Инвитро / Икси на 40(и) години + Инвитро / Икси с ИЯР

• 84 984
  • 745
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Да, ще пиша задължително. Живи и здрави края на месеца ще съм при него.

# 151
И при мен имаше идея да събираме на ЕЦ, но аз искам ако имам ембрион да го трансферираме веднага.

# 152
  • София
и аз преди исках ако има ембрион да връщаме и все отлагах.
но от такива събрани ми се роди детето, та сега пак си събирам.
около 800 излиза един замразен ембрион, а ако си ги трансферирам е 1000.
ама по-неприятното нещо е чакането и надеждите всеки път.

а и все се надявах на едни близнаци  Crazy

# 153
и аз преди исках ако има ембрион да връщаме и все отлагах.
но от такива събрани ми се роди детето, та сега пак си събирам.
около 800 излиза един замразен ембрион, а ако си ги трансферирам е 1000.
ама по-неприятното нещо е чакането и надеждите всеки път.

а и все се надявах на едни близнаци  Crazy
И на мен ми и предлагат да събираме ембриони, но тъй като ще пътувам, май няма да имам и търпението и възвожностите.
Бамба ще споделиш ли на кой ден замразяваха при вас. Аз като питах на кой ден енентуално ще замразим ако всичко върви по план, отговорът беше на 3- ти. Струва ми се много малък шанса с това замразяване, нали по принцип ембриони се замразяват на 5-ти ден, избират се най- добрите?
Знам, че Стаменов замразява и яйцеклетки, но като питах за този вариант ми се отговори, че ембрионите били по издръжливи.

# 154
  • София
aз замразявам на 3 ден.
чела съм че тогава били по-издръжливи ембрионите, май имаха по -малко течности, та затова. ама не знам дали е вярно.
после като ги размразят решаваме далина 3 или 5 ден да ги върнем.
аз от изчетено из форума бях се настроила че 5 ден е по-добре и все настоявах за 5 ден.
стаменов обаче ми каза че щом искам на 5 ден ще ги връщаме, но те по-хубави няма да станат от това.
и е прав, според мен.
детето ми е от трансфер на 3 ден.
вече не настоявам толкова, пробвах, не се получи.
мисля че ако ще става от един ембрион бебе ще стане независимо от деня на трансфера.
сега се замислям дали да не замразя яйцеклетки, че взехме да прилагаме макс и подобни, а за по една малко солено ни излиза.

но при мен досега всички замразени се размразяват успешно всеки път и макар че мъжкия фактор доста се влоши почти всички яйцеклетки си се оплождат и ембрионите, поне на външен вид, са си добре. може би ако имаше проблем с тях бих подходила по друг начин.

# 155
  • София
Аз също смятам, че деня не е важен, ако ще стане бебе, ше стане и на 2ри ден а го върнеш. Просто не виждам смисъл а замразявам, супер много врвме ще мине, много пари, а и аз си мечтая за едно бебе, нямам нужа от количество ембрита, а от качество, едно да е, ма да стане.

# 156
За яйцеклетките четох, че трудно преживяват замразяването, защото се състоят главно от вода. Обсъждайте в подробности това с лекарите си и четете много без подвеждане. По-добрият вариант е да се замразяват ембриони или пресен трансфер. Прави сте, че като ще става бебе ще си стане без значение кога е върнат ембриона Hug

# 157
Привет, meg_4e7, и тук се намерихме, ама вече много искам  всички да пишем в други, по-весели теми! Днес научих, че моя позната -набор 73-е бременна, естествено,без да са го целяли.Значи и на нашите години се намират читави яйцеклетки! Тази новина ми даде нови надежди!
Ехааа, puh4e05, ами, че това е страхотна новина! Simple Smile Мн. се радвам за твоята позната! Права си, значи има за какво да се борим и да се надяваме! Разбира се, че ще изкараме добри яйцеклетки, мн. вярвам в това! Направо направи деня ми по - хубав с тази новина! Дай Боже, повече такива вести да получаваме в този форум! Simple Smile

# 158
И аз бих се зарадвала на близнаци, но при мен многоплодната бременност е противопоказна. Имам правено конизацио и шийката ми е много къса. И с едно бебе бременността ще ми е много рискува и съм предупредена, че не трябва да са две. Затова ще съм по спокойна при трансфер на един ембрион. Иначе знам че при трансфер на повече ембриони е по-голям шанса да се имплантира поне един.

# 159
Дали на някоя от вас ембриолози са казвали, че обвивката на яйцеклатката е по-дебела и трудно се пробива при оплождането ? Това предполагам не е хубаво. Не съм чела, но така ми се струва.

# 160
Да, на мен Баев така ми каза и правихме икси, сега се оказа, че не вярно и е нямало нужда. Ама пустите пари от фонда, трябва да се усвоят.

# 161
Относно обвивката при нас на втория опит на спонтанен цикъл на трансфера ми казаха, че обвивката на ембриончето си е нормална. Та в тази посока доколко асистиран хетчинг помага?
Четох , че в Америка преди трансфер го правят задължително. И на блатоцисти ли е правилно да се прави ?
В някои клиники и на 3-ти ден го правят.
 Някой по запознат да се включи  Flutter

# 162
  • София
Относно обвивката при нас на втория опит на спонтанен цикъл на трансфера ми казаха, че обвивката на ембриончето си е нормална. Та в тази посока доколко асистиран хетчинг помага?
Четох , че в Америка преди трансфер го правят задължително. И на блатоцисти ли е правилно да се прави ?
Пишете за различни неща.Едната пише за яйцеклетки,другата -за ембриони.Относно яйцеклетките не съм запозната.Но за ембрионите знам,че хетчингът им помага да се излюпят при дебела обвивка  при свеж трансфер.А при ЗЕТ почти навсякъде го препоръчват,защото при замразяването се втвърдявала обвивката на ембриона.Най-добър е лазерният хетчинг.

# 163
Да sorry    Stop
Различни неща са

# 164
Някоя от вас приема ли Левотироксин или Еутирокс... какво правите в случай, че не ви понася? Има ли заместител за такива случаи? Просто не ми го побира главата, ако трябва да го пия за сваляне на ТСХ отново. Притеснена съм леко.
Да речем, че е над 2 преди стимулация, може ли въпреки това да стартира?

Общи условия

Активация на акаунт