Първокласници 2017/2018

• 73 946
  • 749
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Скрит текст:
Здравейте, съжалявам за глупавия въпрос, но какви са изискванията към раниците за първи клас и до кога ги ползват децата? Т.е. има ли някаква причина в тези твърди раници или и друга раница с ергономичен гръб би свършила работа?
Ами за мен смисълът в твърдото дъно и "твърдите" страни на раниците е от гледна точка опазването на учебниците и тетрадките, още повече, че много "бой" и търкаляне по земята ще отнесат тези раници Smile
Но всъщност най-важното е раницата да е лека, защото много кила хартия има да се носи...

# 211
  • Пловдив
и аз съм против всякакви дисплеи. Вкъщи ТВ не се гледа, какво остава за таблет/телефон.
Дреб има Майки - ще си го ползва в училище, надявам се до 3-4 клас 😁

Насрочили са РС - ще е направо по паралелки на 11.09. Ще има в класа две дечица от градината, което е добре Simple Smile

# 212
И нашата родителска среща ще е на 11-ти. Другата седмица ще пазаруваме всичко, и училищни неща, и дрехи. Дребната ще е с часовник, не предпочитам да й давам телефон още сега, а и не й трябва. В малък град живеем, училището е на 2 минути пеша от вкъщи, а и сама не ходи никъде.

# 213
  • Burgas
Здравей те и от мен!
Получихме еднократната помощ и напазарувах ме всичко необходимо за сега, утре ще е родителската среща и ако кажат нещо друго извън списъка ще вземем.

# 214
Мисля, че в 1 клас детето няма нужда от пари и от телефон. И учителките са на това мнение.
Няма нужда да виси на лафката и да яде вредни храни, нито да се разсейва с телефон и да го мисли и него.
Ако се наложи да стои сам вкъщи, тогава ще преосмисля за телефона.
Купихме му прост детски часовник, защото постоянно иска да знае колко е часа и сега направо е на върха на щастието. Simple Smile

# 215
  • Бургас
Първолака е уреден с телефон вече, Нокиа 100 - https://www.google.bg/search?q=nokia100&source=lnms&tbm= … c=TS298UjBbEfVWM:
Бяха ни го дали преди няколко години в офиса, заради служебните договори и така си стоеше. В петък се сетихме за него с шефката. Simple Smile Няма камери, игри, интернет и нищо, което да го разсейва. Ще го ползва по предназначение - да ми звънне, като се налага.

# 216
  • Варна
Привет на всички!
Нашата родителска е на 7.9.
Чакам тези дни обаждане, от фирмата за униформи,  за да взема нашата, поръчана в началото на август.
Още не се знае с униформа или празнично облекло ще бъдат на 15.9., ще кажат на родителската.
Почерпката ще бъде конус-морков, пълен с лакомства.  Ето такъв:
Първолакът има MyKi, но дали ще го носи в училище ще се реши на родителската окончателно, защото госпожата предложи да са без телефони, но нямаше 100 % съгласие сред родителите. Аз предпочитам да няма, в краен случай - MyKi.

Последна редакция: пн, 04 сеп 2017, 12:39 от mar4ela5

# 217
Здравейте, и аз с трепети за първи клас.
Униформата е готова, чантата, несесера, бюрото Laughing ..... и други също. Родителската ще е на 7.09 да видим какво още имаме да купуваме.
Имам едно въпросче /не съм сигурна дали е в правилната тема/ - хлапето сега започва първи клас, но понеже е доста запалено по математиката, предните години ходеше на Забавна математика /тази година би трябвало също да има, но за последно/, но тя е само 1 час в седмицата, сега търся някакво извънкласно занимание /говоря за Пловдив/ - дали ще са курсове, дали ще е нещо от рода на академия - въпроса е да му е интересно. Ако някой от личен опит може да препоръча, ще съм много благодарна.

# 218
Имам едно въпросче /не съм сигурна дали е в правилната тема/ - хлапето сега започва първи клас, но понеже е доста запалено по математиката, предните години ходеше на Забавна математика /тази година би трябвало също да има, но за последно/, но тя е само 1 час в седмицата, сега търся някакво извънкласно занимание /говоря за Пловдив/ - дали ще са курсове, дали ще е нещо от рода на академия - въпроса е да му е интересно. Ако някой от личен опит може да препоръча, ще съм много благодарна.
Аз също се интересувам от подобно извънкласно обичение по математика и ще ми бъде интересно и полезно ако някой сподели.
Mimsim, до колкото разбирам сте посещавали курсовете в Забавна математика. Тази година ще имат ли пак такива? Аз направих запитване, но все още нямам отговор.
На друго място проверявах, но там са за по-големи деца -4, 7клас.

# 219
Скрит текст:
Аз също се интересувам от подобно извънкласно обичение по математика и ще ми бъде интересно и полезно ако някой сподели.
Mimsim, до колкото разбирам сте посещавали курсовете в Забавна математика. Тази година ще имат ли пак такива? Аз направих запитване, но все още нямам отговор.
На друго място проверявах, но там са за по-големи деца -4, 7клас.

Здравей, хлапето от 4 годишен посещава този курс - на всички хлапетата много им харесва, не искат да си тръгват, но за съжаление е само 1 ч в седмицата. Тази година би трябвало да има, но те започват по принцип Октомври. Тези курсове са за от 4 до 7 г /т.е до първи клас/така че ще ни е последна:disappointed: за това търся още "нещо подобно". Пращам ти на лични контактите им.

# 220
  • София
Може ли и на мен?

# 221
  • София
http://www.zabavnamatematika.com/
00 359 886 235 813
Това са координатите на центъра по забавна математика, изпратили са ми ги по пощата, вероятно защото детето миналата година ги посещаваше.
За тази година се отказваме - ще се занимаваме в къщи, а и малко скъпички ми се виждат за един час седмично.

# 222
Здравейте момичета, аз също се присъединявам към вас с бъдещо първолаче. Искам да попитам дали някоя от вас е купувала от тези торбички за спорт, които обикновенно си вървят към раниците. Дали в същност е необходима такава, и побира ли екипа за физическо (анцунг, гуменки, тениска)?

Относно телефоните, ние стщо имаме Myki часовник, доволни сме от него. Нашата родителска среща мина и класната също ни препоръча децата да са без телефони (поради това, че са малки и се получава в един момент някакво лудо звънене и по време на час и междучасие и ядене и т.н.), но масово родителите не бяха съгласни. За това все пак взехме някакво общо решение поне да се ограничи обаждането до мама само в голямото междучаие. Все пак и те имат нужда да стават по-самостоятелни, а не за щяло и не щяло да звънят на мама, а госпожата до тях.

Още един въпрос имам някой беше споменал за квадратчетата червни и сини, че се  продавали готови, а къде се продават навсякъде в книжарниците ме гледат странно.

# 223
  • София
На пръв прочит ги видях тук.
https://www.ozone.bg/product/az-sam-veche-v-parvi-klas-komplekt- … a-zvukovi-modeli/
https://www.book.store.bg/p109340/az-sym-veche-v-pyrvi-klas-komp … ukovi-modeli.html
Може да изчакаш и Алеята на книгата от 12-ти, няма начин издателството да не е представено.
Преди няколко дни видях и една книжарница в центъра, на Любен Каравелов и Графа, до дюнерите,  ( тя и преди беше такава), някакъв ремонт правеха, на вратата пише Издателство Фют и "предстоящо откриване през септември", може би и там ще ги има.

# 224
  • Бургас
Още един въпрос имам някой беше споменал за квадратчетата червни и сини, че се  продавали готови, а къде се продават навсякъде в книжарниците ме гледат странно.

Още не съм ги купила, но съфорумка ми каза къде ги има в Бургас. Ти обаче си от София като гледам, та няма как да помогна.

Нашата РС е днес. Първата през юли беше по-обща и информативна. Довечера вече ще ни се изясни детайлно картинката. Освен това трябва да изберем родителски актив, да решим по колко пари ще събираме, почерпка за децата на 15 и т.н.
От тази година училището е в списъка на иновативните с проект "Околен свят". Та по този предмет ще имат 6 часа седмично и често излизане извън училището. Звучеше много интересно. Днес, може би, ще разберем повече.

Общи условия

Активация на акаунт