя северните лордове и Белиш без надзор.

# 471
Сега четох, че Мартин е казал, че един двама фенове са разчели правилно супер скритите послания в книгите и са предсказали края. Чудел се дали да променя, но тъй като посланията вече са публикувани е решил да остави всичко така.
Това дали е вярно? Знам, че е за книгите, но може пък и филма да свърши така. Обсъждате ли го това в темата с книгите?

# 472
Според мен така както представиха нещата в целия сезон показаха Денерис като изключително слаб стратег, много разсеяна и неопитна и с липсващи качества на лидер. Излиза че за толкова време обиколки и битки не е научила нищо.
Аз точно обратното видях. Нейните решения бяха правилни, но се подвеждаше от съветите на други хора, визирам най-вече Тирион.

Точно защото цял сезон слуша грешните решения на някой друг, вместо да хване юздите като кралица, си правя такива изводи за нея.
Така се чудиш дали малкото решения, които взе сама и се оказаха правилни, не са щастлива случайност.
В този ред на мисли ме притеснява и срещата с Церсей - беше идея на Тирион, а до тук той се дъни цял сезон...

# 473
Но защо викат и Санса при положение, че Джон като крал на Севера е там? Те не са ли на една съща страна? Джон не представя ли целия Север?

Според мен Церсей няма намерение да се договаря с никого. Просто отлага и иска да види противниците си отблизо. А може и да е намислила някакъв капан.

# 474

в какво си изразяват правилните стратегии на Дани дотук? че след като превзе Юнкай и се сдоби с неопетнени не заряза Робския залив и тръгна при пърав  възможност към Вестерос, дори с цената  на много кръв (както я съветвха всички - от Джора, през Баристан, и Гроело до Ксаро)? колко смърт остави след себе си?  Или може би - че се ожени за Хиздар и окова драконите? Че  послуша Тирион и Варис и след като акостира на Драконов камък не препусна в див галоп към Чертога с цялата си сила? Нима вината е на Тирион, че го е предложил, а не на Денерис, че го е послушала? че след като загуби първата битка не промени плановете си, и не се изиспа с армията си на север,  вместо да клечи пред Скалата  н Неоптнените, да не използва драконите и да позицинира дотраките? че не придружи Яра и Теон с Дрогон, за да изгори флотата на Юрон ако се появи? или че като се появи накрая с Дрогон и Визерион просто  не издуха КнН с огъня, когато имаше тази възможност и после всичко щеше да приключи, защото цялата армия щеше да се спихне.
Ама последното е мноог лесно (и на Д и Д сигурно не им е интересно) - все едно Гандалф да повика орлите и те да метнат Пръстена, в Дуум, вместо Фродо да изминава целия този път.
но като цяло - безумни решения. Хайде стига сме я оправдавали с решенията на съветниците. Дани има глава на раменете си, може да прави каквото си поиска въпреки съветниците си. Както каза тирион -" аз съм Ръка на Кралицата, а не нейна глава.". Т.е. тя има пълното право да го игнорира и ако не го прави, когато той бърка отговорността е изцяло нейна.

# 475
  • Варна
Сега четох, че Мартин е казал, че един двама фенове са разчели правилно супер скритите послания в книгите и са предсказали края. Чудел се дали да променя, но тъй като посланията вече са публикувани е решил да остави всичко така.
Това дали е вярно? Знам, че е за книгите, но може пък и филма да свърши така. Обсъждате ли го това в темата с книгите?

Вярно е и е от преди няколко години, но Мартин каза, че няма как да промени края, защото за много събития и факти той е сложил подсказки още от първа книга и ако ги промени, няма да бъде логично.

# 476
Той нали уж не четеше какво пишат феновете - теории и т.н.
А и за 20 години има милиони теории, все някой е познал 

# 477
  • София
Забравих и пАлтото на Денерис Grinning Както видях в нета - Елза си търси одеждите Grinning
Или - най-после разбрахме защо изчезна Дух Grin

# 478
Но защо викат и Санса при положение, че Джон като крал на Севера е там? Те не са ли на една съща страна? Джон не представя ли целия Север?

Според мен Церсей няма намерение да се договаря с никого. Просто отлага и иска да види противниците си отблизо. А може и да е намислила някакъв капан.

за Джон не го знаят жив ли е и дали не е пленник на Дани. на практика Санса представлява Севера  в отсъствието му, за това нея я викат. Което не значи че няма капан. Санса е права да откаже, да се срещат в .Чертога . постъпката й - да прати представител - е разумна, но не знам защо не прати Бран, а праща Бриен? Бран й е брат, и има по-висок статут, виждал е Другите и има видения, така че ще бъед по-убедителен от Бриен.

# 479
  • Варна

Бран й е брат, и има по-висок статут, виждал е Другите и има видения, така че ще бъед по-убедителен от Бриен.
То и съгласието на Бран се иска, мисля, че той ще предпочете да си стои при дърветата. Бриен е добър представител - от благороден род, лоялна и здравомислеща, пък и има връзки с Ланистър.

Той нали уж не четеше какво пишат феновете - теории и т.н.
А и за 20 години има милиони теории, все някой е познал 
Не чете, хич не го обвинявам, но понякога директно го питат в блога му или по интервюта, така че няма как да ги подмине .

Общи условия

Активация на акаунт