Въпроси и отговори за хиперинсулинемията! - 16

• 51 844
  • 444
  •   1
Отговори
# 360
При това положение, аз лично, бих намалила дозата до 2х500, но задължително спазване на хранителния режим и движение. След 6 м. бих проверила как се движат стойностите.

# 361
Здравейте. Аз не знам в коя от темите съм писала, но съм с инсулинова резистентност от няколко години. Искам да ви питам - вие къде трупате кила? Защото аз в последно време изглеждам много бременна и почвам вече много да се фрустрирам от погледите, а ако видя познати са в някаква чуденка бременна ли съм или не съм, то им е изписано по лицата. И отделно ръцете са ми най-омразната ми част от тялото. Там трупам страшно много.

# 362
  • до едно тепе
На корем съм основно. Свалих 10 кила за половин година и панталоните ми падат, обаче шкембето си е като 5м бременност. Така и не успя да се прибере от втората бременност, а имам и голяма пъпна херния та и упражненията са ми много ограничени.

# 363
Здравейте! Дали можете да дадете мнение за резултатите от натоварване с глюкоза? Лекарката ми каза, че няма проблем и просто да намаля въглехидратите, но на мен ми се струва, че инсулина на 60 и 120 мин не е ок.

# 364
  • гр.София
Дара 30 аз съм с подобни резултати, само че на мен на втория час ми падат и двете и съм с метаболитен синдром, на метформин и диета без въглехидрати и захари. На втория час би трябвало да се връщаш почти на стойностите на гладно. Бързо ходене, йога, кардио и тежести също препоръчаха.

# 365
Благодаря ти за отговора, dilu! Аз попитах и в друга тема, която е доста по-активна и там ми потвърдиха, че съм с ИР. Започвам с диетата и когато остане време за малко спорт.

# 366
Диета не е точна дума. Трайна промяна в начина на хранене. Минимум въглехидрати.
Спорт трябва, ако няма време за друго, ходене пеш 5 км.

# 367
Здравейте дами,
днес ми пуснаха обременяване с глюкоза и резултатите ми изглеждат плашещи. Бихте ли дали съвет?
Предполагам имам инсулинова резистентност, но не са ли прекалено високи нивата на инсулина?

Благодаря ви за отговорите Simple Smile

# 368
  • Пеликания
Ама то не само инсулина ти е висок. Аз имах инсулин 21 на гладно и 300 на 120мин., така че това не е плашещото. Повече трябва да се притесняваш за захарта.
Имаш ли кг. за сваляне?
Ако искаш пиши и тук https://www.bg-mamma.com/?topic=1257159.msg41544972#new темата е по активна.

# 369
Оо кила имам, поне 10 излишни. Sad

# 370
Инсулин 30 на гладно е много зле.
Другите изобщо не ги коментирам.
Вземи мерки!

# 371
Здравейте,

Някой би ли могъл да ми каже дали тези стойности са много трагични:
Глюкоза - 4,90
Глюкоза, 60 мин - 7,90
Глюкоза, 120 мин - 8,10

Инсулин - 16,90
Инсулин, 60 мин - 127,0
Инсулин, 120 мин - 170,0

HOMA - 3,68

Благодаря предварително!

# 372
Стойностите показват сериозни отклонения от нормите. Трябва да бъдат предприети своевременни мерки: медикаменти, спорт, стриктни ограничения в храненето (елиминиране на всякакви въглехидрати, като за начало), време за сън и релакс, избягване на стреса.

# 373
Стойностите показват сериозни отклонения от нормите. Трябва да бъдат предприети своевременни мерки: медикаменти, спорт, стриктни ограничения в храненето (елиминиране на всякакви въглехидрати, като за начало), време за сън и релакс, избягване на стреса.

Благодаря!

Там е проблемът, че спортувам, ограничавам въглехидратите (дори си докарах анемия от прекалено стриктен режим) и пия Сиофор 1000 по 1 на ден. Явно имам нужда от по-висока доза метформин.

# 374
Много са трагични.
Всичко, каквото е написала Гърне, да се спазва стриктно.
Няма да стане бързо, нито лесно, иска се много строга дисциплина.
Всичко що е въглехидрат да се спре, без отлагане. Плюс Метформин, спорт/ много движение.
Тези резултати със Сиофор ли са?

Общи условия

Активация на акаунт