Лазер, Фото, Elos или Електроепилация – 5

• 71 635
  • 744
  •   1
Отговори
# 405
  • На брега на реката
Благодаря! bouquet

# 406
Здравейте,
Аз в понеделник направих първа процедура с диоден лазер в Нирвана, но все още е рано за резултат. Първите 5 процедури са на 20 дни, а следващите ще са по-разредени в зависимост от интензитета на растеж.
Попитах дали трябва да използвам слънцезащитен крем, с какъв фактор и за какъв период след процедурите и ми отговориха, че не е нужно. Според вас нужно ли е да използвам слънцезащита и с какъв фактор? Ежедневно използвам DD крем на Галеник с 25 SPF, а имам и на Биодерма с 50 SPF, но него не съм ползвала още.

Joy Махай ги тия измамници.

# 407
  • Mediterraneo
Абсолютно!

# 408
Здравейте,
Аз в понеделник направих първа процедура с диоден лазер в Нирвана, но все още е рано за резултат. Първите 5 процедури са на 20 дни, а следващите ще са по-разредени в зависимост от интензитета на растеж.
Попитах дали трябва да използвам слънцезащитен крем, с какъв фактор и за какъв период след процедурите и ми отговориха, че не е нужно. Според вас нужно ли е да използвам слънцезащита и с какъв фактор? Ежедневно използвам DD крем на Галеник с 25 SPF, а имам и на Биодерма с 50 SPF, но него не съм ползвала още.

Бобулина, трябва да ползваш слънцезащитен крем с висок фактор 50+, защото има опасност от образуване на петна и пигментации.

Твърде на често са процедурите за лице (първите 5 на 20 дни). Това не е добре за кожата ти, не е необходимо толкова на често да се прави, защото няма да са израсли достатъчно косми за 20 дни и защото е вредно за кожата да бъде горено на толкова често.
За тях изглежда е изгодно да ти направят 5 процедури за период от 80 дни и да платиш 5-пъти, вместо да ти направят 3 процедури за същия период.

Тук отговори на  въпрос относно продължителността между процедурите с лазер:
https://www.realself.com/question/length-time-between-laser-hair … emoval-treatments
- лице и врат между 4 и 6 седмици
- бикини, гръден кош, гръб, мишници, корем 6-8 седмици
- крака 8-10 седмици.

От сайта на Борекс:
http://www.borex-medical.com/laserna-epilaciq

"Космите, които желаем да премахнем от дадена зона не трябва да бъдат скубани с пинсета, кола-маска или махани с епилатори / поне 20 дена или около месец за областта на лицето и 1,5 - 2 месеца за тялото / преди лазерната епилация."

"Интервал между процедурите минимум 4-8 седмици, като се препоръчва да се изчаква колкото се може по-дълго време."

# 409
Не знам как е възможно да викат някого на лазер през 20 дни. Няма такава практика по принцип. Лазерът се прави през 30-40 дни, дори и след първата процедура.

# 410
Аз реших да изчакам повече от 20, заради коментарите тук, да пробвам един вид и стана така,че другиден съм на процедури и се пада точно 45-я ден. доста по-малко са и по-тънки, но Пораснаха и за 45 дни станаха и дълги(оставих за да видя докъде ще се докарат). Лично за себе си смятам,че трябва на по-кратък интервал,докато коренчето е още в зародиш. Така че при всеки е индивидуално.

# 411
Версус даже препоръчват 55-60 дни интервал.

# 412
Sparkling eyes,  целта е да има повече активни корена,  за да се обхванат с 1 щракване.  Колко дълги стават космите няма никакво значение за крайния ефект.  По -често от цитираните горе интервали се предлага от печалбарство и/или некадърност.

# 413
  • София
Точно така, лазерът лови фазата на косъма, не дължината.
На много малко косми са нужни по- малко от 45 дни, за да преминат в заспиваща фаза.

# 414
  • Mediterraneo
Аз реших да изчакам повече от 20, заради коментарите тук, да пробвам един вид и стана така,че другиден съм на процедури и се пада точно 45-я ден. доста по-малко са и по-тънки, но Пораснаха и за 45 дни станаха и дълги(оставих за да видя докъде ще се докарат). Лично за себе си смятам,че трябва на по-кратък интервал,докато коренчето е още в зародиш. Така че при всеки е индивидуално.

Не е индивидуално никак даже.

# 415
Нямам търпение и аз да се отърва от моите Косми по лицето, за да продължавам с другите процедури.
Записах час за другата седмица за електроепилацията, обнадеждаващо ми действат положителни резултати споделени в интернет.

# 416
Дъщеря ми беше преди повече от три седмици и ни един косъм няма, нищо не поникна. Преди процедурата и казаха, че трябва да ходи през 2,5 месеца, а след прицедурата - след 40 дни. Нали трябва да има косми за да има процедура?

# 417
Да трябва да има .

А болеше ли я ?
С игла ли беше ?
Има ли много зачервявания след това ?

# 418
Дъщеря ми беше преди повече от три седмици и ни един косъм няма, нищо не поникна. Преди процедурата и казаха, че трябва да ходи през 2,5 месеца, а след прицедурата - след 40 дни. Нали трябва да има косми за да има процедура?

И при мен е подобен резултата.
За лице става въпрос. След първата процедура чак след месец порастнаха, не всички, а най-упоритите и то мнооогоо рехави. Отидох на втора, вече почти месец нямам нищо. Сигурно ще направя още макс 2... Ако има на какво. Много съм доволна, жалко че не е удобно за по-големи участъци Sad

# 419
Аз си записах час за Борекс за мишници за другата седмица. На времето там ходих на бакенбарди и Горна устна. Ходих около 5-6 години през 3-4 месеца, но определено си заслужаваше. Сега с новите лазери се надявам да стане по-бързо. Имах обаче един на брадичката, който като го минаха тогава с лазера 3-4 пъти и събуди и други заспали косми. Сега са десетина е се чудя дали да ги пробвам с лазера пак или с игла. Някакви съвети?

Общи условия

Активация на акаунт