Независима жена

• 29 174
  • 370
  •   1
Отговори
# 240
  • Sofia
Брех, какви супер-жени са се събрали в тая тема. Joy

# 241
Лено постижимо е при 'свободни' жени или пък семейни но вече с попорастнали деца Wink или пък едно  дете Wink
Съдейки от опита на приятелки, които отглеждат сами деца, не зависи толкова от броя на децата, колкото от здравословното им състояние.
Ако децата са здрави и майката има възможност да работи се справя сравнително лесно, но ако детето, дори едно, има специални нужди положението става наистина трудно.

# 242
  • София
М, да. И аз си мислех - опа, и второто на градина и аз почвам работа и здравей живот. Ама не стана така.

# 243
М, да. И аз си мислех - опа, и второто на градина и аз почвам работа и здравей живот. Ама не стана така.
Дам.. те много хора си мсилят, че градината и у-щето са някаква панацея откъм грижите и възпитанието на децата. Логистиката и разходите се увеличава експоненциално с всяка следваща година.

# 244
Най-големи са ни били разходите като беше бебе и ползваше памперси и АМ.
Ако децата посещават частни градини и училища, тогава да.

# 245
  • София
Логистиката с децата ми е - всичко пеша в квартала. В този смисъл не ми пречи на независимостта, че не шофирам.

# 246
Просто живеем на различни места и с различен начин на живот и заетост.

# 247
Тя, авторката, не вярвам за чете още. Няма и защо.
Не мога да се въздържа да се самоцитирам  Mr. Green Mr. Green
Скрит текст:
Чувствам, че всичко пак се обръща към финансовата независимост, което ми е неприятно. Все едно, ако имате определено количество пари, в миг ще се превърнете в друг човек, ще зарежете партньора си, децата си и ще станете независими, само защото имате пари ...

В анкетата от 129 жени, има само 4 отговорили, че планират да станат по-независими. Ако трябваше да избирате в каква посока да се развива независимостта ви, какво бихте избрали ?

Например, ако сега живеете на село, защото мъжът ви или родителите ви имат къща и така е по-изгодно финансово за семейството ви, бихте ли избрали въпреки трудностите да отидете в града /защото това е вашият избор за по-добър живот, повече възможности за децата/ ?
Или
Бихте ли станали по-независими, ако имате повече свободно време ? За тази независимост, бихте ли похарчили пари, за да гледа някой децата ви по няколко часа/няколко дни ?

Въобще, с какво още бихте искали да се освободите ? Сексуалната свобода включва ли се в независимостта ви ? Как я разбирате - повече партньори в рамките на връзката ви или повече разнообразен секс само с партньора ви ? Кой взима решенията за вас в сескуалната област - само вие, двамата, той ?

Каква очакваш?
Тъкмо някоя тема стане интересна, Мамаситата я надушва и се почват едни безкрайни пререкания с постоянните и опонентки. Главно за парите, които мъжете изкарват и трябва да изкарват.
Край с темата. Отваряй нова и се моли да не я надушат прекалено бързо.
...

# 248
  • Tам през Атлантическия океан
Най-големи са ни били разходите като беше бебе и ползваше памперси и АМ.
Ако децата посещават частни градини и училища, тогава да.

Ами не е задължително ,
достатъчно е да посещава извънкласни занимания , спорт , музика или др. подобни ... или па да ходи допълнително на часни уроци (и да се подготвя за кандидатстване примерно. )
Ако е по-малко детето освен финанси тези извънкласни занимания  изсискават  и време да се отдели - да се  заведе , да се прибере детето Wink
Ако си с повече от едно можеш да се разчекнеш (без баби или най-малкото от таткото)  , ако децата имат различни увлечения/предпочитания в извънкласните занимания Wink

Мое мнение , не се хващайте за поста ми Wink
Да и това е така , поста на Контеса Simple Smile
Просто живеем на различни места и с различен начин на живот и заетост.

# 249
  • Tам през Атлантическия океан
Тя, авторката, не вярвам за чете още. Няма и защо.
Не мога да се въздържа да се самоцитирам  Mr. Green Mr. Green
Скрит текст:
Чувствам, че всичко пак се обръща към финансовата независимост, което ми е неприятно. Все едно, ако имате определено количество пари, в миг ще се превърнете в друг човек, ще зарежете партньора си, децата си и ще станете независими, само защото имате пари ...

В анкетата от 129 жени, има само 4 отговорили, че планират да станат по-независими. Ако трябваше да избирате в каква посока да се развива независимостта ви, какво бихте избрали ?

Например, ако сега живеете на село, защото мъжът ви или родителите ви имат къща и така е по-изгодно финансово за семейството ви, бихте ли избрали въпреки трудностите да отидете в града /защото това е вашият избор за по-добър живот, повече възможности за децата/ ?
Или
Бихте ли станали по-независими, ако имате повече свободно време ? За тази независимост, бихте ли похарчили пари, за да гледа някой децата ви по няколко часа/няколко дни ?

Въобще, с какво още бихте искали да се освободите ? Сексуалната свобода включва ли се в независимостта ви ? Как я разбирате - повече партньори в рамките на връзката ви или повече разнообразен секс само с партньора ви ? Кой взима решенията за вас в сескуалната област - само вие, двамата, той ?

Каква очакваш?
Тъкмо някоя тема стане интересна, Мамаситата я надушва и се почват едни безкрайни пререкания с постоянните и опонентки. Главно за парите, които мъжете изкарват и трябва да изкарват.
...
Ами то същото важи и за други потребителки :О)))
тук се 'знаем'  , едно и също...  ахахахх

# 250
Чета, но избягвам да пиша, защото ме предупредиха, че не им харесва тона ми и ще ме блокират. Благодаря за мненията, много са ми интересни.

# 251
  • Canada
Скрит текст:
Хората на 25 си мислят, че са открили топлата вода... 'Презюмирам' си мислят, че преди 20 години всички са живели в пещери.

Извинявам се много, но на кой от живелите по време на социализма му се е налагало да работи, докато учи?

Доколкото съм чувала от родители, баби и други роднини - учиш си бакалавъра и магистъра спокойно, и само те са ти на главата. А после имаш сигурна работа в областта си, защото всеки университет е пряко свързан с отрасъла, за който те подготвя. Не е лично впечатление това, естествено, но е факт, който ми е споделен от не един и двама, живели в онези времена.

Не познавам и един човек на 40+, който по време на университетското си образование в България да е бачкал, както се наложи на всичките ми връстници. А защо го правехме ние? Защото ако изчакаме до завършването, изоставаме в състезанието, наречено "динамичен трудов пазар".

Съжалявам, но това беше моята реалност и реалността на връстниците ми. В наше време ако не си работил докато си учил, значи те е мързяло. А по лошото - като завършиш, се конкурираш с хора с натрупан 3-4 години стаж по специалността, а ти, видиш ли - "само" си учил за тия години!

Да не говорим, че в условията на финансова криза, в които отраснах аз (периода от 2007 насам) - ако не бях работила, нямаше да има как да разчитам на родителите си да ме издържат 4+ години, докато уча за бакалавър.

Още нещо - ние не получавахме никаква подкрепа от преподавателите си, задето работим. Да, по-трудно ни е, отколкото на тези, които са били на нашата възраст преди 20 години. Защото при мен ежедневието беше:

- Да ходя на работа, за да се издържам; а после да споря и да се карам с преподавателите защо нямам достатъчно присъствия на лекции и семинари.

- Да жонглирам между това да се освободя от работа заради изпит; или да се освободя от лекция заради работа

- Да уча след работа за изпити, изморена. Друг е въпросът колко научаваш така - с отсъствия от занятията, и учене след като 8 часа си полагал друг интелектуален труд.

- Да получавам от преподавателите коментари от сорта на: "Колега, работодателят ви няма да Ви изкара дипломата." или "Колега, не ни интересува, че Ви се налага да работите, Вие сте записана като редовен студент." или "А как ще си намерите работа в областта, без първо да завършите тук?"... при което трябва да ги затапиш, че ти в действителност вече работиш по специалността. И да изпиташ поне един малък триумф като видиш тъпата физиономия, която следва след това затапване. Един човек, който цялата си кариера е изкарал като преподавател в БГ университет, си няма хал хабер за реалността в бизнеса и в професионалната среда. Факт.

Знам, че всичко дотук е спам, но просто исках да ви го кажа - да, преди 20г. са живяли в "пещери", сравнено с нашето ежедневие и нашата младост сега. Знам, че сигурно звучи като мрънкането на една 25-годишна пикла, но е така.

Дори собствената ми майка е на мнение, че нашата младост сега е загубена в борба за кариера и място в бизнеса; сравнено с нейната младост, когато е можела по-често да излиза с приятели и да ходи на екскурзии във ваканциите от университета. Аз не съм имала ваканции, откакто завърших гимназията. Имам 20 дни платен отпуск Simple Smile Моята реалност, още от 19-годишна, е равна на реалността на една жена на 40. Ако предположим, че една жена на 40 като се прибере от работа, се грижи за децата си, то аз след прибирането си учех по цяла вечер. Така че с ръка на сърце бих казала, че се уморявах точно като жена с две деца.

Дано има как моите деца да изживеят истинско студентство, преди да се потопят в трудовия пазар.

А за независимостта... да мислят после.

[/spoiler]

Горката!Приемам извинението ти. Аз работех, учех задочно и си гледах детето, което беше на 2 години, когато започнах да уча. И си ползвах ученическият отпуск, когато трябваше да се ходи на лекции.Започнах да работя на 17 години. Отпуската ми в момента е 10 работни дни. Аз се чудя сега като колко годишна жена съм се уморявала  Thinking Моля за помощ за разрешаването на тази загадка, че тъкмо се прибрах от работа, уморена съм и не знам в коя реалност се намирам...

# 252
  • Sofia
...

На мен пък ми е интересно, как така хем уж си новорегистриран потребител, хем наричаш The Siren of TitanMamacita? Mr. Green

# 253
Славата на Мамасита ходи пред нея.
Имам въпрос към вас. Колко пари трябва да изкарва една необвързана жена на 30 години за да я броим за финансово независима? Приемаме, че не изплаща жилище (живее под наем)  и няма заеми освен телефон купен на лизинг.

# 254
Ами не е задължително ,
достатъчно е да посещава извънкласни занимания , спорт , музика или др. подобни ... или па да ходи допълнително на часни уроци (и да се подготвя за кандидатстване примерно. )
Ако е по-малко детето освен финанси тези извънкласни занимания  изсискават  и време да се отдели - да се  заведе , да се прибере детето Wink
Ако си с повече от едно можеш да се разчекнеш (без баби или най-малкото от таткото)  , ако децата имат различни увлечения/предпочитания в извънкласните занимания Wink
Да, за тези неща имах предвид, че са по-евтини от грижите за бебе.
Относно воденето и прибирането - тук вече опираме до планиране на мястото за живеене.
Разбира се има специфични таланти, които искат повече грижи, но за повечето не е проблем.

Славата на Мамасита ходи пред нея.
Имам въпрос към вас. Колко пари трябва да изкарва една необвързана жена на 30 години за да я броим за финансово независима? Приемаме, че не изплаща жилище (живее под наем)  и няма заеми освен телефон купен на лизинг.
И каква е разликата дали ще изплаща жилище или ще живее под наем, нали все трябва отдели сумата?
Финансово независима е, когато се издържа сама, а колко точно харчи си е нейна работа.

Общи условия

Активация на акаунт