Инвитро / Икси на 40(и) години + Инвитро / Икси с ИЯР

• 84 997
  • 745
  •   1
Отговори
# 180
Гледаха и пролактин на първичния преглед. Аз писах по-скоро какво не са ми правили в Турция, за разлика от това което е в българските клиники

# 181
Щом не пречи на самата стимулация, ако се наложи ще го пия след нея и ще правим ЗЕТ! Просто наистина на мен не ми действат добре на косата и сърцето. На нервите... сега съм по-спокойна и лъскава  Heart Eyes
Що се отнася до хормоните, тук където сме общо взето не изследват в такава степен, както в България, дори хламидията не ги вълнува. Не че от милион изследвания сме постигнали заветната цел!

# 182
Значи не само в Турция е така . Това ме успокоява, няма начин другаде да не са чували нещо, което само нашите знаят. Явно тук правят повечко изследвания с финансова цел.

# 183
Значи не само в Турция е така . Това ме успокоява, няма начин другаде да не са чували нещо, което само нашите знаят. Явно тук правят повечко изследвания с финансова цел.
Тук много не съм съгласна, че изследвания с финанс. цел/зависи от случая/. То че в Бг има меркантилни лекари, особ. ин витро има, обаче както съм на спонтанен цикъл, ако Док не беше ми следил хормоните, нищо нямаше да стане. Извадихме 1 яйцеклетка, това се искаше каза, че за да е качествена нищо няма да ми дава. Включи цетротид, когато трябваше, после овитрел и пункция. После в деня на трансфера пуснах прогестерон.

# 184
Аз съм по-съгласна да дам някой лев за хормони, но да се реагира навреме ако това е възможно. Имах случай при който вдигнах ЛХ. Бях при заместващ лекар и каза че няма нужда от хормони. След това съжалявах че на своя глава не си го пуснах. Можеше да се вземат мерки. Така късно реагира доктора и мисля че затова повечето яйцеклетки бяха презрели на пункцията.

# 185
Викториа, и на мен ми прави впечатление, че тук в САЩ сякаш не изследват толкова подробно абсолютно всичко, но явно събират достатъчно информация щом успяват да постигат резултати. Със сигурност са ме гледали като двуглава при споменаването на някои изследвания, пускали са понякога някои от тях при мое настояване без особена информативна стойност. За мен е малко трудно защото определено съм личност тип А: искам всичко да знам и да контролирам. И като прочета нещо тук във форума, веднага искам и аз да си го изследвам Wink. Даже съм подготвила някакъв списък за консултацията ми на 18 септември и се надявам да не ме изхвърлят.
Имам един въпрос за тези, които за съжаление са минали през загуба. Миналият петък беше вакуумната процедура, нямах особено кървене след процедурата, вече съвсем изчезна и сега се чудя кога мога да чакам цикъл. С естественият ми аборт имах цикъл 42 дни след загубата, сега дали ще е поне по-скоро или горе-долу пак е същото чакане?

Последна редакция: вт, 05 сеп 2017, 18:43 от elenna

# 186
Добре де, как забременяват жени с фоликуметрия, да не би да им следят хормоните през ден! Наблюдават фоликула и казват в кои дни да се действа. На спонтанен цикъл е същото, само че яйцеклетката се вади и се опложда извън тялото. Всеки лекар с опит следейки как расте фоликула, знае кога да включи цетротид, за да не се спука по-рано, кога да бие Овитрела и след 36 часа е пункцията. Относно ЛХ-то, ако се вдигне много, фоликулите ще се спукат, затова се бие цетротид. Това е моята логика.

# 187
  • София
Не е точно така, защото различноте жени пукат Ф на различни големи и само хормоните са онези, които могат да покажат наближава ли О или не, само на ехограф няма как да се прецени. Пример: аз пукам Ф на около 22-23 мм, в деня на тригера Ф ми беше 17мм и ЛХ 10,  демек започнал е да се вдига и скоро ще е О, докато има жени, които пукат при по- голям размер и при тях ако се извади на тази големина както на мен, ще е незрял.

# 188
Приемам. Факт е, че нито веднъж не ми взеха кръв през цялата стимулация,но нямах нито презрели яйцеклетки, нито спукани фоликули.

# 189
Еленна, и нас така ни гледаха по същият начин. Незнам при теб как са цените, но тук едно ТСХ е $95 смееш ли да искаш нещо друго, то едно ли е!?

# 190
Специално ЛХ и Е2 в Мемориал също ги следят. За Бахчеджи съм чувала (но не го знам от опит), че не пускат толкова често хормони. Мисля, че за ЕЦ също е важно при по-голям фоликул да се следи, за да се знае кога да се сложи Прегнила или там друга инжекция с това действие. Аз не пукам фоликулите, но презряват. Доколкото съм чела при ИЯР се случва понякога от незряло състояние бързо да презрее. Това ми го каза и лекарката. За това мисля, че в случаи като моя с вадене на презрели яйцеклетки е важно точно да се таймира, въпреки че не знам дали е възможно да се предотврати това презряване или си зависи от качеството на яйцеклетката и не може да се въздейства с медикаменти. Последния път спомена за слагане на финалната инжекция в по-късен час вечерта. Да си кажа честно донякъде си мисля че е Божа работа.
При фоликулометрия само и опити по естествен начин все пак има повече време. Опита може да се прави и преди и след пукането на фоликула. Има възможност часове наред за оплождане, а ако сперматозоидите чакат и повече Аз мисля, че при мен ако презрява яйцеклетката и като се спука е вече негодна, колкото и да опитвам по нормален начин няма как да се случи. Но дали правилното таймиране може да помогне не знам и често си задавам този въпрос.

# 191
Относно обвивката при нас на втория опит на спонтанен цикъл на трансфера ми казаха, че обвивката на ембриончето си е нормална. Та в тази посока доколко асистиран хетчинг помага?
Четох , че в Америка преди трансфер го правят задължително. И на блатоцисти ли е правилно да се прави ?
В някои клиники и на 3-ти ден го правят.
 Някой по запознат да се включи  Flutter
На мен ми направиха на 3-ти ден асистиран хетчинг в Щерев,но въпреки това нищо не се получи....

# 192
  • София
Инче, и аз точно това четох, че при ИЯР понякога изведнъж уряват/ презряват и затова повече няма да правя напълно ЕЦ, а по метода на Владимиров, с няколко, 2-3 инжекции за сримулации плюс цитротид, при тази схема се контеолира процеса както на зреене, така и на пукане и се получават по- качествени Я. Докато сега бях на изцяло ЕЦ само с тригер, нищо друго.

# 193
Ина, това не го бях чувала досега, но е доста интересно. Специалистът, при когото ходим, също ни обясни нещо подобно за разликите между естествения процес в тялото и търсенето на успешната формула при репликирането му извън него.

# 194
Всяка жена пука Я. при различни стойности на LH. При първото ми проследяване на ЕЦ при стойност около 3-4 на LH фуликула се спука преди прегнила. Докторката си записа и при следващи пункции ги хващаше навреме. Моя личен опит е че ако се слага цитротид при вече високо LH това не спасява Я., тя не се пука, но е презряла или некачествена. Не знам има ли логика и вярно ли е това.

Общи условия

Активация на акаунт