Въпроси и отговори за хиперинсулинемията! - 16

• 51 853
  • 444
  •   1
Отговори
# 330
Ако не се поинтересуваш сама, не мисля, че ще постигнеш положителна промяна. Лекарските съвети трябва да бъдат приемани критично - основното си идва от теб самата.

# 331
  • Пеликания
Какво ли не прочетох, но на кое да вярвам. Септември месец ходих при друг ендокринолог, който ми каза че нищо ми няма, и дори не обърна внимание като й казах, че съм напълняла в областта на корема.
Явно сега ще е на проба-грешка докато видя кое как ще ми влияе. Най-вече ме притеснява как ще ми действа метморфина.

# 332
А този аденом подлежи ли на лечение?
Да, хормоните са свързани, но въглехидратната храна провокира допълнителна секреция на инсулин.

# 333
  • Пеликания
Поне при мен от 3-те поредни години влизания в болница за следене на аденома със скенер ми казаха, че не е бил активен и размера не се е променил, не изисква лечение и подлежи на редовно следене.

# 334
А кортизола колко ти е?
Ако не е активен, не би трябвало да е завишен и не би трябвало да има отношение към високия инсулин.

# 335
  • Пеликания
Последно 2018г. ми е изследван в болницата. Сутринта в 08:00 е бил 633,08 (118-618) и в 22:00 - 270,66 (50-150) това пише в епикризата.

# 336
Висок е.

# 337
Здравейте. Някоя дама да има случайно опит с кърмене и прием на метформинов препарат?

# 338
  • София
Здравейте. Някоя дама да има случайно опит с кърмене и прием на метформинов препарат?
Ендокриноложката ми каза, че трябва да спра да кърмя, за да пия метформинов препарат, тъй като част от лекарството отива в кърмата и може да предизвика колики и проблеми при бебето.

# 339
  • Пеликания
В целия ми скапан град няма Мегфогамма, и си взех Сиофор. По-добрия вариант ли е от Метфодиаб?

# 340
  • София
Метфогамма няма никъде.
Метформинови препарати има много. На едни им поняся един, на други друг

# 341
  • до едно тепе
Аз съм на Глюкофаж с удължено освобождаване. Уж по- малко били страничните реакции. Първия месец редувах разстройство със запек. След това остана само второто. Огромен проблем ми е в момента.
Да почнеш с 2х500 си е ударна доза отвсякъде. С такива резултати хич нямаше да се колебая за метформина, но трябва да се почне постепенно с по- ниска доза.

# 342
А защо не го смениш?
Майка ми си реши проблема със запека като мина на Метфогама. И на нея така ѝ действаше Глюкофаж.

# 343
  • Пеликания
Възможно ли е само от 2 половинки на вечер от Сиофор-а вече да ми се вие свят? Направо не мога да вървя, а трябва да ходя да тренирам.

П.С. Честита Баба Марта. Да сте живи и здрави!

# 344
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
пий повече вода.

Общи условия

Активация на акаунт