Лазер, Фото, Elos или Електроепилация – 5

• 71 645
  • 744
  •   1
Отговори
# 360
Момичета, за какво скубане с пинсети говорите? В коя ера живеете? По въпроса за фотоепилацията бих споделила, че няма силата и ефекта на лазера. Общо взето си губите времето. Плюс това съвременните лазери все повече успяват да минимизират болката и дискомфорта. За Версус съм чувала, че работят с добри лазери, но трябва да се има предвид, че през лятото те не правят епилация.Не знам дали предупреждават клиентите си за това. Поне така беше преди време и това ме спря да започна процедури евентуално там. Ориентирах се към лазер, за който няма значение по кое време на годината започваш процедурите. Важното е, че мога да се епилирам целогодишно при това без болка, защото лазерът има охлаждаща система и почти не усещам дискомфорт.

Версус работят и през лятото и апаратурата им е най-добрата в София. Аз съм правила процедури на цялото си тяло през последните 10 години в повечето лазерни центрове. Зоните, които съм правила във Версус са номер едно Simple Smile Да спомена и бившето Леграно (сега е с ново име) на бул. Черни връх, там също ефекта е задоволителен Simple Smile - там правих фото на цели крака преди няколко години и съм имала само 1 поддържаща.
В момента ходя на поддържащи процедури от време на време, но само във Версус  Peace

# 361
Веспова, ти как махаш окосмяването м/у процедурите?
Ами действам с пинцета, защото не искам да правя кола маска на цялото лице /появяват се подкожно и после е кошмар/. Тъмни косъмчета имам на брадичка и горна устна. За да направя лазерна епилация, ще трябва да пътувам всеки път 200 км. до София.  Фотоепилацията я правих, защото идваха на място, а резултат  Cry

Между процедурите за крака и интим по съвет на салона, където ходя ползвам само бръснене, но никаква кола маска. Губи си ефекта и само проблеми можеш да си докараш. Още повече, че споменаваш за лицето. Никаква кола маска на лицето ! Тъмните косъмчета би следвало да се повлиаят успешно от лазерната епилация.  Лазера ги обича тях.Simple Smile Аз имах такива по долната част на брадичката и вече след пет процедури почти не излизат.Дори и да са на хормонална основа ще се повлиаят. След първата и втората процедура, ако излизат или не издържиш 10-15 дена, докато паднат сами можеш да ги дръпнеш с пинсета, но никаква кола маска, ако започнеш процедури с лазер. Позволени са бръснене и дърпане с пинсета.
Що се отнася до пътуването лазера се прави през 30-45 дни след процедура, така че не виждам проблем, освен ако финансите те дърпат.
Mucuni ти къде ходиш на лазер?

# 362
  • На брега на реката
Не ме притеснява финансово. Написах го защото, не навсякъде има такава възможност. Предимно в големите градове са съсредоточени тези центрове. Кола не бих ползвала на лицето, а и знам, че не се прави докато се правят процедурите. Работя с много хора в близък контакт и за това притеснението ми да не се виждат е голямо. Та ще го мисля де, само да се почне веднъж.

# 363
Според мен и дърпане с пинсета не е препоръчително, както и кола маската. И в двата случая се отскубват от корена, което не е Ок когато си правиш елекстроепилация. Специално за брадичката аз си ги скъсявам с извита ножичка, възможно най-късо  до корена. Това е най-правилния начин!

# 364
Не ме притеснява финансово. Написах го защото, не навсякъде има такава възможност. Предимно в големите градове са съсредоточени тези центрове. Кола не бих ползвала на лицето, а и знам, че не се прави докато се правят процедурите. Работя с много хора в близък контакт и за това притеснението ми да не се виждат е голямо. Та ще го мисля де, само да се почне веднъж.

Напълно те разбирам. И когато хората те доближат имаш чувството, че само там те гледат Но само да ти кажа, че аз по принцип съм бъзлива, а и за всяко нещо все се съобразявам с мъжа ми. Но смятай щом той самия започна да ми прави намеци и дори загатна да започна да се обезкосмявам, смятай значи това околните го виждат. Е трябва  ла да ходим космати като маймуни. Ти от кой град си?

# 365
  • На брега на реката
В никой случай не бих ходила космата, особено пък на лицето.  Аз също ползвах малка ножичка за да ги подкъсявам, когато правех фотоепилацията, но трябва да се прави всеки ден, иначе се виждат. От тогава до сега махах с пинцетата и то почти ежедневно. Купих си и фотоепилатор  и там файда йок. На другите зони ръце/крака, има ефект, но на лице   #Cussing out.  Дано този път стане.

# 366
И другото, което щях да питам е след като първо ще правя консулт и после евентуално процедура, трябва ли да премахна космите или е добре да се видят и тогава да ги махна преди процедурата?  Как е по добре да ги махам за в бъдеще м/у процедурите, все пак става въпрос за лице и бръсненето ме притеснява. Embarassed

Добре е да ти видят космите първият път, може и подкъсени с ножичка. След това никакво скубане, само внимателно подрязване с ножичка между процедурите.

# 367
В никой случай не бих ходила космата, особено пък на лицето.  Аз също ползвах малка ножичка за да ги подкъсявам, когато правех фотоепилацията, но трябва да се прави всеки ден, иначе се виждат. От тогава до сега махах с пинцетата и то почти ежедневно. Купих си и фотоепилатор  и там файда йок. На другите зони ръце/крака, има ефект, но на лице   #Cussing out.  Дано този път стане.

След лазерна процедура няма да ти се налага да подрязваш космите толкова често. След няколко процедури ще имаш и по забавен растеж на космите.

# 368
  • На брега на реката
zon, благодаря за отговорите. Силно се надявам, че ще успея да ги махна. Ако не на 100%, то ще съм доволна и 80%.

# 369
  • Mediterraneo
споко, ще успееш! Аз също бях полудяла от ежедневно вглеждане в огледалото и дърпане с пинсета- днес 2 косъма, утре други два, кошмар! И все имах чувството, че хората там ме зяпат! Още след първата процедура растежът се забави чувствително, след 5 процедури изчезнаха на над 90%, другите никнат бавно и са съвсем тънки.
Ще станат нещата, само търпение и постоянство! И никаква пинсета между процедурите! Аз минавах лекичко с края на съмобръсначката, сега вече нямам нужда от това. Ужасно се притеснявах от момента между процедурите, когато трябваше да ползвам бръсначката, но нищо лошо не произлезе от това!

# 370
Дори понякога бръсначката ги дръпва от корен (говоря между процедурите). Някак си се закача косъма и т.к. корена е третиран и излиза целия. Това ми се случи няколко пъти с косми на горна устна. Опитвам да обръсна, а той излиза доста по-дълъг отколкото се вижда на повърхността и повече от него място косъм не излиза. Имам някои които наблюдавам изкъсо и за това ми е направило впечатление.

# 371
Дори понякога бръсначката ги дръпва от корен (говоря между процедурите). Някак си се закача косъма и т.к. корена е третиран и излиза целия. Това ми се случи няколко пъти с косми на горна устна. Опитвам да обръсна, а той излиза доста по-дълъг отколкото се вижда на повърхността и повече от него място косъм не излиза. Имам някои които наблюдавам изкъсо и за това ми е направило впечатление.
Косъмът е бил във фаза катаген на растежа. Косъмът вече се е отделил от дермалната папила и постепенно преминава към следващата фаза талоген. http://topelectrolysisnyc.com/in-depth-look-at-the-hair-growth-c … ectrolysis-works/

# 372
zon а мислиш ли, че мъха над горна устна има шансове да се махне? 4 процедура ми предстои, освен по плътните косми над ъгълчетата на устните (сещаш се за коя зона се мъча да обесня), всичко друго никога не е опадвало. Не мога да определя цвета им - не са руси (като бели), но не са и черни. Някакви кафяви, незабележими са дори в онтерес на истината. И така да стоя не си личат. Само при вглеждане. Но въпреки това не ги искам.

# 373
На другия крак пък имам на същата зона (колкото длан някъде) само 2-3. С електроепилация, пак веднъж.

Пропуснах да питам - къде си ходила на електроепилация? В София ли? Simple Smile

# 374
zon а мислиш ли, че мъха над горна устна има шансове да се махне? 4 процедура ми предстои, освен по плътните косми над ъгълчетата на устните (сещаш се за коя зона се мъча да обесня), всичко друго никога не е опадвало. Не мога да определя цвета им - не са руси (като бели), но не са и черни. Някакви кафяви, незабележими са дори в онтерес на истината. И така да стоя не си личат. Само при вглеждане. Но въпреки това не ги искам.
Вероятно тези мъхестите са без пигментация в корена щом не са опадали при първите три процедури. По нататък можеш да ги махнеш с електроепилация. В студиото/центъра, където ходиш на лазерни процедури предлагат ли и елктроепилация? Ако да, могат да ти предложат и комбинация за по твърдите и с пигмент косми лазер, за по мъхестите и без пигмент електроепилация. Ако не предлагат, ходиш на лазер докато има по твърди косми и горят, след това започваш другаде с електроепилация за останалите мъхове. Просто ще стане по бавно във времето. Имай предвид, че лазерната епилация забавя растежа на космите и някои косми ще им е необходимо време, горе долу 6 месеца може и повече докато се появят на повърхността на кожата за да могат да бъдат третирани.

По принцип на много малко места предлагат и двете процедури, за София знам само за едно. Хубаво е при такива случаи на косми с пигметация и на такива без и мъхове да се прави комбинация. Първо лазер за по пигментиралите косми и след това да се махнат някои по светли. По преценка на този, който прави процедурите.

Общи условия

Активация на акаунт