Независима жена

• 29 162
  • 370
  •   1
Отговори
# 285
Разбира се, че съм зависима от хората, с които съм свързана. Влияя се от това как се чувстват те, притеснявам се за тях или се радвам. Няма по-глупава глупост в последните години от мантрата, че човек трябва да си е самодостатъчен, това е измислено от някой лузър, който е непрекъснато отхвърлян, понеже не умее да общува и е решил да превърне дефекта си е ефект. Дори дрипавите самани не са самодостатъчни, ами зависят от милостинята, която им се подхвърля.
Стремежът ми не е да си бъда самодостатъчна, както авторката разбира независимостта, ами да прекарвам колкото се може повече от времето си, както на мен ми харесва, а не както се налага.

# 286
  • Ямбол
Не бъркайте независимост с безотговорност.
Може да си отговорен за децата, които сам си решил да имаш и пак да усещаш независимост.

# 287
Никога нямам какво да правя..))
Все нещо си намирам да свърша - има толкова много за четене и научаване на нещо ново. Винаги..)

# 288
  • София
Да го наречем така - отговорна зависимост. Което означава, че аз, в пълно съзнание, съм избрала да отговарям за тези хора и същества. Съответно друг може да си избере да не отговаря.

# 289
Но със сигурност според нея (а и според мен) независимата жена не пише всяка вечер домашни с децата си, защото просто не ѝ дреме за тях.
Някои независими жени твърдят, че децата им сами си пишат и учат всичко.
А други независими, понеже не им се занимава лично, наемат частни учители да помагат с домашните и уроците.
Познавам и от двата вида, и със сигурност им дреме за децата, даже са много амбициозни за тях.

# 290
  • София
Един цитат, случайно долетял при мен, но съвсем в тон с темата:

"Аз съм психиатър от 27 години. Изхабен съм напълно. Година след година, слушайки пациенти, които не са удовлетворени от живота си, които искат да се забавляват, които искат аз да им помогна за това. Това износва, мога да ви кажа.
И моят живот съвсем не е много забавен. Хората искат толкова много. Това е изводът, до който съм стигнал след всичките тези години. Те искат да бъдат щастливи като същевременно са егоцентрични, себични и стиснати.
Е, бих искал да бъда честен. Бих искал да кажа, че те са просто зли, повечето от тях. Пропилявам часове наред в терапия, опитвайки се да направя злия щастлив. Няма смисъл.
Не можете да го направите. Престанал съм да го правя. Сега просто предписвам хапчета. Колкото по-силни, толкова по-добре. Това е положението."

"Вие, живите", на Рой Андершон.

# 291
Някои независими жени твърдят, че децата им сами си пишат и учат всичко.
А други независими, понеже не им се занимава лично, наемат частни учители да помагат с домашните и уроците.
Познавам и от двата вида, и със сигурност им дреме за децата, даже са много амбициозни за тях.

Само че аз не коментирах другите независими жени, които и да са те, а "независимата" съфорумка Кристина.  Grinning

# 292
Мен моят живот си ме удовлетворява напълно, включително и писането на домашни и миенето на тоалетната. Чувствам си се независима. Сега ако някой си мисли, че съм зависима, нещастна и неудовлетворена си е негов проблем. Аз за другите не мисля, че са зависими и нещастни. Чувствала съм се зависима единствено, когато децата ми са били съвсем малки. В момента в които успееш да махнеш поне дневния памперс и ги пратиш в институция вече не е толкова сложно отглеждането им и е въпрос на добра организация. Като дете също съм се чувствала зависима, но в момента в които станах на 18 и почнах работа, вече примката се отпуска. Имах и един период в които имах нужда от емоционална подкрепа, но за щастие и той отмина. Сега единствено тежка болест би ме направила зависима дано не дава Господ.
В момента в които си доволен от живота, такъв какъвто ти е, и ставаш независим.

# 293
Е на теб нали свекървата ти гледаше децата, кога стана независима?

# 294
 Ами докато ми ги гледа съм зависима от нея, но аз самата се чувствам независима. Тоест нищо не ме притиска. Моето мнение, че работещите жените в нормалните държави са независими.

# 295
Аз не разбирам защо "независим" се приравнява с "нещастен" и "неудовлетворен". Вече толкова страници се опитваме да разгледаме и другата гледна точка – на хората, които са щастливи със зависимостите си.
Когато си влязъл в някакви взаимоотношения с други хора, няма как малко или много да не зависиш от тях. И не става въпрос за физически, финансово или друг вид подчинености.
Макар че и това изказване мога да поставя под съмнение:

Моето мнение, че работещите жените в нормалните държави са независими.

Колко е независим човек, който зависи от работата си и заплатата си? Днес имаш работа и пари – пей, сърце. Утре оставаш без работа и доходи и тогава какво?

А пък хора, които не могат да откажат цигарите или някой друг пристрастяващ навик, изобщо да не ми говорят за независимост.  Stop Laughing

# 296

Ако си работеща жена, като си загубиш работата ще намериш друга. Не е свършил света. Аз не пия и не пуша, не взимам наркотици, така че такъв тип зависимост нямам и не мога да я разбера.
Когато живеех с майка ми се чувствах зависима, защото тя не позволяваше да се яде в леглото. Живеех в нейната къща и се съобразявах с нейните правила. Сега живея в къщата на мъжа ми, но понеже си ям в леглото и никой не ми прави забележки не се чувствам зависима от неговите правила. Тоест чувствам се независима, правя каквото ми е кеф. Кеф ми е да уча с детето и за това го правя. На другите родители не им е кеф да учат с децата си и затова не го правят.

# 297
  • Canada
Аз не разбирам защо "независим" се приравнява с "нещастен" и "неудовлетворен". Вече толкова страници се опитваме да разгледаме и другата гледна точка – на хората, които са щастливи със зависимостите си.
Когато си влязъл в някакви взаимоотношения с други хора, няма как малко или много да не зависиш от тях. И не става въпрос за физически, финансово или друг вид подчинености.
Макар че и това изказване мога да поставя под съмнение:

Моето мнение, че работещите жените в нормалните държави са независими.

Колко е независим човек, който зависи от работата си и заплатата си? Днес имаш работа и пари – пей, сърце. Утре оставаш без работа и доходи и тогава какво?

А пък хора, които не могат да откажат цигарите или някой друг пристрастяващ навик, изобщо да не ми говорят за независимост.  Stop Laughing

Пушенето прави ли ме автоматично склонна към други зависимости?

# 298
Аз не уча с децата си, не защото не ми харесва, ами защото не искам те да бъдат чак толкова зависими от мен, не искам да отгледам безпомощни същества, които не знаят какво да правят, когато видят учебник и се озъртат за помощ.

# 299
И аз не уча с моето дете. Но не от незаинтересованост. Тя предпочита да учи сама, така й е по-лесно. Аз самата също съм учила сама и за мен това е съвсем естествено. Разбира се, че ако нещо не е ясно или трудно, помагам.

Общи условия

Активация на акаунт