Той не иска да ме заведе...

• 36 200
  • 365
  •   1
Отговори
# 90
Животът с такъв скръндза е ад. Моя приятелка беше женена за подобен индивид. Те поне излизаха преди да се оженят, и двамата харесваха туризма, излизаха и на заведения. Имало е индикации, че е пинтия, но не е било нещо фрапантно.
Скрит текст:
Тук споменавате, че няма да иска да купи шоколад на детето. Бившият мъж на приятелката ми,
 смяташе, че дамските превръзки са лукс, едно време като е нямало..., топлата вода също е глезотия и др.
 подобни.  Тя не е от най-търпеливите, ама никак.
Чашата преля когато вдигна скандал за това, че дъщеря й е взела цяла ябълка от панера докато можела да вземе нагризаната и оставена ябълка от бебето.  #2gunfire Само и само да се отърве от него, при развода му даде правата за отглеждане на детето, като уговорката е била - тя си гледа детето, а той не плаща издръжка. Нервите и спокойствието й бяха приоритет.

# 91
  • София
Не виждам как той ще се навие на дете, все пак му свиди да изхарчи 1лв за себе си, а да плаща 18години за друг сигурно му докарва спазми и тикове.
Ще се навие, ама няма да дава и 1 лев за него. За жалост има и такива. Авторката ще трябва да издържа себеси и детето. Ако не й достигат средства - да му се моли за "памперси", а той ще й натяква как му е длъжна понеже я издържа, нищо че нейната заплата ще заминава всеки месец. А втората година майчинство - вероятно няма да я кара, а ще бъде натирена да работи и да изкавра пари, как така "ще лежкуни" 2 г. и господина ще плаща, да не е луд.

Авторке, амнайсе човека те попитахме защо още си с него (2г.?!!), какво те привлича и задържа при подобен субект, но ти умишлено избягваш тези въпроси?? Защо?

# 92
Бившият мъж на приятелката ми,
 смяташе, че дамските превръзки са лукс, едно време като е нямало..., топлата вода също е глезотия и др.
 подобни.  Тя не е от най-търпеливите, ама никак.

Напротив, адски търпелива е приятелката ти, щом чак и дете е родила на този мъж, който ѝ държи сметка за превръзки. ooooh!

Този човек да не пести за нещо? Познавах един подобен, накрая си купи къща Grinning. Десет години живял на онези пакетчета с китайски спагети, които само се заливат с вода. И той си имаше гадже, киснеше уикендите при нея, за да не отоплявал. Joy

# 93
Е защо да не плаща?Той е мъж! Не е ли малко под достойнството на един мъж да излезе и да чака жената да се бръкне да плати?Примерно моя като бяхме в началото още ме водеше по барове ресторанти...и един път не ме е оставил да извадя лев.За почивките се скъсахме от ходене но аз държах поне тогава да поемам поне мойта част.Да отбележа че е държавен служител със заплата около 1000лв значи въпроса не опира колко получава а до човека си е
Правилно, до човека си е.
На мен ми е малко под достойнството мъж да ми плаща сметката, още повече в началото.
И тогава, и сега и двамата с приятеля ми поемаме някакви разходи. Ето, онзи ден пътувахме и аз платих билетите и такситата, защото имах по-дребни, а той плащаше в заведенията. В заведение или в магазина най-често един път плаща единия, друг път другия или аз му давам пари след като станем/излезем от заведението/магазина. И ние не живеем заедно, но дори и да живеехме смятам, че жените сме равни и няма нищо срамно в това аз да платя, да се редуваме или да си разделим сметката. По същият начин ако ми се ходи с него на море, а той не иска да харчи пари (ето, на моя му предстои да тегли заем за апартамент и гледа да сведе разходите за глезотии до минимум за няколко месеца) ще организирам и платя всичко аз.
А авторката писа, че нейният обича да ходи из планините и на язовири, а там също отиват пари, освен ако не живеят на 2-3км. от такива места. Значи все пак дава пари, но за нещо, което му харесва. И в тях надали стоят на по чаша чешмяна вода или чакат тя да купи нещо за ядене и пиене, което пак си е разход.
Аз познавам подобен човек. С едната си приятелка беше наистина стиснат ... Издържаха няколко години, девойката го заряза, той след време се събра с друга и не се спират, а тя е безработна (е, изкарва по някой лев с правене на картички и албуми), живее при него и той и ги издържа. При въпрос "Е, защо беше такъв преди" винаги отговаря "Просто не съм изпитвал потребност да излизам с Х, а с Y не изпитвам потребност да съм затворен като болен човек в дома си. С нея ми се живее".
Та извода пак е, че всичко е до човек. И до самият човек, и до човека отсреща.

# 94
  • Сф
Ако темата е истинска, залагам че човека няма интерес към авторката.
Върнете се пак на първия и пост.От 2 години правят секс, но не живеят заедно.Все - още, както се е изразила тя ( пляскащо се по челото човече).А той е сам, с добра работа и на квартира.Ако беше толкова стиснаст щеше да си вземе стая.Не знам , какво точно ви събира? Явно имате и различен светоглед.
Това с планините не е лошо хоби.Познавам такива хора, даже бих казала , че трябват средства да обикаляш дори и в Б-я.Отделно това са големи компании, приятелства.А твоя не те води и показва пред никого, не ти прави подаръци, защото това преди всичко е жест, а после пари..Как изобщо правите секс? Не си ли говорите? Има и евтини екскурзии, море, изобщо обиколки , походи и екскурзии.Не разбирам .Според мен си нещо заблудена в тая връзка.

# 95
Той ако беше стиснат, но държеше на авторката вероятно щеше да я накара да живее с него. Все пак едно е да плаща сам квартира, сметки и храна, друго е да си ги делят. Е, освен ако тя не смята, че той трябва да плаща за всичко свързано с нея де.

# 96
И ние си делим разходите и този вариант е работещ за нас. В началото той си мислеше, че като е мъж, трябва да плаща за всичко. Но го научих при по-големи сметки да делим наполовина. Ако сме в заведение, където сметката е около 20-30 лева, се редуваме. Ако обаче е повече от това, го оставям да плати той и после му давам половината. Дърпа се, не му е приятно, но не смятам, че е редно той да се охарчва, а аз за пестя за негова сметка. Ами ако се разделим след време?  Той ще е пръскал пари по НАС, а аз ще съм си спестила тези разходи. Като ходим по почивки, пак го оставям да плати всичко и после му превеждам сумата.

# 97
  • Сф
Мишелин , това за приятеля ти, не за мъжа ти предполагам, иначе ще припадна.

# 98
Приятеля ми, да 😁 Но дори и да се оженим, пак не си представям общ бюджет 😂

# 99
  • Варна
А ако излезеш в майчинство втората година с 300-400 лева ли ще живееш или той ще ти дава заем, а ти ще му го връщаш после?

# 100
Скрит текст:
Е защо да не плаща?Той е мъж! Не е ли малко под достойнството на един мъж да излезе и да чака жената да се бръкне да плати?Примерно моя като бяхме в началото още ме водеше по барове ресторанти...и един път не ме е оставил да извадя лев.За почивките се скъсахме от ходене но аз държах поне тогава да поемам поне мойта част.Да отбележа че е държавен служител със заплата около 1000лв значи въпроса не опира колко получава а до човека си е
Правилно, до човека си е.
На мен ми е малко под достойнството мъж да ми плаща сметката, още повече в началото.
И тогава, и сега и двамата с приятеля ми поемаме някакви разходи. Ето, онзи ден пътувахме и аз платих билетите и такситата, защото имах по-дребни, а той плащаше в заведенията. В заведение или в магазина най-често един път плаща единия, друг път другия или аз му давам пари след като станем/излезем от заведението/магазина. И ние не живеем заедно, но дори и да живеехме смятам, че жените сме равни и няма нищо срамно в това аз да платя, да се редуваме или да си разделим сметката.
По същият начин ако ми се ходи с него на море, а той не иска да харчи пари (ето, на моя му предстои да тегли заем за апартамент и гледа да сведе разходите за глезотии до минимум за няколко месеца) ще организирам и платя всичко аз.
Скрит текст:
А авторката писа, че нейният обича да ходи из планините и на язовири, а там също отиват пари, освен ако не живеят на 2-3км. от такива места. Значи все пак дава пари, но за нещо, което му харесва. И в тях надали стоят на по чаша чешмяна вода или чакат тя да купи нещо за ядене и пиене, което пак си е разход.
Аз познавам подобен човек. С едната си приятелка беше наистина стиснат ... Издържаха няколко години, девойката го заряза, той след време се събра с друга и не се спират, а тя е безработна (е, изкарва по някой лев с правене на картички и албуми), живее при него и той и ги издържа. При въпрос "Е, защо беше такъв преди" винаги отговаря "Просто не съм изпитвал потребност да излизам с Х, а с Y не изпитвам потребност да съм затворен като болен човек в дома си. С нея ми се живее".
Та извода пак е, че всичко е до човек. И до самият човек, и до човека отсреща.
Това за семейство ми е о.к.
Но за гаджета някак.....    Wink    значи, той пести, купува си собствено жилище, а ТИ му плащаш почивката?
После, разделяте се и?
Той с дом, а ти с нищо.

# 101
Амур, нали не смяташ, че една почивка в момента е равна на апартамент? Ясно съм написала, че в момента се ограничава, а не че занапред аз ще плащам почивките, а той само в апартамента ще влага. С него си делим разходите, та е повече от ясно, че ако аз дам пари за почивка, той пък ще плаща на заведение като излезем, както и сметките в магазина за неща, които така или иначе консумираме заедно.

# 102
А ако излезеш в майчинство втората година с 300-400 лева ли ще живееш или той ще ти дава заем, а ти ще му го връщаш после?

Не съм го мислила, честно казано. За момента имам спестен някой лев. Може би от тях да харча. Знам ли... Ще пиша пак като опрем до там Simple Smile Но като съм свикнала толкова години всеки да си знае неговите пари, ще ми е много криво да искам от него.

# 103
И ние си делим разходите и този вариант е работещ за нас. В началото той си мислеше, че като е мъж, трябва да плаща за всичко. Но го научих при по-големи сметки да делим наполовина. Ако сме в заведение, където сметката е около 20-30 лева, се редуваме. Ако обаче е повече от това, го оставям да плати той и после му давам половината. Дърпа се, не му е приятно, но не смятам, че е редно той да се охарчва, а аз за пестя за негова сметка. Ами ако се разделим след време?  Той ще е пръскал пари по НАС, а аз ще съм си спестила тези разходи. Като ходим по почивки, пак го оставям да плати всичко и после му превеждам сумата.

Ние бяхме по абсолютно същия начин и ни беше идеално. Сега, обаче аз работя за по-малко пари и той поема повечето разходи.

# 104
  • Варна
Ш'тъ набия. От спестяванията си щяла да харчи. Напротив, те са ти бели пари за черни дни, тях не закачай. Ама верно като ти дойде до главата е различно, сега няма смисъл да го мислиш.

Общи условия

Активация на акаунт