Game of Thrones 28 - Bad things are coming...

• 41 923
  • 782
  •   1
Отговори
# 735
Санса я заслепява себелюбието и, което при Аря липсва. От там глупостта и, защото се има за НЯКОЙ. Санса била дъщеря на майка си, Аря не е ли? Чудно как Кутрето се зарадва като видя, как Аря победи Бриен, а Санса се потресе. Крои нещо Кутрето, докато манипулира Санса, затова и Бран му каза за " хаоса е стълба". Сигурно намек за нещо.

Горските чада няма ли да ги намесват?. Твърде голям приност имат за създаване на нощния крал, за да мине сега без тях. Има ли как магията да се развали?

Санса е най-голяма дъщеря. в Средновековието най-голямата дъщеря наследява прерогативите на майката, включително и титлата. Всички останали дъщери отиват  или отиват манастир(ако семейството е богато) или ги  женя. Ако някое момиче остане у дома, да работи на баща си и майка си, я имат за "парясница" (или нещо й има че мъжете не я искат, или е твърде превзета, че намира кусури на всички мъже.)
същата работа със сина. най- големият син наследява земята, титлата,отпусак зестрата на зестрите си, а също и джобните им. Той поема изцяло функциите на бащата. - всичик останаил синоев се записват в армията или стават свещеници, за да си намерят препитание.

в редки случаи ако големият син /голямата дъщеря са твъред малки може функциите на бащата /майката да се поемат от чичото/.лелята. всички малки деца са буквално никои.

така че държането на Аря спрямо Санса супер неадекватно.

Последна редакция: пт, 25 авг 2017, 11:38 от Джон Сняг

# 736
Джони, това е фентъзи, а не исторически разказ от средновековието. Голямата дъщеря като се омъжи, взема фамилият и титлите на мъжа си, а не на майка си. Лейди Старк, ще е съпругата на наследника, както Кейтлин не е била Старк преди да се омъжи. А ако наследника/ най-големия умре преди да има наследници/ то и по-малкия брат може да го наследи. Защо Аря да не се омъжи за благородник и да е Лейди?

# 737
Джони, това е фентъзи, а не исторически разказ от средновековието. Голямата дъщеря като се омъжи, взема фамилият и титлите на мъжа си, а не на майка си. Лейди Старк, ще е съпругата на наследника, както Кейтлин не е била Старк преди да се омъжи. А ако наследника/ най-големия умре преди да има наследници/ то и по-малкия брат може да го наследи. Защо Аря да не се омъжи за благородник и да е Лейди?
Аделинда, Мартин постоянно набива канчета, колко близко се старае да бъде поредицата до средновековието, даже заради него бе измислен специален жанр - историческо фентъзи,на който той е основоположник.
Аря по принцип си е лейди (баща й е лорд), но някак държането й е селско, а и тя не парадира, че е лейди, липсват й основиет на етикета.
Санса и да се омъжи - пак ще е най-голямаат сестра, и пак ще е в прерогативиете на Кейтлин. може да не носи името Старк (или пък да реше да сложи тире - примерно - лейди Старк-Болтън), но при умрлята майка тя е изпълнява ролята на майка си и Аря трябва да й се подчинява, защото е по-малка - поне докато не се ожени. Тогаав ще се подчинява на мъжа си. съществуват нещо като основни базови привал когато се пише (прави филм) по средновековна тема.

# 738
  • Вестерос
Санса имаше и доста лош късмет. Освен това в началото е доста амбициозна, превзета- кифла, но живота до голяма степен смаза тези нейни чувства. А и защо да не е- дъщеричка на местния лорд, с персонална учителка хубави рокли и подготвяна така или иначе да се ожени за някой благородник- просто не са знаели, че ще е Джофри чак.  Не мисля, че е егоистична, но нямаше и много шансове да се покаже като по-малко егоист. Какво се очакваше да направи, освен да се опитва да оцелее, докато семейството й някак я спаси?! А когато мислеше всички за мъртви, да се опита да оцелее. Има развитие в образа й.
Аря си беше различна отначало, и имаше див късмет, че баща й я поощряваше...което със сигурност щеше да е за известно време само, ако всичко се беше развило нормално. Тоест докато на преден план беше Санса, а по-късно за нейна собствена безопасност реши че е добре да с научи да се бие, когато вече нещата се бяха оплескали. Тя обаче не разбираше и няма как да разбере мотивите му. И си мисли, че е върха на връхчето Simple Smile и че баща й е искал това за нея. В една детска глава, преживяла нейните перипети, вероятно това се върти. Че само тя е права.
Абсолютно! Но това само човек чел , не само гледал, ще го проумее. Съсипаха ѝ образът. От ден 1 аз казвам, че Санса е най-развиващ се герой от стр.1 до издадените до сега. В сериала също премина през ужасни моменти и оцеля противно на очакванията на много хора. Не разбирам защо е толкова мразена. Аз никога не съм я възприемала като егоистка и за мен не е такава. Даже и кифла не е била, а обикновено момиче, харесващо хубави неща. Типична кокона. Послушна, изпълняваше каквото ѝ кажат, каквото е правилно. Имаше мечти за голямата любов- та кой е нямал в началото на тийн годините?

# 739
Аря не се подчинява и това е заложено в основите на образа на героинята, и не се подчинява на клишета. Безликите дали тя ги срещна или те нея? В крайна сметка за мен си завърши обучението и всъщност поведението и не е случайно. Мисия на безликия Бог. Явно се държи и провокативно със Санса. Всъщност с кутрето си приличат малко. Никой не знае какво целят и слушат сано себе си.
Тифани, типична кифла е Санса. Суетна, обичаща хубавите неща и влюбваща се в от принц нагоре. Е те по-точно описание за кифла няма. Ако за теб това е нормално момичешко поведение, е не всички момичета са така. Само кифлите. Сега да я слушаме колко велика Лейди е, как заради нея победили. Че Кутрето защо е подкрепи? Сини очи, рижа коса, дълги крака?! Кое в поведението на Санса е заслужило подкрепа? Само Кутрето си знае защо. Обяснение няма. Че била щерка на Кейтлин? И Аря е.

Последна редакция: пт, 25 авг 2017, 12:03 от adelinda

# 740
  • Вестерос
Никакво обучение не е завършила. Тя НЕ е безлика. Влага чувства, безликите-не.

Кифла може да наречеш Санса , ако се държи така като е над 20, а тя беше в първи сезон на 13! Каква кифла ви гони? Масово момиченцата харесват хубави неща, правят се да са красиви, мечтаят да са кралици и принцеси и се захласват по русокоси момченца.

Че тя си е права, заради нея победиха. За Аря и Джон нямаше да отидат рицарите от долината. Кутрето чрез Робин командва. Кутрето цял живот е бил влюбен в майка им, цял живот. Санса мяза на нея, иска и нея. Но тя не му се е слагала!

# 741
Е да, но докато беше малко уплашено момиче, което се бори и убива, за да оцелее, беше симпатична. Сега е една психо убийца без мотив и контрол. Ако не извъртят някак в сериала, че е имало мотив и мисия, ще си е направо куку като Джофри Simple Smile
Санса и Церсей в книгите будеха много по-противоречиви чувства, защото през техните очи виждаш как те всъщност си вярват Simple Smile и е доста забавно. Докато в сериала не успяха да покажат това напълно. Ако Церсей е любимка на сценаристите, то смятам че те се провалиха. В сериала образа й е доста плосък- злобна женица, която се опитва да спечели вниманието на баща си и да е хитра като него. И дотам. Ако някой намира в нея нещо повече, то със сигурност е чел книгите Simple Smile
За Санса ми е по-трудно да преценя. Но като че ли се получиха по-добре нещата.

# 742
За какви книги говорите, втори сезон вече излиза без да има съответстващи книги Grinning Сега ще се изкефя дедо Мартин да е заложил един spin off в книжния образ на Аря и тя да е станала точно копие на Сестра си от началото на книгите, да е срещнала някой ерген и тихо и кротко да бродира край огнището докато той си играе на рицар Grinning

Джоони, Джони, ползвай тълковен речник по-често и пиши по-рядко... какви парясници, какви дъщери...

# 743
Е да, но докато беше малко уплашено момиче, което се бори и убива, за да оцелее, беше симпатична. Сега е една психо убийца без мотив и контрол. Ако не извъртят някак в сериала, че е имало мотив и мисия, ще си е направо куку като Джофри Simple Smile
Санса и Церсей в книгите будеха много по-противоречиви чувства, защото през техните очи виждаш как те всъщност си вярват Simple Smile и е доста забавно. Докато в сериала не успяха да покажат това напълно. Ако Церсей е любимка на сценаристите, то смятам че те се провалиха. В сериала образа й е доста плосък- злобна женица, която се опитва да спечели вниманието на баща си и да е хитра като него. И дотам. Ако някой намира в нея нещо повече, то със сигурност е чел книгите Simple Smile
За Санса ми е по-трудно да преценя. Но като че ли се получиха по-добре нещата.
Аря все още е малкото момиче, което се бори и убива за да оцелее. На колко трябва да е героинята към настоящия момент, май към 12-13 годишна? Времето при безликите само я научи да не е уплашена.
Другите две - Церсей и Санса, имат развитие. Те са бяха кифли поначало, а сега са кифли и половина.

# 744
Вчера ми попадна едно меме от обезглавяването на Нед как Санса реве и пищи не го убивайте, докато стражите я държат, а Аря се крие зад статуята...аз вече не го помних тоя момент
та Аря не беше права....

# 745
  • Сидни
И една простотийка, която страшно ме разсмя вчера

# 746
  • Русе
Вчера ми попадна едно меме от обезглавяването на Нед как Санса реве и пищи не го убивайте, докато стражите я държат, а Аря се крие зад статуята...аз вече не го помних тоя момент
та Аря не беше права....

Не е вярно. Точно Аря се спуска към палача и аща си, но е хваната и задържана преди да стигне до тях

# 747
та Аря не беше права....

Но преди това заради Санса, Нед се призна за предател. Нед не се подчини на Церсей, заради подозренията от писмото, което се оказа игра на Кутрето и лелята. После писмото с което бе поканен Роб, за да бъде и той обезглавен. Да, реве Санса. Момента в който разбира, че нейната няма да я бъде. Обичаше баща си, това никой не го оспорва.

# 748
Санса е страхлива, понякога това й носеше негативи, но много пъти този страх й помагаше да оживее. С битката за З Х беше същото. Не каза на никой за рицарите от Долината пак от страх, всички виждаха , че със силите които имат са обречени срещу Рамзи. Джон и армията му можеха да загубят живота си, Рикон също. Но тя не можеше да се върне при Рамзи. Затова бе готова всичко да пожертва, но да оживее. Аря разпозна страха в Санса,  но ще е жалко ако е разпознала само това й чувство.

# 749
  • Вестерос
О боже... нейната нямало да я бъде... Честно неопетнените сте слепи понякога

Общи условия

Активация на акаунт