Независима жена

• 29 168
  • 370
  •   1
Отговори
# 270
Дрехи, обувки, храна, колела/ролери ... всичко расте като разход с бурни темпове с порастването на детето. На мен най-евтиния период при децата ми е бил детско-градинския.
+1

Освен парите се вземат предвид пак и пропуснатите ползи, защото детето не се завежда и взема само от занимания, спорт, кръжоци и у-щни мероприятия.

Поне моето виждане досега е че разходите растат с порастването на детето и ако преди вниманието е било към възпитание и овладяване на положението, то сега е в пъти по-уморително, защото с порастването идват и свободата, решенията и отговорността.

Славата на Мамасита ходи пред нея.
Имам въпрос към вас. Колко пари трябва да изкарва една необвързана жена на 30 години за да я броим за финансово независима? Приемаме, че не изплаща жилище (живее под наем)  и няма заеми освен телефон купен на лизинг.
За всеки е различно.

# 271
Смятам, че съм относително незвисима. По отношение на финанси, работа подобни - пълна независимост. Но все пак като част от социума имаме много зависимости.

# 272

На мен пък ми е интересно, как така хем уж си новорегистриран потребител, хем наричаш The Siren of TitanMamacita? Mr. Green

Новорегистриран за да пиша, иначе чета отдавна. Спорадично, с прекъсвания, но отдавна. Помня я когато пишеше със стария ник, а и доста от постоянното присъствие продължават да я споменават с него.
По темата: независимостта е свързана с някакво притежание или липса.Двете страни на едно и също.
То се вижда в тази тема - въртяхте, сукахте, на пари пак обърнахте.  Mr. Green
Свободата е състояние на духа и не се нуждае да притежава каквото и да било.

# 273
  • София
А гладът в стомаха е физиологично състояние и се нуждае от храна. И оттам започва зависимостта - да правиш нещо, да работиш, за да ядеш.  Зависим си от собствената физиология.

# 274

Но и обратното е вярно – притежаваш ли нещо, забравяш за свободата и независимостта. Без значение дали става въпрос за любим човек, деца или домашен любимец.

# 275
А гладът в стомаха е физиологично състояние и се нуждае от храна. И оттам започва зависимостта - да правиш нещо, да работиш, за да ядеш.  Зависим си от собствената физиология.

Шарки, не е баш така..)

# 276
  • София
Аз мога и да не ям, ама домашните зверове трябва да се хранят. Между другото, започвам да разбирам майките на тийн, които се оплакваха от количествата храна, които изяждат!😆

# 277
  • София

Но и обратното е вярно – притежаваш ли нещо, забравяш за свободата и независимостта. Без значение дали става въпрос за любим човек, деца или домашен любимец.
Затова най-свободните и най-щастливи хора на земята са бездомните индийци по улиците на Мумбай. А искаме ли да сме като тях? 

# 278
Сериозно ли смятате, че притежавате децата си и партньора си ?

Наблюденията ми от дискусията са, че притежанието на нещата ви прави независими Simple Smile
И щастливи Simple SmileSimple Smile

Ако няма пари, има мъж, за да ги изкарва.
Ако няма мъж - нещастие, независимост - нежелана.
Заприличваме на гладните бездомни индийци. Close

# 279
Сериозно ли смятате, че притежавате децата си и партньора си ?

Точно обратното – те ни притежават и затова не сме свободни и независими.
Пробвай и ще се убедиш.

# 280
  • Ямбол
Мен ме прави независима това свободно да изпълнявам решенията, които взимам. Но разумни решения

# 281
Аз пък нямам драма с независимостта. Независимая съм, а мъжът ми ме подкрепя в моите желания. Децата са си деца, като цяло те са зависими от родителите си.
Но например с майка ми въобще не се разбираме. Случвало се е да искам помощ от нея с децата и се старае винаги да ми покаже, че аз съм зависима от нея. Аз това го разбирам като комплекси и тежък характер. С мъжа ми се разбирам и, той гледа децата аз излизам, аз гледам децата той излиза и никой на никой не натяква че е зависим от другия. Просто си нагаждаме живота така че да ни е най-удобно. Въобще не го мисля зависима ли съм от него. Ако нямам деца не виждам какво има да си зависим и да се съобразяваш с когото и да било. То стана етап и и проблема тая независимост.  За мен жените които не работят са зависими от мъже им. Не казвам, че е лошо. Просто са зависими. Жените които могат да се самоиздържат и нямат малки деца, които да се нуждаят от всекидневни грижи са си независими.

# 282
Аз пък нямам драма с независимостта. Независимая съм, а мъжът ми ме подкрепя в моите желания. Децата са си деца, като цяло те са зависими от родителите си.

А ти изобщо не си зависима от децата си? По цяла вечер обикаляш дискотеките, вместо да учиш с детето си? Или учите, защото нямаш нищо по-интересно за правене? Добре.
Хайде, моля ти се, не се четем от вчера.  Laughing

# 283
Честно казано не ми се ходи по дискотеки. Аз съм на 37 г. и трябва да се наспивам, за да изглеждам добре. Имам много работа и последното което ще ме направи щастлива е музиката да ми думка на главата. Уча с детето защото ми е важно да получи добро образование и да не е аутсайдер в училище. Вечер нямам нищо по-интересно за правене от това да пишем домашни. Така съм се настроила, така ми харесва. Независимата жена какво прави вечер?

# 284
А, питай авторката на темата. Аз откъде да знам какво прави вечер независимата жена, като си признах без бой, че не съм независима – не и както тя го разбира.  Laughing
Но със сигурност според нея (а и според мен) независимата жена не пише всяка вечер домашни с децата си, защото просто не ѝ дреме за тях.

Последна редакция: сб, 26 авг 2017, 10:48 от Как` Сийка

Общи условия

Активация на акаунт