Фотография - 85 тема

• 68 596
  • 767
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте,
с удоволствие се включвам да следя темата Simple Smile

# 646
  • Mostly in my mind
Добре дошла. Simple Smile

# 647
Благодаря, Лолита Simple Smile 
Предупреждавам, че съм пълен аматьор и просто обичам да снимам. Не съм стигнала до четене и образоване по темата, само до щракане в несвяст когато ми се отдаде..

# 648
Здравейте, за портретна фотография кой обектив бихте препоръчали 35 mm 1.8 или 50 mm 1.8? И 35 mm става ли за нощни снимки? Ето една приказна пътечка от прекрасната Узана

# 649
  • София
Тялото кропка ли е или фул фрейм?

# 650
Ето за лека нощ от мен - това е моето еленче, което ме води през снега..

# 651
  • в 1001-та нощ
От мен едни дръвчета с мъх в снежна горичка:

Скрит текст:

# 652
Тялото кропка ли е или фул фрейм?
Тялото е никон д5600

# 653
  • София
Може ли дефиниция за нощни снимки? Нощен град, портретни снимки из нощния град, наченки на астрофотография? За първите две 35-цата ще върши работа с уговорки, за третото с много уговорки:).

# 654
Здравейте аз съм нова в темата Simple Smile....и като цяло в материята фотография .На път съм да си купя първия DSLR апарат .Спрях се на втора употреба cannon 750d.Моля за съвет какво е най   важно да се гледа при покупка на вт.употреба като цяло... и как мога да разбера на колко кадъра е .Всякакви мнения ще ми бъдат от полза .Надявам се занапред много да  науча и да обменяме информация Simple Smile

# 655
  • Norge
anonymos, приветствам желанието да снимаш, знам колко приятни емоции създава това действие.
Всеки е започнал от нищото, таке  е и нормално да бъде.
Ако би искала да продължиш, вярвам, ще ти е от полза да се задълбочиш мъничко и да прочетеш някои основни правила, които една качествена снимка изисква.

В кадъра с „еленчето“ не би трябвало да отрежеш лапичката му.
Разполагането на основния елемент в кадъра  е от голямо значение.
Избрала си подходяща, косо падаща светлина и хубавата сянка би била желан елемент при едно правилно кадриране.

Позволявам си да споделя всичко това, защото ми се струва, че напоследък форумът поизгуби онази хубава образователна функция, която той имаше преди време. И която помагаше на много хора.  Hug

# 656
Знам, че е така за лапите и аз го забелязах това и ме дразнеше, но пък снимката си е за личния ми архив, а и това куче стрела трудно можеш да го хванеш в правилния кадър. Smile А и снимам с безогледален любителски апарат, така, че няма как да очаквам чудеса... Със сигурност имам много да уча, но засега ми е просто любимо хоби, а имам достатъчно друга любима работа, за да отделя нужното време и да чета - предпочитам практиката.
Не казвам, че не е важна техниката или познанията, но по-важни са за мен заснетите моменти. Някак си не ме влече да мога да правя снимки, които всички в сток сайтовете правят едно към едно и разликата е само в качеството на техниката и обработката..
Това е моя стара снимка, която обиколи сайтове в цял свят, не заради качество, а заради моментът заснет на кадъра 

Последна редакция: пт, 11 яну 2019, 12:58 от Анонимен

# 657
Здравейте, за портретна фотография кой обектив бихте препоръчали 35 mm 1.8 или 50 mm 1.8? И 35 mm става ли за нощни снимки? Ето една приказна пътечка от прекрасната Узана

Всички обективи стават за портрет Simple Smile От тези двата - трябва да провериш като дължина, кое ще ти пасне на начина на снимане.

За първите две 35-цата ще върши работа с уговорки, за третото с много уговорки:).

Защо са уговорките?

# 658
  • Mostly in my mind
Знам, че е така за лапите и аз го забелязах това и ме дразнеше, но пък снимката си е за личния ми архив, а и това куче стрела трудно можеш да го хванеш в правилния кадър. Smile А и снимам с безогледален любителски апарат, така, че няма как да очаквам чудеса... Със сигурност имам много да уча, но засега ми е просто любимо хоби, а имам достатъчно друга любима работа, за да отделя нужното време и да чета - предпочитам практиката.
Не казвам, че не е важна техниката или познанията, но по-важни са за мен заснетите моменти. Някак си не ме влече да мога да правя снимки, които всички в сток сайтовете правят едно към едно и разликата е само в качеството на техниката и обработката..
Това е моя стара снимка, която обиколи сайтове в цял свят, не заради качество, а заради моментът заснет на кадъра 

Много ми харесва!!!
Според мен, щом е кроп,  аз бих избрала 35. Simple Smile Повече възможности ще ти даде, както и при снимане на закрито. Simple Smile

# 659
  • Norge
... засега ми е просто любимо хоби,...

Не е ли тъкмо хобито онова огънче, което най-лесно тласка човека към търсене, към развитие, към усъвършенстване?

Няма да взема отношение по останалата част от поста, защото отговорът ми може да създаде впечатление за вид конфронтация, а това е последното нещо, което търся.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт