Лазер, Фото, Elos или Електроепилация – 5

• 71 533
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
Еми вярно е. Като ти потъмнее кожата, изрусее косъма ( не знам при изсветляване от слънце, чак до луковицата дали стига), лазера няма да може да си свърши работата. Едно на ръка че може да те изгорят или да се петносаш. Според това каква ще ти е програмата, си направи сметка дали има смисъл да го почваш въобще. Да не си дадеш парите на вятъра.

Последна редакция: ср, 27 юни 2018, 19:54 от vici75

# 646
Благодаря за отговорите момичета, почти 20 дни след най-ужасяващата процедура в живота ми, във Версус- лазер на общи бикини и подмишници,  резултатът не е по различен от споделения- ефект 20% окапване на космите Simple Smile
Както и да е по важно ми е да забравя травмата, която преживях, всичко друго се преживява! Промених си плановете, отмених си отпуксата, морето... Simple Smile
Спрях се на д-р Каляшева(да повторя процедурата и да започна и цели крака), обясниха ми..., с тяхната технология ELYSION PRO мога да се излагам на слънце до няк дни, аз все пак си предвидих 3 седмици след това да не се пека. Пък и аз стоя през цялото време на сянка, не понасям жега, така че действам Simple Smile
Надявам се да съм доволна и да ме спечелят и за други процедури,
Ще оставя отзиви Simple Smile

# 647
Защо да е била ужасяваща? Писала ли си подробности, че не помня?

# 648
Оказа се, че ще останем по-дълго, така че, по мои сметки ще мога поне две процедури да направя, ако може да се правят през месец и половина.
Ако ще правиш зони, различни от лице, месец и половина е малък срок. Peace

Вярно ли е, че преди третиране също не трябва да си се излагал на слънце?
Вярно е. Даже, ако трябва да сравняваме, има твърдения, че е по-важно да не се излагаш на слънце преди процедурата, отколкото след. Peace

# 649
Изключителнооо болезнена!!!! Разплаках се, исках да ставам, да спрем, но и аз не знам как тя ме убеди, че ако я прекъснем няма как да знае от къде да продължи и че ще намали и че от 10год работи това и мн добре знае какво прави и че ще намали толкова че да не ме боли и все пак да "изгарят" косъмчетата. Е..., не успя. Косъмчетата след 10 дни бяха си пораснали, тънки, като за бръснене и така до днес Simple Smile
 Бяха 2 девойки надвесени над мен, аз не съм някоя женица, която не си знае правата и е без мнение и аз не знам, как ме убедиха да остана. Беше ужаснооооо, ужасен спомен, травма. Знам, че звучи преувеличено. И НЯМАМ НИКАКВО НАМЕРЕНИЕ ДА ОЧЕРНЯМ НЕЧИЙ БИЗНЕС..., просто споделям. Успех им желая! Simple Smile

Защо да е била ужасяваща? Писала ли си подробности, че не помня?

# 650
Много съжалявам, че си изтърпяла толкова болка. Боли, боли си. Аз за това се мажа с лидокаин за бикините. Може да съм лигла за някой, но от как се мажа ме обработват спокойно, че и два пъти ме минават. Родих се направо. Дано намериш подходящо място и решение как да продължиш.

# 651
  • София
Аз започнах лазер на цяло тяло с най-добрия за момента александритен лазер в света GENTLE LASE PRO. Различните части на тялото се третират през различни периоди, като моя пакет е за шест процедури, като се твърди, че са напълно достатъчни за премахване на 100% от космите и после се прави веднъж на година - година и половина по една поддържаща.
До момента съм направила четири процедури на интим и мишници, по три на лице, корем, гръб, дупе и ръце и по две на крака. Това което забелязвам е, че на интим след последната процедура са останали около 5-10% от космите. Същото е и на подмишниците. На ръцете са около 25-30% но тези, които са израснали са много тънички. За момента ги бях спряла на лице, защото ме е страх от слънцето, а то пък сега никакво го няма:) Предпочитам да направя на лице 7 процедури, акот трябва но да не допусна да ми излязат петънца. 15 дни преди и 15 дни след излатане на активно печене на слънце не се прави. Затова пък от процедура - до процедура на крака може да минат 2-3 месеца. Аз последната на крака направих на 30 май и следващата мисля началото на септември.

# 652
Magnollia, в кое студио ходиш? Simple Smile

# 653
  • София
Magnollia, в кое студио ходиш? Simple Smile
Ходя в Боди Естетик. Ново е - от началото на годината уреда също е нов, но една от собственичките ми е близка и ми направи страхотна цена за този пакет. Аз от много време се канех да си направя, но не бях проучвала, а и доста скъпи ми се виждаха на цяло тяло. Но правех инвитро процедури, после забременях, кърмене и така все нямаше възможност. Не се бях интересувала, но когато отвориха центъра и се поинтересувах за видовете фото, елос, лазер и от всичко четено, а доста почетох този лазер. Най-доброто в сегмента. Ей това е една извадка някъде от нета.

"Gentle Lase Pro премахва окосмяването по селективен начин, атакувайки космите в анагена фаза на разтеж (само в тази фаза на разстеж могат да се унищожат ефективно). Импулсите на лазера се привличат от пигмента на космения фоликул – меланина. Той се превръща в техен проводник, като отвежда импулсите до корена на косъма и те го унищожават чрез силно нагряване. Апаратът е и много бърз, което го прави безопасен и безболезнен. Имупулсите се изпращат толкова бързо към космените фоликули, че няма нужда апликаторът да се отлепя от кожата."

Само веднъж правих наведнъж цяло тяло, защото ми съвпаднаха процедурите /само за лицето не беше време/ и отне 55 минути точно ги засякох, което за мен е много бързо. Променят силата на уреда според кожата, усещането и т.н. Трябва да усещаш боцкане, но не и да ти пари силно на кожата. Не е приятно, но не е и чак толкова болезнено. За сравнение - на мен ме боли повече от кола маска и епилатор, отколкото от този лазер. Освен това, с всяка процедура неприятното усещане намалява, защото една част от косъмбчетата са унищожени.
Другия плюс, на този апарат, за които четох е, че действат добре на кожата като цяло - подобряват я, намаляват петънца, малки бръчици, и т.н., но това май е страничен ефект.

За сега съм много доволна.

# 654
amstel66, на коя зона е било толкова болезнено?

# 655
amstel66, интересно ми е защо мислите, че е от студиото? Нормално е като намаляват параметрите ефекта също да намалява.
Дано в другото не ви боли толкова.

# 656
Оф, момичета, нещо стана. Вчера правих лазерна и днес си гледам краката, особено единия, е с някакви лилави петънца на места. Все едно синки, ама по-малки. Това да не би да е някаква пигментация, не знам?
Притесних се да не остана така Sad
Вчера бях с дълга пола, но има лека цепка отстрани и въпреки че се пазех с една торба и вървях по сянката е възможно да ме е жулнало слънце.

# 657
Най-вероятно са те парнали повече от необходимото. И на мен ми се случи на 2 места наскоро - образуват се малки по размер кафяви петънца, които се отлюспват след около 1-2 седмици и отдолу кожата си е OK. Не са ми оставали дълготрайни поражения и пигментации.

А защо не мажеш със слънцезащита, като си правила крака едва вчера и носиш изрязани дрехи? Thinking

В кой център прави процедурата?

# 658
Вчера ме намазаха и тръгнах, днес и до края на седмицата планувам да нося дълъг панталон. Даже днес бях с дълъг панталон и слънцезащита. Grinning
Друг път сякаш съм нямала такива петънца, и то само на места, но е наистина възможно да са ме изгорили, защото вчера повече ме боля от обикновено.

В Лазер център ходя.

# 659
И аз мажа даже под панталон, в което знам, че няма много смисъл, но нали съм педантична... Mr. Green

Със сигурност са те изгорили леко, но не се притеснявай - не смятам, че има шанс да останат пигментации. Кожата ще се регенерира. Peace Сигурно си била с малко повече тен от обикновено и затова се е стигнало до парване на места.

Общи условия

Активация на акаунт