Фотография - 85 тема

• 68 438
  • 767
  •   1
Отговори
# 405
Много готино! Аз съм на мнение, че в 2018, с навлизането на смартфон фотографията, е важно едно - зад-апаратното устройство!

# 406
Много готино! Аз съм на мнение, че в 2018, с навлизането на смартфон фотографията, е важно едно - зад-апаратното устройство!

Това кога точно не е било най-важно?

# 407
  • Mostly in my mind
Така де, задапаратно устройство е много важно, но понякога смартфонът не се оказва достатъчен.

# 408
  • София
Така де, задапаратно устройство е много важно, но понякога смартфонът не се оказва достатъчен.

От цялата дандания, това което ме дразни до бяс е, че когато размахваш смартфон никой не ти обръща внимание. С други думи, можеш да снимаш и АЕЦ-а отблизо без да се загледат в тебе. Извадиш ли обаче нещо по-едро и черно, става страшно. Почват да налитат вбесени пенсионери питайки кво толкова си се разснимал а за майки с малки деца автоматично минаваш в графата почти-педофил Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 409
  • Mostly in my mind
Е, това сигурно зависи вече и от пола на задапаратното устройство Joy

# 410
Едно кътче на България, което си заслужава да бъде посетено. Град Девин, екопътека Струилица.
IMG_5451-1 by Zlatina Ivanova, on Flickr
IMG_5396-1 by Zlatina Ivanova, on Flickr
IMG_5433-1 by Zlatina Ivanova, on Flickr

# 411
  • София
Е, това сигурно зависи вече и от пола на задапаратното устройство Joy

Викаш, истанбулската конвенция е наша Simple SmileSimple SmileSimple Smile.

# 412
Едно кътче на България, което си заслужава да бъде посетено. Град Девин, екопътека Струилица.
Скрит текст:

Да, уникално красиво е там Yellow Heart
От мен отново серия с любимите ми глухарчета: Green Heart

и едно нарисувано от природата небе  Heart
Untitled by The beauty of simple things..., on Flickr

# 413
  • Бургас
The beаuty of simple things..., може ли да попитам глухарчетата с какъв обектив са снимани.

# 414
The beаuty of simple things..., може ли да попитам глухарчетата с какъв обектив са снимани.
С Nikon D90 и  Nikkor 50mm f/1.8D  Peace

# 415
Искам да ви поканя на най-интересното фотографско събитие тази година, което се провежда за 24-та година:

Програмата е доста интересна и лектори ще бъдат имена като Яна Пенева, Енчо Найденов, Любо Сергеев, Дилян Марков, Мария Димитрова, Явор Мичев, Веселин Атанасов
Повече тук: https://photovacation.org/

# 416
  • София
Признавам си без бой, че много по-голямо удоволствие ми доставя работата с никонския 50/1.8Д, отколкото с канонския 1.8 II. И последната версия STM пак прилича на играчка от зрънчо, независимо, че е с доста подобрени характеристики.  Simple Smile.

# 417
Мунчо, а дали успя да пипнеш и да си поиграеш с новата Канонска 85/1.4?!? Казват, че била добра...

Споделям силно мнението и негодуванието относно телефон вс. дслр Simple Smile)))

и кадър от вчера от тел, невъзможен с дслр Wink

# 418
  • София
Мунчо, а дали успя да пипнеш и да си поиграеш с новата Канонска 85/1.4?!? Казват, че била добра...

Ъ-ъ-ъ, даже не съм я виждал на живо, в момента съм олимпиец:trollface:

# 419
  • Бургас
Ох, аз да си призная много трудно работя с този 50мм 1,8ф. Не знам дали защото е твърд или заради широката бленда. В началото се учих на 18-55, където нещата са ми много по-лесни. Може би ми трябва по-голяма практика, за да започна да усещам на какво F да снимам, но ми е много трудно да го определя в зависимост от близоста на обекта, освен това понякога ситуацията е такава, че нямам възможност да "зумвам с краката" Simple Smile. И по-лошото е, че не мога да видя ефекта веднага за да коригирам настройките, защото на този малък екран нещата изглеждат съвсем различни отколкото на компа.

И за да не ви досаждам само с писане, един градски пейзаж от мен:

Общи условия

Активация на акаунт