Фотография - 85 тема

• 68 636
  • 767
  •   1
Отговори
# 495
  • Бургас
...И още един въпрос Smile препоръчайте ми, моля, някоя програмка като Snapseed, но за Windows. Мерси!

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=1766403&t=1766394

Благодаря ти, но компютъра ми на работа е твърде слаб за емулатор.

# 496
  • София
Доколкото видях, са посочени няколко други програми. Всичките ли успя да прегледаш и пробваш:astonished:

# 497
  • Бургас
Да, но са онлайн или мобилни.
Както и да е, да не разводняваме темата

# 498
И аз се чудя какво да правя с Flickr. Използвах го за архив Simple Smile

Едно кадърче от Истанбул

# 499
И на мен ми беше удобен за архив, но сега ще го позчистя и ще си оставя най-вероятно само галерията.
Villysweety, страхотно ЧБ представяне на Истанбул  Peace
От мен една златна есен
Скрит текст:

# 500
Ще помоля за мнение. След като снимам в Raw ,свалям снимките ,искам да ги обработя,но Фш не ги отваря така. Ако ги конвентирам в jpeg преди да започна с обработката заминава ли качеството. Моля за съвет !

# 501
Заминава целият смисъл от снимането в raw. В новите фотошопи има вграден Camera Raw. Ако си със стар, просто го инсталирай допълнително.

# 502
Благодаря,инсталирах. Simple Smile. Може ли да ме ориентирате в последователността на действията.След сваляне на снимките обработвам в Nef и когато съм готова ги правя jpeg ...малко ми е объркано,извинявам се за вероятно глупавите въпроси.

# 503
Нефа ще се отвори автоматично в роу конвертора, обработваш в него каквото е нужно, след което даваш open долу в дясно и снимката ще се отвори във фотошопа. Там довършваш обработката ако е нужно и запазваш снимката в нужния ти формат.

# 504
  • Бургас
Моля, кажете ми, че това не е истина и сънувам. Във FB ми попадна реклама на този сайт. Дали е фейк сайт? И Гугъл мълчи по въпроса.

https://www.cameraeushop.com

# 505
При мен въобще не се отваря...

# 506
  • Бургас
Скрит текст:

# 507
Не се лъжете от такива сайтове, само ще ви източат парите от картата.
Създаден е преди 1 ден и е базиран в сейшелите!

# 508
  • Бургас
И аз така си помислих. Беше прекалено хубаво за да е истита.

# 509
  • номад в БГ
Здравейте, нуждая се от познанията и съвета ви!
Ситуацията е следната: скоро фотограф прави благотворителна кампания с цел набиране на средства за лечение на болно дете. Идеята беше да снима хора и да им предостави кадрите, а сниманите да си платят под формата на дарение. Бях възхитена от идеята, отидохме и снимаха детето ми, подпомогнахме с не малка сума благотворителността. Сега фотографът ме уведомява, че е изкарал снимки и ще ги изложи за продажба, можело да отида да закупя такава на детето си. Интересува ме има ли право като автор на снимките да ги продава, без наше съгласие??? Дори да са правени с наше съгласие, аз ги исках за лично ползване, а не всеки да може да си купи портрет на детето ми -с това не съм съгласна! И ми е криво, че прозвуча почти като изнудване - минете да си купите снимките, да не ви изпревари някой...

Общи условия

Активация на акаунт